20+ izgalmas ingyenes program Budapesten a nyár utolsó hónapjára

A nyár utolsó hónapjában is ezerrel dübörögnek az ingyenes programok a fővárosban. A koncertektől kezdve a kiállításokon át a gasztroprogramokig mindenféle eseményt találhattok köztük, így garantáltan mindenki talál neki tetsző programot augusztusra.

Ingyenes zenés esték a Ferenc téren (2024. augusztus 1., 8.)

Ingyenes koncertek színesítik meg a fülledt nyárestéket a Ferenc téren minden csütörtökön július 4. és augusztus 8. között. A IX. kerület szívében fellép Másik János és a Zsivány Jazz augusztus elsején, de izgalmasnak ígérkezik Elek István és Gyárfás István koncertje is augusztus 8-án.

Facebook-esemény >>

BakátsPéntek ingyenes koncertek // Bakáts tér (2024. augusztus 2., 9.)

Nyári péntek estéken, június 28. és augusztus 9. között ingyenes koncerteket csíphettek el Ferencváros szívében, a gyönyörűen felújított Bakáts téren. Az este 7 órakor kezdődő eseményen változatos zenei stílusban alkotó előadók és zenekarok lépnek fel.

Facebook-esemény >>

Fotó: FMKéptár Facebook

kristoaf – ingyenes koncert // PONTOON (2024. augusztus 3.)

Kristoaf tavaly előtt mutatkozott be a ‘stáblista’ című albumával, az újvonalas zenészek egyike. Lírikus dalai keserédesek, a fiatalság láthatatlan inspirációt keresi. Ezúttal új lemezét, az ENSO-t mutatja be nekünk.

Facebook-esemény >>

Gellért-hegyi moldvai táncház (2024. augusztus 7., 14., 21., 28.)

Ingyenes tánc- és énektanítással, valamint élő zenével invitálják az érdeklődőket felhőtlen kikapcsolódásra a Filozófusok kertjében található Gellért-hegyi víztározónál. A nyári táncház tavasztól őszig minden szerdán várja a táncos lábú fővárosiakat, este 7 órától.

Részletek >>

Mehringer x 10 éves Akvárium Klub Terasz (2024. augusztus 7.)

Egész nyáron változatos szabadtéri koncerteken vehetünk részt az Akvárium Klub teraszán, melyekre ingyenes a belépés. Augusztus 7-én a Mehringer érkezik a népszerű bulihely teraszára!

Facebook-esemény >>

Nemzetközi Cigány Dal Napja // Benczúr Ház (2024. augusztus 8.)

A Benczúr Kerti Esték keretében ingyenes koncertekkel ünnepelhetjük meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját augusztus 8-án, a meseszép Benczúr utcai palota kertjében. Akik a segítségünkre lesznek az ünneplésben: a Misztrál, a Romengo és Lakatos Mónika, valamint a Parno Graszt. Kezdés 7 órakor.

Facebook-esemény >>

Látogassatok el a város egyetlen szabadstrandjára:

Ingyenes mozi a Bikás Parkban (2024. augusztus 8-9.)

Igazi családi moziélményt nyújtanak a mindig nyüzsgő Bikás parkban zajló filmvetítések: a hatalmas vászon előtt elterülő réten és dombon pokrócok, párnák, piknikszékek várják a közönséget. Olyan kultikus filmeket élvezhetünk, amik tökéletesek egy könnyed nyárestés szabadtéri programhoz. Augusztus 8-án a Mamma Mia 2, augusztus 15-én a Forrest Gump, augusztus 22-én A legnagyobb showman, augusztus 29-én pedig a Guy Ritchie rendezte Scherlock Holmes kerül műsorra. A Bikás park vetítésein való részvétel ingyenes!

Moziműsor >>

Wekerlei Bolhapiac és Kézműves Vásár (2024. augusztus 11.)

A havonta egyszer megrendezésre kerülő wekerlei bolhapiac és kézműves vásárra már nem kell sokat várni, augusztus 11-én ugyanis ismét megtelnek kincsekkel a Wekerlei Kispiac asztalai. A piacon ezen a vasárnapon is kereshetitek a szíveteknek legkedvesebb könyvet, a konyhából épp hiányzó eszközöket, ruhákat, játékokat és sporteszközöket éppúgy, mint ritka kincseket.

Facebook-esemény >>

Ingyenes koncertek a Bacsó Béla utcában (2024. augusztus 14., 28.)

Július 17-től egészen szeptember elejéig ingyenes koncertekkel pezsdül fel és ünnepel a Rákóczi térről nyíló és nemrégiben teljesen megújult Bacsó Béla utca. A kellemes nyáresti koncertek kéthetente szerdánként kerülnek megrendezésre, ahol a hazai alternatív zenei szcéna feltörekvő előadói muzsikálnak a felpezsdülni és kikapcsolódni vágyóknak.

Részletek >>

Fotó: Józsefvárosi Önkormányzat

Zenélő Budapest – ingyenes szabadtéri koncertek Budapest-szerte (2024. augusztus 16-ig)

Július 5. és augusztus 16. között 60 ingyenes koncert keretében, több mint 100 művész közreműködésével telnek meg muzsikával Budapest ikonikus helyszínei. A jubileumi évad kuriózuma, hogy a műsort az egyes helyszínek építészeti remekműveihez alakították.

Bővebb infó >>

Mesterségek Ünnepe // Budai Vár (2024. augusztus 17-20.)

Augusztus 17-20. között újra a hagyományos kézműves mesterségek, alkotók és kézműves közösségek kerülnek a figyelem középpontjába a Budai Várban. Idén is találkozhatunk kézműves mesterekkel, külföldi alkotókkal és iparművészekkel. Közel ezer kézműves alkotó, látványműhelyek, koncertek, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok is várnak. Minden program ingyenes.

Facebook-esemény >>

Makers’ Market // Most Bisztró (2024. augusztus 18.)

A Makers’ Market belvárosi vásárán új márkák mutatkoznak be, közülük többekkel most találkozhattok először, így igazi friss szelekcióra számíthattok. A Makers’ Market Budapest résztvevői a kortárs design élvonalát képviselő tervezők közül kerülnek ki – egy remek alkalom, hogy a szép tárgyak alkotóival személyesen is találkozzatok!

Facebook-esemény >>

Viadukt Fesztivál // Pesti alsó rakpart (2024. augusztus 18-ig)

Július 26-tól augusztus 18-ig le van zárva a rakpart teljes területe az autós közlekedés számára, és a forgalom helyét a kultúra és szórakozás veszi át. Megrendezésre kerül ugyanis az első Viadukt Fesztivál a Viadukt Bárban és az előtte elterülő Duna-parton. A városlakók rengeteg ingyenes kulturális, kreatív, edukatív és zenei eseményen vehetnek részt, többek között tűzzsonglőrök, ékszerkészítő workshop, szabadtéri jóga és élőzenei koncertek várják az érdeklődőket.

Fotó: Viadukt Bár

Óbudai Kézműves Sörfesztivál // Óbudai Fő tér (2024. augusztus 23-25.)

Augusztus 23-tól 25-ig újra a kiváló kézműves söröké lesz a főszerep Óbuda Fő terén. Az idén 10. születésnapját ünneplő Esernyős szervezésében megvalósuló kézműves sörfesztiválra az ellenállhatatlan street food ételek, a jobbnál jobb koncertek és a gyerekprogramok miatt is érdemes lesz kilátogatni.

Facebook-esemény >>

Kashmir Fesztivál // Népszínház utca (2024. augusztus 23-25.)

A Kashmir fesztivál idén 4. alkalommal kerül megrendezésre Budapest szívében, a Népszínház utcában. A már jól megszokott módon különleges keleti és magyar gasztrokultúrával és rengeteg gyermek-, valamint családi programmal várnak minden kedves érdeklődőt.

Facebook-esemény >>

TE!Feszt // Andrássy út (2024. augusztus 23-25.)

Terézváros szeretett fesztiválja idén augusztus 23-25. között költözik az Andrássy útra, ahol fesztiválforgataggal, koncertekkel, kézműves vásárral, színházi előadásokkal és kísérőprogramokkal vár mindenkit. A gyerekeknek varázslatos programokkal készülnek, és természetesen gasztrokülönlegességekből sem lesz hiány.

Facebook-esemény >>

Dante hajnalban – ingyenes szabadtéri előadás // Filozófusok kertje (2024. augusztus 23-24.)

Pokol és Purgatórium-Paradicsom, Gyabronka József előadásában. A rendhagyó színházi produkcióban különleges módon találkozik az irodalom, a színház, a város és a természet. Danténál sok szó esik a sötétségről, az éjszakáról, a csillagokról, a hajnalról és a világosságról – nem véletlen, hogy a Pokol napnyugtakor, a Purgatórium és a Paradicsom pedig napfelkeltekor hangzik el. Az előadás díszlete a besötétedő, majd kivilágosodó ég és alatta a város.

Facebook-esemény >>

Nyár a parton – folyók, tavak, tengerek magyar ecsettel – kiállítás // Várkert Bazár (egész hónapban)

A kötetlen nyáridő hangulatát és a vízpartok harmóniáját mutatja be festészeti remekművek segítségével a Várkapitányság és a Magyar Nemzeti Galéria közös szabadtéri kiállítása. A tárlat ingyenesen látogatható a 10 éve megújult Várkert Bazár varázslatos szabadtéri helyszínén. A kiállítás a 20. századi festészet meghatározó festőinek – Aba-Novák Vilmos, Egry József, Csontváry Kosztka Tivadar, Ferenczy Károly, valamint Vaszary János – nyári tematikájú alkotásait mutatja be. A Balatonon békésen csónakázók nyugalma, a tengerparton labdázók vidámsága, a kikötők és strandok harsány színei mind-mind a nyár szépségét varázsolják elénk.

További részletek >>

Lessétek meg a Margitszigeti Szökőkút nyári különlegességét:

Angyalföldi Utcabál // Dagály utca (2024. augusztus 25.)

Kibővített vidámparkkal és játéktérrel, valamint retro vásári forgataggal, gasztronómiai különlegességekkel, gyermek- és sportprogramokkal, sok-sok zenével és játékkal idézhetjük fel a családi rendezvények nosztalgikus hangulatát. Főszerepben a nyolcvanas évek, illetve a kultikus Grease c. film zenéi és hangulata lesz. Az esemény ingyenes!

Facebook-esemény >>

Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál // Szabadság tér (2024. augusztus 27. – szeptember 1.)

Az eddigi nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztiválok után idén 6 napon keresztül újra egy helyen az ország legjobb borászatai és pezsgőpincészetei a Szabadság téren! A nyár legnagyobb belvárosi boros eseményére az egyik legszebb budapesti helyszínen, a Szabadság téren kerül sor.

Facebook-esemény >>

Meg nem írt képeslapok – kiállítás // Károlyi-kert (egész hónapban)

Magyarország EU-tagságának húszéves évfordulója alkalmából tizenkilenc európai város elevenedik meg Burger Barna kameráján keresztül és a képekhez írt szövegrészletek által a Petőfi Irodalmi Múzeum legújabb, ingyenes szabadtéri kiállításán. A PIM udvarán a fotóművész A titok ígérete – Meg nem írt képeslapok című utolsó, ki nem adott munkájába nyerhetnek bepillantást a múzeumba látogatók, amely a fényképek és a fotóművész barátai által írt novellák dialógusából, a látvánnyá tett pillanatok és a nyelv szilánkjainak kaleidoszkópszerű játékából épül fel.

További részletek >>

Ennio Morricone (2021) – ingyenes szabadtéri vetítés // Magyar Zene Háza (2024. augusztus 29.)

Az Ennio Morricone egy 2021-es olasz dokumentumfilm a 2020 nyarán, 91 évesen elhunyt zeneszerzőről. Rendezője az a Giuseppe Tornatore, aki többek között az Oscar-nyertes Cinema Paradisót is készítette. Ekkor dolgozott először a maestróval, együttműködésük pedig további 12 alkotásban folytatódott, így közel 3 évtizednyi munkakapcsolattal és néhány korábbi dokumentumfilmmel a háta mögött nem alaptalanul vágott bele a 156 perces életrajzi megemlékezésbe.

Facebook-esemény >>

Szurkoljatok a magyaroknak az olimpián:

Bartók Feszt’ // Gellért tér & Műegyetem rakpart (2024. augusztus 31. – szeptember 1.)

A Bartók-negyed szellemisége hívta életre az augusztus 31-én és szeptember 1-jén megrendezésre kerülő Bartók Feszt’-et, melynek a Szent Gellért tér és a Műegyetem rakpart ad otthont. Izgalmas workshopok, panelbeszélgetések és a legmenőbb hazai zenekarok invitálnak benneteket erre a városi ünnepre.

Facebook-esemény >>

Pénztárcabarát hajókirándulás Budapesten: