45+ varázslatos nyári program a Balaton északi és déli partján – 2024. július

Több tucat balatoni programot gyűjtöttünk össze nektek az északi és déli parton, hogy semmiről ne maradjatok le 2024 júliusában.

Júliusi programok a Balaton északi partján

Ecseri János Blues Fesztivál – 7. Sabar Blues (2024. július 5-7.)

Idén ez már a hetedik fesztivál, ahogy minden évben most is pazar zenei repertoárral, klassz borokkal, tuti streetfood kajával és filmbeillő naplementével várnak titeket a Sabar Borháznál.

Facebook-esemény >> 

balatoni programok 2024 július
Fotó: Sabar Borház (Facebook)

Szép nyári nap – A Neoton musical // Alsóörs (2024. július 6.)

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót.

Facebook-esemény >> 

Tokkal és vonóval – Auer exkluzív // Veszprém (2024. július 7.)

A sétán zenei aláfestéssel idézik fel az újkori veszprémi hegedűművészet óriásait, a város pezsgő zenei életét, a kis Auer Lipót Veszprémben töltött éveit, vidéki, budapesti, erdélyi szárnypróbálgatásait, majd európai, szentpétervári és amerikai sikereit.

Facebook-esemény >> 

Egy kirándulás mindig szuper balatoni program: 

Ó a régi, ó a Balaton… Egy baráti beszélgetés Cseh Tamás dalaira // Skizo Borház, Badacsonytördemic (2024. július 7.)

Zene, színház, irodalom, képzőművészet, bor, konyha, barátság, Balaton a Nefelejcsben. A nagy generáció, Cserhalmi György, színész, az Arctalan nemzedék Zalán Tibor, író és Stekovics Gáspár kifejezésével élve a „resztli” képviselői, Stekovics Gáspár, festő, fotográfus és S. Horváth Ildikó, festő, grafikus beszélgetnek barátságról, Balatonról, művészetről, az életről. Cseh Tamás dalait előadja: Bárth János, zenész, nyelvész.

Facebook-esemény >> 

X. Alsóörsi Sörfesztivál (2024. július 10-14.)

Idén immáron 10. alkalommal, közel 30 sörfőzde több mint 100 féle sörével hívnak kóstolásra és koccintásra a Sirály Parkban.

Facebook-esemény >> 

Bortúra a Tóti-hegy körül (2024. július 11.)

Három szőlőhegy, három pince – teljesítmény-bortúra titkos ösvényeken.

Facebook-esemény >> 

balatoni programok 2024 nyár
Fotó: Tourinform Badacsony

A padlás // Hangvilla Veszprém (2024. július 11.)

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. Mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg.

Facebook-esemény >> 

Sörsétány // Hévíz (2024. július 11-14.)

A sörös standok mellett koncertek, finomságok és kirakodóvásár vár titeket a Rákóczi utcában.

Facebook-esemény >> 

Györöki JazzFiesta (2024. július 11., 25.)

Július 11-augusztus 22. között csütörtök esténként 20-23 óra között jazzkoncertekkel várnak titeket Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiesta hangulatot varázsolva a Balaton-partra.

Facebook-esemény >> 

2024 júliusi programok Balatonon
Fotó: Györöki Jazzfiesta (Facebook)

Bortúra Badacsonyban (2024. július 12.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Inota Focus: Turbinacsarnok (2024. július 12-13.)

Az inotai hőerőmű turbinacsarnokjában két napra megnyitják az ország legnagyobb nemhivatalos technoklubját.

Facebook-esemény >> 

Rozé, Rizling & Jazz Napok 2024 // Veszprém (2024. július 12-21.)

10 nap, 30 borász, 30 koncert, hirdeti a Rozé Rizling, Jazz Napok szlogenje, amely program több mint 10 éve a VeszprémFest állandó kísérőrendezvénye minden év júliusában.

Bővebb infó >> 

Gypo Circus a Tagyon-hegyen (2024. július 13.)

Csodás nyári délutáni-esti program a Zánkától 3 km-re lévő Tagyon-hegyen. A nyitott pincék frissítő fröccsel, nyári ételekkel várnak benneteket. A nap zárásaként feledhetetlen hangulatot teremtő Gypo Circus együttes lép fel a Horváth Borháznál.

Facebook-esemény >> 

Egy étterem kipróbálása is izgalmas program lehet: 

Lazúr Balaton // Sabar Borház, Káptalantóti (2024. július 13.)

Ezen a programon a finom kísérő falatok és borok mellett ecsetet foghattok és vászonra festhetitek a Balatont az őt körülölelő formáival.

Facebook-esemény >> 

Budapest Bár // Alsóörs (2024. július 13.)

Mindig jó és mindig más: sok-sok új számmal, de régi kedvencekkel is készül a Budapest Bár. A Farkas Róbert vezette páratlan zenekar ez alkalommal kiegészül Ferenczi Borával, Németh Jucival, Rutkai Borival, Frenkkel és Kollár-Klemencz Lászlóval.

Facebook-esemény >> 

A Csobánc meghódítása holdfényben (2024. július 13.)

Egy felejthetetlen, romantikus alkonyati túra a várral koronázott Csobánc-hegyen.

Facebook-esemény >> 

2024 júliusi programok Balaton északi part
Fotó: Seres László drónfotó és videó

VeszprémFest (2024. július 16-20.)

A VeszprémFest immár több mint 20 éves múltra visszatekintő kulturális nagyrendezvény, mely 5 napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb világhírű előadóit, legyen szó világzenéről, jazzről , klasszikus zenéről, operáról vagy popról. Idén olyan sztárok érkeznek Veszprémbe mint José Cura, Gregory Porter vagy Paloma Faith.

Bővebb infó >> 

Holdfotózás éjszakája // Balaton Csillagvizsgáló, Balatonfűzfő (2024. július 17.)

Derült idő esetén kupolából csillagász szakelőadással, távcsővel tekinthetitek meg a Holdat és készíthettek fotót róla. Rossz idő esetén a teremben, vetítéssel egybekötött csillagászati előadást tartanak.

Facebook-esemény >> 

Érdi Tamás zongoraművész szólóestje // Szigligeti Alkotóház (2024. július 18.)

A fiatal zongoristanemzedék egyik legtehetségesebb képviselője koraszülöttként vesztette el látását. Kiváló zenei képességei már kisgyermek korában megmutatkoztak. Tanára, Becht Erika speciális módszerrel teszi „láthatóvá” számára a kottákban írottakat, és ő ennek alapján alakítja ki saját művészi olvasatát. Szólóestjén Chopin és Liszt műveiből válogat.

Facebook-esemény >>

Gyerekelőadások Alsóörsön // Mesés Kikötő (2024. július 19., 26.)

Több nyári pénteken sárkányok, királyfik és erdei állatok költöznek a Kultkikötő Amfiteátrumba Alsóörsön.

Facebook-esemény >> 

33. Művészetek Völgye // Kapolcs és környéke (2024. július 19-28.)

A Művészetek Völgye egy tíznapos, összművészeti fesztivál, ahol a koncertek felszabadultsága és a csodálatos Balaton-felvidéki környezet mellett 10 napon át részese lehetsz egy igazi alkotó közösségnek. A Művészetek Völgye épített színpadok helyett három falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend utcáit, épületeit, intézményeit varázsolja koncerttéré, galériává és színházzá, megtöltve azokat közel 2000 programmal.

Facebook-esemény >> 

Művészetek Völgye 2024 programok
Fotó: Művészetek Völgye (Facebook)

Loveshake: Az élet összeráz // Alsóörs (2024. július 20.)

Formabontó színházi duett, amelyben Rezes Judit és Szabó Győző népszerű dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be kapcsolatuk ívét, annak csodáit és nehézségeit. Történeteik saját történetek, megélt, igazi állomások.

Facebook-esemény >> 

42. Lidl Balaton-átúszás // Révfülöp-Balatonboglár (2024. július 20.)

Magyarország ikonikus nyíltvízi úszóeseménye 3 távon kínál kihívást a víz szerelmeseinek.

Facebook-esemény >> 

Esti vártúra Szigligeten (2024. július 25.)

A túra során a lemenő nap fényében kutathatjátok fel a vár izgalmas történetét és rejtett kincseit.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Tourinform Badacsony

A dzsungel könyve // Veszprém (2024. július 27.)

A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket, katarzist nyújt.

Facebook-esemény >> 

Caramel-koncert a Festetics-kastély parkjában (2024. július 27.)

A megannyi díjjal elismert művész, Caramel ad koncertet a Festetics-kastély parkjában.

Facebook-esemény >> 

Balaton-koncert // Bánya Kert, Salföld (2024. július 27.)

2024. július 27-én 21 órától a Bánya Kertbe érkezik a Balaton együttes, hogy kulturális hivatkozásokban, költői képekben és szellemben gazdag szövegvilágával feltöltsön titeket.

Facebook-esemény >> 

Vezetett bortúra a Csobánc-hegyen (2024. július 31.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, a Csobánc kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Júliusi balatoni programok a déli parton

Heineken Balaton Sound // Zamárdi (2024. július 3-6.)

Idén július 3-6. között rendezik meg a Balaton déli partjának egyik legszínesebb fesztiválját, a minden évben izgalmas line-upot összeállító Balaton Soundot Zamárdiban. Az európai viszonylatban az egyik legnagyobb vízparti, elektronikus zenei fesztivál napközben hamisítatlan nyári hangulattal, este pedig a legőrültebb koncertekkel és bulikkal vár! A 2024-es headlinerek között felsorakozik Marshmello, a Lost Frequencies, Paul Kalkbrenner, a NERVO, Amelie Lens és Sara Landry. Az esti bulik mellett ne hagyjátok ki a kikötőből induló exkluzív, nappali bulihajókat se!

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Rockstar Photographers/Balaton Sound Official

Templomséták a Balaton körül: Szent Kereszt-templom, Balatonföldvár (2024. július 4.)

Múltbéli séta a történelemben, amit a balatoni templomok falai őriznek. Zubreczki Dávid szórakoztató, ismeretterjesztő előadás-sorozata.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Kultkikötő (Facebook)

Kollár-Klemencz László: Vad // Balatonföldvár (2024. július 5.)

Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje és az ősszel megjelenő új regényének megszellőztetése.

Facebook-esemény >> 

Mozdulj Balaton! // Balatonfenyves (2024. július 6., 13., 20., 27.)

Idén 21. alkalommal szervezik meg a Mozdulj, Balaton! programsorozatot a tó körül. Balatonfenyvesen a Fenyves-alsói strandon is június 22-étől kilenc szombaton át, délután 14 órától sportanimátor várja az aktív kikapcsolódást kedvelőket ingyenesen igénybevehető sporteszközökkel, versenyekkel.

Facebook-esemény >> 

Kártyajáték – Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós estje // Balatonszárszó Szabadtéri Színház (2024. július 6.)

Van 32 lap, mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet. Minden este legfeljebb 10 kártyalapot húzhattok. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak. Olyanok, amelyeket nem árulnak el előre egymásnak sem.

Facebook-esemény >> 

2024 júliusi programok Balaton déli part
Fotó: Kultkikötő (Facebook)

Különkiadás // Balatonboglár (2024. július 6.)

Válogatás Örkény István és Esterházy Péter írásaiból Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós előadásában.

Facebook-esemény >> 

Muzikális bestiák: Boszorkánykonyha // Balatonföldvár (2024. július 12.)

A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk Bősze Ádám zenetörténész legújabb előadásában.

Facebook-esemény >> 

Mirandolina // Balatonszárszó (2024. július 13.)

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy nagyon gazdag és egy nagyon szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki viszont megveti a nőket, semmire sem tartja, irtózik mindegyiktől. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagokat is, és elindul az őrület.

Facebook-esemény >> 

Azért a kis bolondságért… // Balatonföldvár (2024. július 19.)

Magyar népi pajzánságok Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában.

Facebook-esemény >> 

Be Massive Horizon Party x Gömbkilátó x Helló Nyár (2024. július 20.)

A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város talán legismertebb jelképe, látványossága a Gömbkilátó. Ez a minden évben a Be Massive sorozat egyik legkülönlegesebb bulihelyszíne.

Facebook-esemény >> 

Be Massive Horizon Party 2024 Gömbkilátó
Fotó: Sir Drone A Lot

Bagossy Brothers Company // Balatonboglár (2024. július 20.)

A Bagossy Brothers Company tagjai idén öt szakaszra bontva körbebiciklizik a Balatont és minden szakaszhoz tartozik egy koncert is. E programsorozat negyedik állomása lesz Balatonbogláron a szabadtéri színpad.

Facebook-esemény >> 

Ha már Bogláron jártok: 

Ágyban párban // Balatonszárszó (2024. július 20.)

Vígjáték két részben egy férfiról és egy nőről, a közös ágyukban, a saját ágyukban és az ágy körül.

Facebook-esemény >> 

Levendula Ünnep // Bálványos (2024. július 20-21.)

Idén nyáron is izgalmas programokkal várnak titeket a Kincsek Völgyében, ahol francia és angol levendulából is szüretelhetsz ezen a hétvégén.

Facebook-esemény >> 

VIII. Balatonföldvári Sörfesztivál (2024. július 24-28.)

Közel 25 kiállító több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel kedveskedik nektek a nyár közepén. Emellett minden nap szórakoztató programokkal és finom fesztiválételekkel várnak benneteket közvetlenül a Balaton partján.

Facebook-esemény >> 

Hervis Balaton-átevezés // Zamárdi (2024. július 27.)

2024-ben ismét megrendezik a balatoni nyár legnagyobb vízi futamát. Teljesítsd bármilyen kézzel hajtható vízi járművön a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon a 8 kilométeres távot!

Facebook-esemény >> 

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar // Balatonboglár (2024. július 27.)

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar 2017. május elsején alakult, a Vígszínház 121. születésnapján adta első koncertjét. A zenekar tagjai mindannyian a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői. Egyre bővülő repertoárjukban helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett, több legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser dal és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Kultkikötő (Facebook)

Szeretetkert párkapcsolati improvizációs előadás // Balatonszárszó (2024. július 27.)

Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész – Schell Judit, Jordán Adél, Mészáros Máté és Szervét Tibor – és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

Facebook-esemény >>