Megnyílt Budapest első panorámás street food hajóétterme a Dunán

A több mint 20 éves tapasztalattal büszkélkedő Európa Rendezvényiroda nemrégiben új koncepcióval állt elő a budapesti hajózás történetében. Budapesten egyedülálló módon hangulatos street food étteremmel egészült ki a Vén Hajó Étterem impozáns helyszíne, az MS Stadt Wien.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Egy különleges rendezvényhajó a Dunán

Az MS Stadt Wien 1939 óta funkcionál rendezvényhajóként, korábban pedig, ahogy a neve is sejteti, Bécsben volt lehorgonyozva. Nemrégiben azonban a lapátkerekes rendezvényhajó székhelye átkerült Budapestre, azóta pedig a már jól ismert Vén Hajó Étterem és az újonnan megnyílt SW Burger is megtalálható a fedélzetén.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Az összesen 550 fő befogadására alkalmas, igény esetén kihajózásra is bérelhető rendezvényhajó három szintjén négy nagyteremmel, két terasszal, négy bárpulttal és egy panorámaterasszal várja a csodás budapesti kilátásban gyönyörködni vágyó vendégeket.

A gasztronómiai élmények mellett nagyobb eseményeknek, esküvőknek, konferenciáknak, céges rendezvényeknek is ideális helyszíne a hajó fedélzete, ahol a 25 éves rendezvényszervezői tapasztalatnak hála minden adott egy kellemes hangulatú ünnepélyhez.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A főváros első hajós street food étterme

A hajó legújabb különlegessége a SW Burger névre keresztelt street food étterem, hiszen Budapesten elsőként náluk hamburgerezhetünk a Duna hullámain ringatózva, lenyűgöző kilátásban gyönyörködve.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A jelenlegi kínálatban a kizárólag Angus marhából készült hamburgereken túl 2-féle tortilla, csirkés és vegetáriánus, valamint 3-féle poké tál, füstölt tofus, currys csirkés és lazacos közül válogathatunk.

Sokéves szakértelem, minőségi alapanyagok

Ottjártunkkor megkóstoltuk a lazacos és currys csirkés poké tálat, amelyek igazán kiadós adagoknak felelnek meg, mégis egészségesek és kellemesen laktatóak voltak.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A kóstolást egy csirkés tortillával és kétféle, Angus marhából készült hamburgerrel folytattuk, amelyek házi sült burgonyával érkeznek egy tányéron.

A minőség ebben az esetben is kifogástalan, hiszen hiába beszélünk street food étteremről, a sült krumpli frissen, helyben készül, és a lehető legjobb minőségű alapanyagok felhasználására törekednek.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A kínálat a jövőben további különlegességekkel, a kiegészítő étlapon pedig szezonális fogásokkal egészül majd ki, illetve különféle nyitási kedvezményekkel is kedveskednek a vendégeknek.

Egy biztos: itt az ideje, hogy megkóstoljátok a Vén Hajón Étteremben megismert minőséget street food változatban, szigorúan újrahasznosítható, lebomló tányérban és evőeszközökkel, amit jó időben akár a panorámateraszon is megtehettek!

Magyaros fogások a Vén Hajó Étteremben

Azoknak pedig, akik egy másik igazán különleges hajós miliőben szeretnének vacsorázni, érdemes az MS Stadt Wien fedélzetére lépve a bal szárny felé elindulniuk.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Itt található ugyanis az idén 15 éves Vén Hajó Étterem, amely múltbéli eleganciát megidéző bájával és nagyszerű fogásaival várja vendégeit. A nemrégiben megújult étlapjukon a hagyományos magyar konyha ízeit gondolták újra, egy sokszínű borkínálattal kiegészülve. Akármelyikre is esne végül a választásotok, érkezés előtt ajánlott asztalt foglalni!