Elvarázsolt helyszín csábítja a Balaton déli partjára a kirándulókat

Kevesen tudják csak, hogy a Balaton déli partja is legalább annyi különleges helyszínt, látnivalót és különlegességet rejt, mint az északi.

Fotó: Rabi Nóra

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy Balatonboglár egy látnivalókban és programokban, kikapcsolódási lehetőségekben gazdag település a Balaton déli partján.

Elég csak a Kék és Vörös kápolnákra gondolni, a Xantus János Gömbkilátóra és Magasösvényre vagy az aktív kikapcsolódás szerelmeseit megszólító kalandparkra és bobpályára.

Fotó: Rabi Nóra

Balatonboglár és Ordacsehi között félúton találni azonban egy kevesek által ismert elvarázsolt helyszínt, mely ingyenes kikapcsolódással várja az arra kirándulókat.

A Bugaszegi horgásztó mellett található Bugaszegi Téglagaléria egy évek hosszú sora alatt életre hívott hely, mely olyan, akár Lewis Caroll Csodaországa. A helyszínen különleges épületegyüttesek, installációk, pihenésre, kikapcsolódásra és szemlélődésre alkalmas helyek várják a kíváncsiakat és megpihenni vágyókat egyaránt.

blank
Fotók: Rabi Nóra

A leginkább tanyára hasonlító, 3 hektáron elterülő látványosság élményt kínál a család egészének, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A fő attrakciók természetesen a legkülönfélébb alakot öltött, eklektikus és már-már szürreális épületek, amiket legnagyobbrészt az ország különböző pontjairól származó címeres téglákból épített fel egymaga a terület tulajdonosa.

blank
Fotó: Rabi Nóra

A saját kezűleg épített és mai napig is épülő épületek között találni kemencét, harangtornyot, de még jurtát is, a gyerekek nagy örömére pedig kisebb és nagyobb házi- és haszonállatoknak is otthona ez a különleges, balatoni helyszín.

blank
Fotó: Rabi Nóra

A semmihez sem fogható látványosság nemcsak a Balatonnál, de Magyarországon is egyedülállónak számít, érdemes tehát a déli parton tett kirándulás alkalmával útba ejteni és a téglagaléria különlegességek számtalanját rejtő zeg-zugait felfedezni.

blank
Fotó: Rabi Nóra

A Bugaszegi Téglagalériába a belépés ingyenes, adományokat és egy-két régi téglát azonban mindig szívesen fogadnak.

Ha további mesés programokat kerestek a Balatonnál júniusra: