25+ fantasztikus hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. július 24-28.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten és környékén ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és családi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Távol-keleti Filmnapok // Puskin mozi (2024. július 28-ig)

Idén nyáron július 19-28. között ismét Távol-keleti Filmnapokkal várja a műfaj kedvelőit a Puskin mozi. Nyolc nap alatt tizenhat film kerül vászonra az utóbbi évek koreai és japán kötődésű filmkínálatából. Oscar-díjas vagy -jelölt, provokatív dráma éppúgy található a programban, mint meditatív filmtrip, generációs közérzeti látlelet, anime – vagy éppen igen látványos franchise-film.

Facebook-esemény >>

Családi koncertek a Danubia Szalonban (2024. július 24., 27.)

Az egész család számára emlékezetes koncertekkel készülnek idén nyáron a Danubia Szalonban. Július 24-én és 27-én a Brácsásvicc című előadáson bebizonyítják, hogy a brácsások a legjobb fejek a zenekarban.

Tovább a koncertekre >>

VIII. Zsámbéki Blues Piknik (2024. július 26-28.)

Zsámbék lassan felzárkózik Paks és Lábatlan mellé a harmadik helyre a nyári blues fesztiválok sorában. A koncertek mellett más művészeti ágak is szerephez jutnak, de akár kiállításmegnyitókról, akár könyvbemutatóról, akár filmvetítésről van szó, annak mindig köze van a blues zenéhez. Emellett rész vehettek múzeumlátogatáson, vezetett műemléki sétán és gyalogtúrán is.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok Budapesten és környékén
Fotó: Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár (Facebook)

Budapesti programok szerdán (2024. július 24.)

Utcáról utcára: Ahány ház, annyi híresség 

Van Terézvárosban egy tér, amelyről bármelyik irányban szétnézve egy-egy híresség története köszön vissza ránk. Ernst Lajos műgyűjtő, Feszl Frigyes építész, Krúdy Gyula író, Eötvös Károly jogász, politikus, Nagy Lajos író mind kötődnek a terézvárosi plébániatemplom környezetéhez. Maczó Balázs várostörténész és Máthé Zsolt színművész előadásában rájuk emlékezünk, és felidézzük azt a korszakot, amikor a város ünnepelt személyiségei jártak-keltek ezen a környéken.

Facebook-esemény >>

Gellért-hegyi moldvai táncház

Ingyenes tánc- és énektanítással, valamint élő zenével invitálják az érdeklődőket felhőtlen kikapcsolódásra a Filozófusok kertjében található Gellért-hegyi víztározónál. A nyári táncház tavasztól őszig minden szerdán várja a táncos lábú fővárosiakat, este 7 órától.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. július 25.)

Esti séták az Állatkertben 

Lessetek be a színfalak mögé a Fővárosi Állat- és Növénykert exkluzív esti sétáink egyikén! Rejtélyek, kalandok, különleges helyszínek, ajándékok és finom falatok várnak rátok. Különleges, kulisszák mögötti élményekkel várja az érdeklődőket a Budapesti Állatkert a kéthetente megtartott exkluzív esti sétáin. Az egyedülálló esti programot júliusban 11-én és 25-én rendezik meg, elsősorban azok számára, akik szeretnének betekintést nyerni az állatkert titkos világba, illetve az állatgondozók érdekes munkájába.

Weboldal >>

Zenés esték a Ferenc téren: Ötödik évszak

Ingyenes koncertek színesítik meg a fülledt nyárestéket a Ferenc téren minden csütörtökön július 4. és augusztus 8. között. A IX. kerület szívében ezen a héten népzenével várnak benneteket. 

Facebook-esemény >>

Viva la Tereza Fiesta

Július 25-én különleges mérföldkövet ünnepel a Nagymező utca hasziendája, ugyanis pontosan hat éve készülnek ugyanolyan szenvedéllyel az autentikus mexikói fogásaik. A születésnapi fiesztán élő zenével, mexikói programokkal, a kisebbeket pedig este nyolc órától arcfestéssel várják. Ahogy egy igazi mexikói ünnepről sem itt sem maradhat el a piñatatörés sem.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok Budapest
Fotó: Tereza

Deva // Kobuci 

Újra Deva koncert a Kobuciban. Takács Dorina fellépésein mindig megmagyarázhatatlan, földöntúli energia sugárzik, amely azonnal beszippantja a közönséget. Az estet a magyar folk hagyományaira támaszkodó Tindia nyitja majd. Ne hagyjátok ki ez a varázslatos estét! Varázslatos este lesz, ne hagyjátok ki!

Facebook-esemény >>

Pénteki programok a fővárosban és környékén (2024. július 26.)

BakátsPéntek: Kéttamás

Nyári péntek estéken, június 28. és augusztus 9. között ingyenes koncerteket csíphettek el Ferencváros szívében, a gyönyörűen felújított Bakáts téren. Az este 7 órakor kezdődő eseményen változatos zenei stílusban alkotó előadók és zenekarok lépnek fel. Ezen a héten a Kéttamás nevű formáció lép színpadra megzenésített versekkel. 

Facebook-esemény >>

Ponyvaregény – KertMozi // Szentendrei Skanzen 

Ínycsiklandó koktélok, roppanós popcorn és mindenidők legjobb filmjei várnak a Szentendrei Skanzen kertmozijában. Az ikonikus film Quentin Tarantino rendezésében kiválóan bemutatja az akkori Los Angeles-i alvilág életét több fejezetre bontva. Kezdés a sötétedés függvényében!

Facebook-esemény >>

Füstölgő Vacsoraest // Zebegény 

Július 26-án újra összeülhetünk egy zenés Füstölgő Vacsoraest keretén belül a dombon. Gyönyörű kilátás, naplemente és nyugalom vár a Füstölgő Sarok BBQ szabadtéri helyszínén! Előételként egy nyári könnyű étel érkezik, főételként pedig jönnek a legnagyobb nehézbombázókat, a marhaoldalast, illetve az örök kedvenc Boeuf Bourguignont!

Facebook-esemény >>

budapesti programok a hétvégén
Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

BABRA // Tütü Tangó kert café 

Az idén 10 éves BABRA zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak is fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek eredetiségét és lelkületét megőrizve hoznak létre a hagyományos dallamokból új zenei formákat. Ennek az egyéni hangzásvilágnak lehettek tanúi július 26-án a Tütü Tangóban.

Facebook-esemény >>

The Prog Side of the 70’s – Keep Floyding // Kertem

A Keep Floyding zenekar előadja a hetvenes évek legprogresszívebb Pink Floyd szerzeményeit.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. július 27.)

Nagymarosi termelői piac

Az akár a fővárosból is könnyen, vonattal megközelíthető Nagymaros minden szombaton termelői finomságokkal csalogatja a közelről és messziről érkezőket a Fő térre. A Dunakanyarból érkező termelői portékákat kézműves termékek is színesítik, de sorakoznak egymás után húsok, sajtok, gombák éppúgy, mint biokertből érkező zöldségek és mikrozöldek, akárcsak kóstolásért kiáltó, kovásszal készült péksütemények.

Facebook >>

Gyerekplacc: Bolygó-nap a Hunyadi téren 

A Hunyadi tér játékos programsorozata Detektor nyomozó rejtélyes eltűnésével folytatódik, ahol egy kalandos útvesztőt, egy 5 állomásos játékos fejtörőt és egy mezítlábas sétaösvényt leküzdve bukkanhattok az eltűnt nyomozó nyomára.

Facebook-esemény >>

100 év meséi: park- és színháztörténeti séta a Városmajorban 

Idén nyáron több időpontban is visszarepülhettek az időben a Városmajori Szabadtéri Színpad park- és színháztörténeti sétáján. Idézzétek fel a főváros első közparkjának és az ország első kertmozijának aranykorát, és lessetek be a színház kulisszái mögé! A séta után izgalmas színházi próbákon vehettek részt.

Facebook-esemény >>

Egy éjszakai fürdőzés is szuper hétvégi program lehet: 

Hollán Jazz Street: Hárs Róza & Korbeli Ferenc

Az ingyenes hétvégi jazzkoncertek következő fellépője Hárs Róza énekesnő, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges hallgatója. Kísérője Korbeli Ferenc a Zeneakadémia másodéves hallgatója, ígéretes fiatal jazz-gitáros, aki sok zenei projektet színesít kreatív játékával, ahogy ezt július 27-én is teszi a Hollán Ernő utcában.

Facebook-esemény >>

Hunyadi téri kertmozi: Sose halunk meg

Gyuszi bácsi, Imre nagybátyja életművész volt. Imre mind a mai napig, ha bármi csapás éri – többek között, amikor éppen veszít az ügetőn – csak felidézi Gyuszi bácsi emlékét, és máris könnyebbé válik az élet. Egyébként Gyuszi bácsi vitte ki először életében a lóversenypályára is, meg a nőkhöz… Mert Gyuszi bácsi értett mindkettőhöz. Imre sohasem felejti el azt a napot, amikor szülei kikísérték a Keleti pályaudvarra, és rábízták a vásározó vállfaárus nagybácsira, majd ketten együtt elindultak vidékre. Aztán meg sem álltak az ügetőig…

Facebook-esemény >> 

FIRKIN, vendég: Deskavaary // Barlang, Szentendre

Az életvidám írpunk nagyágyúi ezúttal Szentendrén csapják szét a komor hangulatot. Vendégzenekar: a szókimondó, elementáris energiájú Deskavaary.

Facebook-esemény >> 

budapesti programok a hétvégén
Fotó: Barlang (Facebook)

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. július 28.)

Esztergomi szénrakodó-Dömös kajaktúra

Kajakból a legszebb a Dunakanyar! Az evezés mellett nyáron meg is mártózhattok a Duna frissítő vizében, és megfigyelhettek több madárfajt is, többek között szárcsákat és sirályokat. Indulás 10 órakor az esztergomi Prímás-szigetről. A túra gyerek- és családbarát.

Facebook-esemény >>

Kóser séta Fűszeres Eszterrel

Július 28-án Budapest sokak által csak bulinegyedként ismert zsidónegyede fedi fel nem mindennapi, múltbéli gasztrotörténeteit. A sétán Fűszeres Eszter gasztroblogger kalauzolja a séta résztvevőit hagyományok, a pesti zsidók és a kóser konyha rejtelmeiben. A Csányi utca 5. elől induló sétán természetesen családi történetek és izgalmas pletykák, intrikák is terítéken lesznek.

Weboldal >>

Ingyenes koncertek városszerte: 

Városháza kertmozi: Szegény párák 

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

Facebook-esemény >>