Egy falatnyi Olaszország: Kipróbáltuk a Hard Rock When in Rome burgerét

Ahogy azt már megírtuk nektek, a Hard Rock Cafe budapesti éttermében két hónapon keresztül ízlelhetjük meg négy különböző ország Legendary Burgerét a World Burger Tour keretein belül.

Az elmúlt néhány hétben kóstoltunk már angol reggelit két buci között, beszámolónkat az English Breakfast Burgerről ITT olvashatod; indiai fűszerezésű vegaburgert, a Spinach & Chickpea Burgerről ITT találsz részletes leírást, és amerikai Tennessee BBQ Burgert is, a hamburgerek királyáról pedig ITT tudsz informálódni. Végül, de nem utolsósorban a pizzák és pasták országába kalauzolunk titeket virtuálisan: When in Rome Burger egyenesen Olaszországból, a Hard Rock Caféban.

Az olaszok Legendary Burgere elsőre kissé szokatlan látványt nyújt, hiszen a zsemlék között nem csupán húspogácsa, napérlelte paradicsom, pancetta sonka, Sriracha majonéz és rukkola saláta, hanem egy nagy adag ricotta is lapul. Már a hozzávalók felsorolásától is összefut a nyál a számban. Igazi gasztronómiai élmény volt elfogyasztani ezt a mediterrán hamburgert, amelynek fűszerzése nem tolakodó, mégis tökéletesen eltalált, hűen tükrözve az olasz konyhát.

Ahogy arról már informáltunk, a Hard Rockban minden hamburger mellé egyedi fűszerezésű sült burgonya érkezik, amihez ízben hozzápasszoló mártás is választható: van chilis sült burgonya fokhagymás chipotle ketchuppal, fokhagymás sült burgonya fokhagyma aiolival, zöldfűszeres-fokhagymás sült burgonya Chimichumi majonézzel és parmezános sült burgonya fokhagyma aiolival. Ha már Olaszország, akkor parmezán – gondoltam, mikor When in Rome Burgerem mellé parmezános sült burgonyát rendeltem fokhagyma aiolival. Igazam lett, a párosítás tökéletes.

Egy hatalmas ízletes burgerbe rejtett mediterrán hangulatért mindenképp érdemes betérni a Vörösmarty téri Hard Rock Caféba.