Zseniális nápolyi pizzázóval egészült ki Budapest népszerű szabadulószobája, a Neverland

A közel hat éve töretlen népszerűségnek örvendő Neverland esetében nem újdonság, hogy a szabadulószobák élménye mellé gasztroélmények is társulnak, amit most egy teljesen új szintre emeltek.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Dolce vita hangulat a Dohány utcában

A budapesti Neverlandban, egyedülálló módon, a szabadulószoba és a gasztronómia kéz a kézben jár, így egész napos időtöltésben lehet részünk, akár nagyobb társasággal is.

A nemrégiben megnyílt pizzéria hatalmas üvegajtaján belépve az enteriőr már első perctől fogva magával ragad, hiszen a falfestményeket az Operaház díszletfestője készítette és igazi Pompeii-festményeket ábrázolnak.

A gyönyörű alkotások körül mindenhol növények és neon feliratok (la dolce vita) teremtenek igazán különleges atmoszférát, olaszos hangulattal megfűszerezve ottlétünket.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

A nápolyi pizzák mennyországa

A gondosan elkészített, hatalmas kemencében sült nápolyi pizzákat egytől egyik Pallag Dávid executive séf és Botos Tamás séf álmodták meg, de a Neverland szakácsai is hozzájárultak ötleteikkel a pizzák megalkotásához.

A felhasznált alapanyagok egy része, mint például a parmezán, a liszt, a pecorino sajt vagy a pisztácia mind-mind egyenesen Olaszországból érkezik, különböző termelőktől. Terveik szerint pedig a jövőben minden alapanyagot a mediterrán országból szállítanak majd.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

A kínálatban a 7-féle örök klasszikus mellett olyan páratlan pizzák kaptak helyet, mint a szarvasgombás pizza, amely esetében a szarvasgomba jellegzetes ízét spianata szalámi, valamint portobello gomba teszi igazán felejthetetlenné.

A tépett kacsás pizzára kumkvat karamell és fügechutney kerül, a vegetáriánusoknak egy pisztáciás-pesztós-ricottás burratas pizza, a magyaros ízek kedvelőinek pedig egy mangalicás pizza keltheti fel az érdeklődését.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

A pizzák saját fejlesztésű kovászos tésztából készülnek, illetve duplakovászos verzióban is kérhetőek, így sokkal finomabbak, laktatóbbak és nem utolsó sorban könnyebben emészthetőek.

A nagyszerű pizzakínálat mellett egy hagyományos étlap is elérhető az étteremben, könnyed előételekkel, komolyabb főételekkel és desszertekkel feltéve a pontot az i-re. Ha ránk hallgattok, akkor mindenképp érdemes megkóstolni a tonkababos-vaníliasodós aranygaluskát is, ami kemencében sül és szintén kovásszal készül.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Signature koktélok: A 7 főbűn

A jelenleg elérhető signature koktélok tematikája a 7 főbűn mentén teljesedik ki, így akármelyikre is essen választásunk, belekóstolhatunk a büszkeség, a kapzsiság, a harag, az irigység, a bujaság, a falánkság és a lustaság ízvilágába, amelyek szemet gyönyörködtető köntösben érkeznek asztalunkhoz. Mindezen túl szezonális koktélok, különleges spiritek és időszakos italok is elérhetőek a kínálatban.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Fontos tudnivaló, hogy a földszinti étteremrész továbbra is nyitva tart, és 100-150 fő befogadására alkalmas, így ideális helyszíne csapatépítőknek, céges rendezvényeknek. Nem is beszélve a 8-féle, különböző tematikájú szabadulószobáról, amelyek magyar és angol nyelven egyaránt elérhetőek. Foglaljatok asztalt és/vagy szobát még ma!



Fedezzétek fel Budapest legjobb hummuszbárját: