7 nagyszerű hűsítőpont a Dunakanyar legszebb biciklis útvonala mentén

Kétségtelen, hogy a Dunakanyar legszebb biciklis útvonala Vác és Szob között húzódik. Ha útnak indulnátok, összeválogattuk nektek a leghangulatosabb hűsítő pontokat, ahol feltöltődhettek.

Kertünk bár és kilátó, Vác

A váci domboldalon található a Dunakanyar legszebb panorámájú közösségi kertje. Az idén 5. születésnapját ünneplő Kertünk Bár és kilátó tökéletes pihenőpont egy kiadós pedálozás közben, hiszen a pazar panoráma mellett szomjoltókkal, bográcsban készült ételekkel és persze nosztalgikus zsíroskenyerekkel csábítják az arra tévedőket. Akár kerékpárral, baráti társasággal, négylábú kedvencetekkel vagy épp gyerekekkel ejtenétek útba őket, érdemes Facebook-oldalukra rálesni, hogy éppen milyen zenés programmal, közösségi tornával vagy kulturális eseménnyel készülnek a napokban.

2600 Vác, Tordai utca 16. | Facebook

Kertünk Bár és kilátó, Vác, biciklipont
Fotó: Kertünk Bár és kilátó

SzabadÉg bár, Verőce

Válogatásunk legújabb szereplője a 2023 nyarán nyitott SzabadÉg bár. A verőcei kerthelyiség pihenőszékeiben élvezhetitek a mesés panorámát. A napi ebédajánlatok során újragondolt magyaros fogások, vegetáriánus ételek, mennyei tésztaételek és grillfogások közül válogathattok. A 100%-ban gyerek- és kutyabarát bárban a felnőtteknek is jut egy kis társasjátékidő, valamint egy nagy kivetítőn a legfontosabb sportközvetítéseket is nyomon követhetitek. Ha szerencsések vagytok egy esti DJ-szettbe is belefuthattok, amikor egy behűtött kézműves sör társaságában belefeledkezhettek a naplementébe.

2621 Verőce, Árpád út 98. | Facebook

SzabadÉg Bár, Verőce, szabadtéri hely, sörkert
Fotó: SzabadÉg bár

Zsigi Büfé, Nagymaros

Szívünk csücskének egyik helyét több éve a Zsigi Büfé bitorolja, hiszen ha a családias hangulatú gyümölcsösbe lépünk, úgy érezzük, mintha megérkeztünk volna a nagyihoz. És a kert végében álló büfékocsi felé sétálva a fák árnyékéban megbújó asztaloknál csupa ismerős mosoly üdvözölné a rég látott cimborát. A biciklisek mekkája idén indította hatodik szezonját, ahol nemcsak a jól megérdemelt hűsítőnket hörpinthetjük fel, náluk szórakozási lehetőségből sincs hiány. A névadó Zsigmond bárkit legyőz dartsban a vidéken, ha egyáltalán akad kihívója, hiszen már ötévesen világbajnoki szinten mozog. A célba dobás mellett nappali DJ-szettek és élőzenés estek színesítik a kert életét.

2626 Nagymaros, Alsómező út 38. | Facebook

bicikliútvonal Dunakanyar, Zsigi büfé
Fotó: Zsigi büfé

PIKNIK Manufaktúra, Nagymaros

A Duna-part mentén, közvetlenül a bicikliút mellett található, panorámás ételbár és terasz tökéletesen ötvözi a városi nyüzsgés és a vidéki nyugalom hangulatát. A kitikkadt túrázókat kézműves sörök, házi szörpök és koktélok várják, az étlapon pedig szerepelnek hamburgerek, rostlapon készült húsok és vannak vegetáriánus és vegán opciók is. Hétvégente a különleges, szezonális ízek mellett koncertekkel, kiállításokkal és kulturális programokkal fűszerezik meg az állandó felhozatalt, amiről mindig az oldalukon tudtok tájékozódni.

2626 Nagymaros, Hunyadi sétány 2. | Facebook

Nagymaros, Dunakanyar, Piknik Manufaktúra
Fotó: Piknik Manufaktúra

Szenzációs nyári programok júliusra a környéken:

Tandem, Nagymaros

Nagymaros és Zebegény között, közvetlenül a bicikliút mentén található a Szimpla kistestvére a színes vitorlák árnyékában megbújó Tandem. A Dunakanyar romkertjének programkínálata pedig felveszi a versenyt a Kazinczy utcáéval. Élőzenés koncertek, DJ-szettek, kertmozi, vásárok, grill- és bográcsételek, isteni quesadillák és mártogatósok, különleges csapolt sörök és jeges koktélok várják a betérőket. Érkezzetek földön, vízen, kétkeréken, gyerekkel vagy négylábúval a Tandemben garantált a matinéhangulat. A kert előtti placcon piknikezni és akár tollasozni is tudtok.

2626 Nagymaros, Hrsz 10001/4 | Facebook

Nagymaros, Dunakanyar romkocsma
Fotó: Tandem

Kerékbár, Zebegény

A Dunakanyar talán legszebb szakaszán is érdemes behúzni a féket, hiszen itt találjátok a környék saját parttal rendelkező játszókertjét. A Kerékbár kavicsos strandján megmártózhattok vagy akár kenura is lecserélhetitek a kétkerekűt. Ha viszont inkább a szárazföldön maradnátok, a panorámás teraszon kellemes zenei aláfestéssel fogyaszthatjátok el az ebédetek. A napi ajánlatok között isteni levesek, pompás főzelékek, friss saláták, mennyei sütemények, valamint vegán és laktózmentes desszertek várnak. A sok finomságot remek kávéval és házi limonádékkal öblíthetitek le.

2627 Zebegény, Dózsa György út 118. | Facebook

Kerékbár, Zenegény, Duna-part
Fotó: Kerékbár

Rádai Kézműves Fagylaltozó és Specialty Kávézó, Szob

A nyári izzasztó biciklizés közben nincs jobb dopping, mint elképzelni, ahogy belekóstolunk egy selymesen lágy fagyiba. Ha a Dunakanyarban jártok, a szobi Rádai Kézműves Fagylaltozó és Specialty Kávézót fagylaltcsodáit semmiképpen ne hagyjátok ki! Az énekesként ismert Freddie által megálmodott ékszerdoboz nyalánkságait Fazekas Ádám világbajnok fagylaltmester készíti, amit egy szezonális kávékínálat tesz teljessé. A Dunától 30 méterre található Rádai, kulturális programokkal is igyekszik napról napra izgalmasabbá tenni a Luczenbacher sétányt.

2628 Szob, Luczenbacher sétány | Facebook

Dunakanyar gafyizó, kávézó
Fotó: Rádai Kézműves Fagylaltozó & Specialty Kávézó

Fedezzétek fel a Szentendrei-szigetet is kétkeréken: