Az őszi Étterem Héten megkóstolhatjuk a magyar vendéglátás elitjét. Október 10. és 27. között országszerte több mint 180 kiváló étterem várja kedvező árú menüsoraikkal hazánk ínyenceit.
Szeptember 25-től foglalhattok asztalt a magyar gasztronómia top 100 étterme között szereplő vendéglátóhelyekre, amelyek közül tíz Michelin-ajánlást is kiérdemelt.
Köztük szerepel a Costes Downtown, a Hoppá! Bistro, a Mák étterem, a Moszkvatér bisztró, a Spago by Wolfgang Puck, az UMO Restaurant, a kéthelyi Lokal47, az egri Macok bisztró, valamint a miskolci Végállomás Bistro & Wine és a szintén helyi Zip’s is.
A részt vevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze gondosan megkomponált, 3 fogásos menüsoraikat, amelyek sok esetben különleges, ritka alapanyagokra épülnek. Így októberben sem kell nélkülöznünk a rendkívüli fogásokat.
Kóstolhatunk kakasgulyást, fácánesszenciát, bárány consommét raviolival vagy rántott malacfület. A menüsorban feltűnik még a hortobágyi Angus rib-eye steak, a Wagyu marha, az őzcarpaccio, a szarvasbélszín, a BBQ lazac, a Szent Jakab-kagyló, de a vörös tonhal is. A desszertkülönlegességek között pedig mákos gubás tiramisu és csokoládé szarvasgombával is szerepel.
A kivételes ételek továbbra is fix áron érhetőek el; a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben esetében pedig 9900 forinttól vásárolhatóak meg, szervízdíjjal együtt. Néhány vendéglő kiegészítő felár ellenében szélesebb választékot is kínál.
Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amelyre az Étterem Hét weboldalán tudtok regisztrálni.
Reggelizz úgy, mint egy király: