Reformkori pompa és színes programkavalkád csábít a Széchenyi-kastélyba

A tavaly év végén ünnepélyes keretek között átadott nagycenki Széchenyi-kastélyban kiállítás, kávézó és shop, a parkban égig érő mamutfenyők és hársfasor várja a látogatókat. (x)

Fotó: NÖF

A felfrissüléshez ideális helyszín a nagycenki nemzeti emlékhely kávézója, ahová akár kastélybelépőjegy nélkül is betérhetnek a vendégek egy frissen főzött kávéra és egy szelet süteményre. A hangulatos irodalmi kávéház a finom sütemények és kávékülönlegességek mellett változatos kulturális programokat kínál. A Széchenyi Kultúr Café néven indított ismeretterjesztő előadássorozat keretében rendszeres könyvbemutatókkal, irodalmi beszélgetésekkel és további változatos eseményekkel készülnek az érdeklődők.

A nemrég felújított Virágházban a kávéházi kultúra miliőjét megidéző rendezvénytér várja a látogatókat. A Virágház a parkkal együtt jól kombinálható helyszíne lehet ültetett gálavacsorának, állófogadásnak és romantikus esküvőknek is.

A lovas élet iránt érdeklődők számára igazi különlegességnek ígérkezik „A lovarda rejtett kincsei” című programsorozat, amely során érdekfeszítő előadáson és tematikus sétán is részt vehetnek a látogatók. A lelkes vendégek kipróbálhatják a csutakolást és a szerszámolást, melyet követően filmvetítésre és kézműves foglalkozásra is sor kerül.

Bővebb infó: eszterhaza.hu/nagycenk

Ezt a csodálatos kastélyt is érdemes meglátogatni: