Egy falat Szicília Budapesten: 5 nagyszerű cannoli lelőhely a fővárosban

Igazán autentikus olasz ízeket kerestek Budapesten? Akkor ezeket a cannoli lelőhelyeket érdemes felkeresni a fővárosban!

Tanta Manufaktúra

A Tanta Manufaktúra budapesti éttermében igazi gasztronómiai élmény várja az édesszájúakat, különösen a cannolik szerelmeseit. Az itt kapható cannolik frissen készülnek, roppanós tésztájukat pedig hagyományos olasz recept alapján töltik meg különböző ízesítésű krémekkel. A klasszikus ricottás, csokoládés és pisztáciás változatok mellett szezonális különlegességekkel is találkozhatunk. A étterem célja, hogy a legjobb minőségű alapanyagokból, autentikus ízvilágot hozzon el a vendégeknek, miközben modern csavarral készíti el az olasz cukrászat klasszikus édességét.

1028 Budapest, Hidegkúti út 6. | Facebook

Fotó: Tanta Manufaktúra

Dolcissima

A Dolcissima Frankel Leó úti étterme a tradicionális olasz édességek kedvelőinek paradicsoma, ahol nem kérdés, hogy a cannoli kiemelt helyet foglal el. Ezek a tökéletesen roppanós, aranybarna tésztába töltött finomságok valódi olasz recept alapján készülnek, így egy falat Olaszországot csempészve a mindennapokba. A töltelékek között megtalálható a klasszikus ricottás, csokoládéval és citrusokkal ízesített változat, de különleges, modern kreációkat is kóstolhatunk.

1023 Budapest, Frankel Leó út 21. | Facebook

Fotó: Dolcissima

SALVE

A SALVE budapesti éttermeiben elegáns környezetben kínálnak autentikus olasz ízeket, ahol a cannoli az étlap egyik ékköve. A frissen készített cannolik roppanós tésztája tökéletes harmóniában van a krémes, ricottás töltelékkel, amelyet gyakran kandírozott narancshéjjal, pisztáciával vagy csokoládéval gazdagítanak. A SALVE séfjei nagy gondot fordítanak arra, hogy a cannolik ízvilága hű maradjon a hagyományokhoz, miközben prémium gasztronómiai élményt nyújtanak.

1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 50. | 1117 Budapest, Völgycsillag utca 4. | 1025 Budapest, Törökvész út 93/A (pop up) | Weboldal

blank
Fotó: SALVE

Dolce Burata

A Dolce Burata éttermében a cannoli a desszertek királya, amely teljesen elvarázsolja az olasz édességek szerelmeseit. A roppanós, aranybarna tésztába töltött, lágy, ricottás krém hagyományos olasz recept alapján készül, és olyan ízesítésekben érhető el, mint például pisztácia, csokoládé vagy narancsos-mandulás variációk. A Dolce Burata séfjei a minőségi alapanyagokra és a precíz kivitelezésre helyezik a hangsúlyt, így minden falat egy valódi kulináris utazás Olaszországba.

1067 Budapest, Hunyadi tér 3. | Weboldal

blank
Fotó: Dolce Burata

Forni di Napoli

A Forni di Napoliban a dél-olasz konyha hagyományai életre kelnek, és ennek részeként a cannoli is kiemelt szerepet kap az étlapon. A ropogós tésztába töltött krémes, ricottás finomságot autentikus nápolyi recept alapján készítik, de a klasszikus ízek mellett kreatív változatokkal is találkozhatunk. A töltelékek között pisztáciás, csokoládés és vaníliás opciók is szerepelnek, amelyek a legfrissebb alapanyagok felhasználásával készülnek. A Forni di Napoli cannolija tökéletes zárása egy olaszos lakomának, és minden falatja egy szelet Dél-Olaszországot idéz meg Budapesten.

1055 Budapest, Szent István körút 9. | 1051 Budapest, Október 6. utca 19. | Weboldal

blank
Fotó: Forni di Napoli

Pisztáciás desszertek a fővárosban: