60 ingyenes koncert tölti meg élettel Budapest ikonikus helyszíneit

Az idén 10. évadát ünneplő Zenélő Budapest idén minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a zeneszeretőket a főváros történelmi terein.

Zenélő Budapest, családi programok
Fotó: Zenélő Budapest

Július 5. és augusztus 16. között 60 ingyenes koncert keretében, több mint 100 művész közreműködésével telnek meg muzsikával Budapest ikonikus helyszínei. A jubileumi évad kuriózuma, hogy a műsort az egyes helyszínek építészeti remekműveihez alakították.

A Zenélő Budapest 2024 helyszínei:

Várkert Bazár

A Várkert Bazár reneszánsz kertjének Gloriettjében és a Budai Vár Savoyai teraszán hagyományosan a huszárruhás rézfúvósok reneszánsz és barokk zenei műsora kap helyet.

Budavári Palotanegyed

A Budavári Palotanegyedben zenés felfedező útra indulhatunk a nemrégiben gyönyörűen megújult Csikós udvarban és Karakas pasa tornyánál, ahol vonós és fúvós kisegyüttesek változatos repertoárral lépnek fel. Meghallgathatjuk a Campanelli harangjáték-együttes virtuóz fuvolaszóval kiegészült előadását, valamint Káldi Kiss András operaénekes és a Con Fuoco kvartett magyar romantikus műsorát.

Kossuth tér

A Tér-Zene koncertsorozat meghívottjaként idén is visszatér a Zenélő Budapest a Kossuth térre, olyan művészek fellépésével, mint Szenthelyi Krisztián bariton énekes, Demeniv Mihály harmonikaművész és Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész.

Zenélő Budapest 2024, ingyenes koncertek, klasszikus zene
Fotó: Zenélő Budapest

Hegyvidéki Kulturális Szalon

A Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren péntek esténként többek között olyan kiemelkedő előadók lépnek fel, mint Lantos Zoltán hegedűművész indojazz improvizációival, a Götz Saxophone Quartet „Blue Rondo” című műsorával, valamint Manuel Betancourt mexikói énekes Sebastian Ramirez zongoraművésszel, akikkel a latin- és dél-amerikai zenei világban kalandozhat a közönség. Szombat délelőttönként pedig a családok kerülnek főszerepbe. A ,,Zenélj velünk!” című interaktív program keretében óriás közösségi hangszereket próbálhatnak ki a legkisebbek, utána pedig a Campanelli harangjáték-együttes mesekoncertjére várják a gyerekeket.

Műcsarnok

A Műcsarnok oszlopcsarnoka különleges találkozási pont, ahol a neoklasszikus épület immár több mint 120 éve a modern képzőművészet otthona. Nem véletlen, hogy a Zenélő Budapest péntekenként itt bemutatott szaxofonkvartett-sorozatának címe ,,Klasszikusok modern feldolgozásban”. A szombatonként megrendezésre kerülő hangulatkoncerteken afrikai tradicionális zenével, virtuóz kürtkvartettel és jazzfeldolgozásokkal is találkozhatunk. A vasárnapi délelőttökön a 20. század elejének békebeli korszakát idézi meg a Capriccio vonósnégyes valamint Mozart, Schubert, Csajkovszkij művei mellett az argentin tangó dallamai is felcsendülnek.

Millenáris Széllkapu park

Az évadzáró eseménynek a Millenáris Széllkapu park ad helyet augusztus 10-én. Az egész napos műsor minden korosztály számára kínál zenei programot, a hangulatkoncertek mellett számos távol-keleti világzenei újdonság mutatkozik be. Záróakkordként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös koncertet az örökzöld jazz hangulatában.

Zenélő Budapest koncertek, ingyenes program

További információt a Zenélő Budapest weboldalán találtok.

Szemezgessetek az ingyenes, fővárosi fesztiválok között: