Újdonságok a Balatonnál: 9 hely, ahova különösen érdemes ellátogatni idén nyáron

Ha kedvenc balatoni desztinációitokat már meglátogattátok, ajánlunk néhány felfedezésre váró, újonnan nyílt vendéghelyet, melyet vétek kihagyni ezen a nyáron.

La Téne by tátika, Badacsonytomaj

A badacsonytomaji La Téne Desszertműhelyét talán senkinek sem kell bemutatnunk. Új egységük – mely Badacsonytomajról nem ment messzire, korábbi desszertműhelyüktől is csak egy kőhajításnyira -, a település ikonikus, Tátika nevű épületében nyitotta meg kapuit. A La Téne ínycsiklandó péksüteményeit, remek kávéját ezentúl már a vízpartban gyönyörködve is élvezhetitek, sőt mi több, kínálatukban innentől a reggelifogásokat és a sós ínyencségeket is megtalálhatjátok.

8261 Badacsonytomaj, Egry sétány 21. | Facebook

Fotó: La Téne Badacsony Facebook

Meseösvény a Folly Arborétumban 

A csupa izgalmas programmal és kikapcsolódási lehetőségek számtalanjával kecsegtető Folly Arborétum gyereknap alkalmából újabb attrakcióval gazdagodott. Az ingyenesen, QR-kód olvasóval bejárható meseösvényen Móki mókus kalauzolja az arborétumban a gyerekeket és szüleiket.

8257 Badacsonytomaj, Kápolnavölgyi út 25. | Weboldal

Fotó: Folly Arborétum és Borászat Facebook

Büttner Wine & Grill, Káptalantóti

Június utolsó napjaiban nyitotta meg kapuit Káptalantóti legújabb ékszerdoboza, mely cseppnyi toszkán életérzést csempész a badacsonyi tanúhegyek ölelésébe. A határtalan nyugalommal, festői környezettel megáldott Büttner Wine & Grill ráadásul remek gasztronómiai élménnyel és kiváló fogásokkal ajándékozza meg az ide látogatókat. Náluk az élet egyszerű szépségét, a szőlőskert életerejét remek borok és ínycsiklandó grillfogások társaságában élvezhetitek.

8283 Káptalantóti, Bodok szőlőhegy hrsz.: 1267 | Facebook

Fotó: Büttner Wine & Grill Facebook

Napsárkán Terasz és Pince, Kisapáti

A Napsárkán Terasz és Pince története olyan, akárcsak egy megelevenedett tündérmese. A dédnagyapától örökölt 100 éves birtokon, a két testvér által életre hívott Napsárkán mára lenyűgöző kilátással és kitűnő borokkal várja a Balaton-felvidékre érkezőket. A birtokon különös odafigyeléssel gondozott szőlő és a belőle készült organikus borok között egyaránt találni könnyű egynyári tételeket és hordós érlelésű, testes nedűket is, melyeket termelői finomságokkal koronázhattok meg.

8284 Kisapáti, hrsz: 1118 | Weboldal

Fotó: Napsárkán Terasz és Pince

Ha kipróbálnátok a Balaton északi partjának húsz nagyszerű éttermét:

Megújult a Parti Bisztró Zamárdi

Mesés tihanyi panorámával és kívül-belül újjászületve nyitotta meg idei szezonját a Parti Bisztró Zamárdi. A teljes átalakításon átesett bisztró ezen a nyáron nemcsak kiváló ételekkel, de csodás környezettel és művészetet nem nélkülöző hangulattal is várja a vendégeket. A Parti Bisztró kínálatában mostantól a Balaton és a világkonyha ízei dominálnak, melyek kivétel nélkül minőségi, szezonális és főként helyi termelők alapanyagaiból készülnek.

8621 Zamárdi, Zöldfa u. | Facebook

Fotó: Parti Bisztró Zamárdi Facebook

Szalay Cukrászda, Balatonlelle

Az egykori Kedvesem Sütiműhely helyén, a balatonlellei hajóállomás szomszédságában nyitotta meg kapuit július első napjaiban a Szalay Cukrászda. A város történelmében fontos szerepet betöltő Szalay családról elnevezett cukrászdában a hagyományos sütemények és édességek kedvelői legalább annyira megtalálják számításaikat, mint azok, akik mentes édességekre vágynak. A mesés környezet és a balatoni panoráma garantált, amit kézműves fagylaltokkal, reggelifogásokkal és remek kávéval is megkoronázhattok.

8638 Balatonlelle, Móló sétány | Facebook

Fotó: Szalay Cukrászda Facebook

Magvető Pékség, Balatonfüred

Balatonfüred remek kovászos pékségeinek sorát erősíti a Magvető Pékség, ahol hosszú kelesztésű kovászos kenyerek, édes és sós péksütemények, egymás után sorakozó kakaós és diós csigák várják a pékségbe betérőket. A Magvetőben persze nemcsak a reggelihez vagy épp vacsorához tökéletes kovászos kenyér beszerzésére nyílik lehetőségetek, de be is ülhettek hozzájuk egy finom péksüteményre és egy csésze remek kávéra.

8230 Balatonfüred, Fürdő u. 34. | Facebook

Fotó: Magvető Pékség Facebook

Új kikötő nyílt Alsóörsön

Első szezonját kezdte meg Alsóörsön a 300 férőhelyes Ypsilon Yacht Club, mely jelenleg a Balaton legmodernebb szolgáltatásait nyújtja, mindezt kiemelkedően környezetkímélő módon. A kikötő balatoni élővilághoz alkalmazkodó kialakítása 2022-ben vette kezdetét, a szolgáltatásokon felül pedig nemsokára egy körpanoármás étteremmel is bővülni fog, mely minőségi ételekkel és elérhető árakkal örvendezteti meg az ide érkezőket.

8226 Alsóörs | Facebook

Fotó: Ypsilon Yacht Club Alsóörs Facebook

SHO Tihany restaurant & fine csárda (nyitás július 20-án)

A Michelin Guide ajánlott SHO restaurant idén nyáron, egészen pontosan július 20-án nyitja meg balatoni éttermét, mégpedig Tihanyban. Budapest után ezúttal a Balaton semmihez sem fogható panorámájában gyönyörködve élvezhetitek a július közepi levendulamámort, akárcsak a Balaton-felvidék és a régió ehető és iható kincseit. Az étterem az Echo Residence teraszán talált otthonra, ahol a hedonizmus, a magyar konyha iránti tisztelet és természetesen a legkiválóbb hazai alapanyagok kerülnek a főszerepbe.

8237 Tihany, Felsőkopaszhegyi út 35. | Facebook

Fotó: SHO Tihany restaurant

Ha kíváncsiak vagytok, hol várnak rátok mennyei fagyik a Balatonnál: