A legjobb balatoni fagyi nyomában: 5 hely, ahol isteni fagylaltok várnak ránk idén nyáron

A balatoni nyár elengedhetetlen kelléke egy finom krémes fagylalt az egyik kezünkben, miközben a gyönyörű tájat kémleljük. Egy csokorba szedtük a kedvenceinket, próbáljátok ki szépen sorjában!

Szigligeti Fagylaltozó

A Balaton északi partjának legfinomabb fagyiját keresitek? Akkor irány a Szigligeti vár! Az erődítmény tövében, a templom mellett található ugyanis a Szigligeti Fagylaltozó, ahol a helyben készült finomságokat a lehető legjobb minőségben készítik el nektek. Egyes összetevők egyenesen Olaszországból érkeznek, ami biztos garancia a minőségre. A fagylaltok mellett érdemes megkóstolni az itt készült sorbet-kat is, amelyek nem tartalmaznak tejterméket.

8264 Szigliget, Kisfaludy utca 26. | Facebook

Fotó: Szigligeti Fagylaltozó

Kő fagyi?, Mindszentkálla

A Káli-medencében található Kő fagyi? sikerét többek között annak köszönheti, hogy a fagylaltkészítést olasz mesterektől sajátították el, a minőségi alapanyagokat pedig környékbeli termelőktől szerzik be a hűsítő nyári édességhez. Az i-re a hely atmoszférája teszi fel a pontot, hiszen a kertben üldögélve olyan, mintha egy mediterrán teraszon fogyasztanánk el egy isteni olasz fagylaltot.

8282 Mindszentkálla, Petőfi Sándor utca 31. | Facebook

Fotó: Kő fagyi?

Látnivalók a lenyűgöző Káli-medencében:

Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő

A több díjnyertes fagylalttal is büszkélkedő Florida Fagyizóban kizárólag gondosan megválogatott alapanyagokat használnak, és olasz módra főzik a krémes csodákat, amelyekből több tucat sorakozik a pultban. A fagyizót akár kerékpározás közben is útba ejthetitek, hiszen a déli part bicikliútjának közvetlen szomszédságában található. A hét minden napján készülnek valami különlegességgel, ezért érdemes visszatérni 1-2 gombócnyi kóstolóra!

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi Ferenc utca 85. | Facebook

blank
Fotó: Florida Fagyizó

Tejvirág Fagylaltozó, Balatonboglár

A balatonboglári Platán Strand üde színfoltja a Tejvirág Fagylaltozó, ahol kizárólag természetes alapanyagokból és sok-sok odafigyeléssel készítik a jéghideg nyári édességet. Válogassatok a már jól ismert ízek közül, vagy merüljetek el az izgalmas újdonságok világában, amilyen például a ropogós házi tölcsér! A csábítóan krémes és friss gyümölcsös ízek akár glutén-, tej- és cukormentes változatban is elérhetőek.

8630 Balatonboglár, Platán tér 1. | Facebook

blank
Fotó: Tejvirág Fagylaltozó

Bringatanya, Gyenesdiás

Díjnyertes és különleges kézműves fagylaltok végtelen variációival vár benneteket a Bringatanya Gyenesdiáson! Sokak kedvenc fagyizójára a kerékpárút mellett bukkanhatunk rá, ezért akár a biciklitúrát is megszakíthatjuk néhány mennyei gombóc miatt. Az itt kapható finomságok palettája igencsak széles: a főzött, krémes fagylaltok és fagylaltkülönlegességek mellett kávéval, üdítővel, limonádéval, jégkásával, turmixokkal várnak benneteket.

8315 Gyenesdiás, Madách utca 45. | Facebook

blank
Fotó: Bringatanya

A fagyiszünet után fedezzétek fel a Balatont két keréken is: