Fesztiválok Budapestje: 10 nagyszerű szeptemberi fesztivál a fővárosban, ahol jól szórakozhatunk

Nyáridéző hangulattal, mennyei falatokkal és hiánypótló programokkal indul az ősz Budapesten. A lehetőségekből összeválogattuk a kedvenceinket, hogy megmutathassuk, milyen felhozatalra számíthattok.

Belvárosi Sörfesztivál (2024. szeptember 3-9.)

Kipróbálnátok, milyen lehet belekortyolni egy pohár minőségi, hűsítő sörbe a fényfüzérekkel díszített Szabadság téren? Szeptember 3-tól 9-ig, azaz hat napon át meglesz erre a lehetőségetek. Az évek óta nagy sikerrel megrendezésre kerülő Belvárosi Sörfesztivál ideje alatt oázissá változik a Szabadság tér, ahol az odalátogatók a legjobb magyar sörfőzdék termékeiből választhatják ki az ízlésüknek megfelelő frissítőt. A kínálatban nemzetközi különlegességek is helyet kapnak, ráadásul több újdonsággal itt találkozhatnak először az ital kedvelői.

1054 Budapest, Szabadság tér | Weboldal

Fotó: Belvárosi Sörfesztivál

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál (2024. szeptember 6-8.)

Szeptember 6-tól 8-ig mennyei illatokkal és színes forgataggal telnek meg a budafoki utcák, terek. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál több mint 3 évtizede hozza össze a minőségi nedűk kedvelőit, akiknek idén sem lehet okuk panaszra a kísérőprogramokat illetően. Ha az elmaradhatatlan kézműves vásár, az interaktív családi programok és a felejthetetlen kulináris élvezetek nem jelentenének elég vonzerőt, akkor a zenei felhozatal biztosan meggyőz. Az eseményen fellép többek között a Random Trip, a Los Orangutanes, a Kerekes Band és a Pély Barna Band.

Több helyszínen | Facebook-oldal

Fotó: Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál (2024. szeptember 7.)

Garázsvásáron sokan járhattatok már, de vajon vásároltatok-e valaha úgy, hogy körülöttetek utcabáli hangulat alakult ki? A hulladékcsökkentés jegyében szeptember 7-én, a Wekerlei Garázsvásár Fesztiválon, 55 udvarban cserélnek gazdát elsősorban gyerekjátékok és ruhák, de kincset jelentő porcelánokra, sőt, könyvekre, biciklikre vagy akár retró bútordarabokra is lecsaphatnak a szerencsés piaclátogatók. Pop-up étel- és frissítőlelőhelyek várnak rátok vásárlás közben, mi több, meglepetés zenei programokkal is kedveskednek a helyszínre látogatóknak.

1192 Budapest, 55 helyszínen Wekerletelepen | Facebook-oldal

Fotó: Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Pozsonyi Piknik // Pozsonyi út (2024. szeptember 7.)

Szeptember 7-én változatos, minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó programokkal csábít az Újpesti rakpartra az Újlipótváros kulturális falunapjaként is emlegetett Pozsonyi Piknik. Szeptember első szombatján a kultúra mellett a zenéé lesz a főszerep, ám azon túl, hogy két színpadon kitelepülő színházi előadások és koncertek váltják egymást, a látogatókat kézműves vásár és gasztronómiai élvezetek is a helyszínre vonzzák. A Pozsonyi Piknik, amely a városrész, sőt, Budapest egyik legnagyobb civil kulturális rendezvénye, ingyenesen látogatható.

Facebook-esemény >>

Hangulatos teraszok a fővárosban:

Zsidó Kulturális Fesztivál // több helyszínen (2024. szeptember 8-18.)

Szeptember 8-18. között újra reflektorfénybe kerül a magyar kultúrát évszázadok óta gazdagító zsidó hagyomány. A Zsidó Kulturális Fesztiválra ellátogatók a főváros legszebb zsinagógáinak (a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti és a Rumbach utcai) meghitt atmoszférájában élvezhetik a különböző kulturális programokat. Az egyik legjobban várt esemény az élő legenda, Rhoda Scott fellépése, akihez csatlakozik a különleges cigány fúziós zene megteremtője, Roby Lakatos, a cimbalom mestere, Lisztes Jenő, valamint Radics Gigi énekesnő is.

Weboldal >>

Fotó: Mazsihisz

Kraft Sörfesztivál (2024. szeptember 12-15.)

Minőségi sörökkel, ütős DJ-szettekkel és koncertekkel kapcsol magasabb sebességre a Dürer Kert szeptember 12-15. között. A Kraft Sörfesztiválon találkozhattok külföldi kiállítókkal, és természetesen a hazai sörpiac ismert szereplői is jelen lesznek. A kitelepülő sörkészítők és szaküzletek sok-sok újdonsággal készülnek, így a megszokott kedvencek mellett meglepő új ízeket is kipróbálhattok. A kísérőprogramok ingyenesek, ám ha kóstolnátok, szükségetek lesz fesztiválpohárra és tokenekre. Streetfood-fronton mennyei ételopciók sorából választhattok.

1117 Budapest, Öböl utca 1. | Facebook-oldal

Fotó: BPBW – Budapest Beer Week

Budapest Borfesztivál (2024. szeptember 12-15.)

Évről évre pazar helyen, a Budavári Palota előtti területen rendezik meg a Budapesti Borfesztivált, amely egyike a leghangulatosabb magyar borkulturális és gasztronómiai rendezvényeknek. Az egyedülálló, történelmi helyszín csak a kezdet, hiszen az impozáns épület mellett a kivételes panoráma, továbbá a válogatott bor- és pezsgőkiválóságok is hozzájárulnak a felejthetetlen élményhez. A borbarátok kedvenc fesztiválján szeptember 12. és 15. között Georgiából érkező kuriózumokkal egészül ki a neves hazai pincészeteket felsorakoztató paletta.

1014 Budapest, Szent György tér | Weboldal

Fotó: Szigetváry Zsolt

INPUT Feszt // több helyszínen (2024. szeptember 13-22.)

Öt budapesti kerületben, összesen több mint 10 helyszínen találkozhattok a szeptember 13. és 22. között, első alkalommal megrendezésre kerülő INPUT Feszt eseményeivel. Ami a programokat illeti, szám szerint negyvennél is többre lehet számítani. Nagyon széles a repertoár, ugyanis a prózai daraboktól a kortárs táncon és az újcirkuszon át a közösségi színházig terjed a paletta. A részletes műsortervért, valamint a helyszínekért látogassatok el a rendezvény weboldalára, ahol lehetőségetek van online jegyet váltani a számotokra szimpatikus előadásokra.

Weboldal >>

További kulturális programok Budapesten szeptemberben:

Fluctuations – Az Áramló Fesztivál (2024. szeptember 14.)

Lille, Brüsszel és Utrecht után szeptember 14-én Budapesten is lehorgonyoz a Fluctuations. Ez a nemzetközi, folyókon „utazó” fesztiválsorozat művészeti, zenés és civil programokon keresztül igyekszik országokon átívelő közösséget teremteni, egyúttal tudatosabb gondolkodásra buzdít a jövőről. A rendezvény koncepciójához hűen a helyszín a pesti alsó rakpart, ami már önmagában garanciát jelent az egyedülálló hangulatra. Ingyenes koncertek, beszélgetések és workshopok, valamint ínycsiklandozó falatok várnak, háttérben a páratlan dunai panorámával.

1051 Budapest, Jane Haining rakpart | Facebook-oldal

Óbudai Underground Kulturális Minifesztivál (2024. szeptember 28.)

Hiánypótló egynapos rendezvénnyel jelentkezik szeptember 28-án az Esernyős, amely a zenei és alkotóművészeti programokat freestyle sportpárbajjal és graffiti versennyel fejeli meg. Az Óbudai Underground Kulturális Minifesztivál alkalmával két színpadot vesznek birtokba a műfaj ismert képviselői, és a szervezők elektronikus zenei workshopokra is hívják a résztvevőket. Az óbudai graffitifalnál megrendezendő fesztiválon 15 művész alkotási folyamatába nyerhettek betekintést, és élőben drukkolhattok a Street Workout atlétáinak megmérettetésén.

1033 Budapest, Graffiti fal | Facebook-oldal

Fotó: Óbudai Underground Kulturális Minifesztivál

Országos programajánlónk szeptemberre: