40+ mesés nyári program a Balaton északi és déli partján – 2024 június

Több tucat balatoni programot gyűjtöttünk össze nektek, hogy semmiről ne maradjatok le 2024 júniusában!

Júniusi programok a Balaton északi partján

Szent György-hegy hajnalig (2024. június 1.)

Mostanra már tradíció, hogy június 1-jén szombaton a Balaton-felvidék csodás szőlőhegye megtelik élettel, és egy napra a borrajongóké lesz a főszerep. A nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja során olyan kis pincék is kinyitnak, ahova máskor nem lehet ellátogatni, így egy igazán exkluzív élményben lesz része az idelátogatóknak. 2024 a kínai asztrológia szerint a sárkány éve, így a szervezők idén tábortüzekkel, sárkányos tematikával, sárkánytúrákkal és természetesen vulkanikus, tüzes borokkal fűszerezik a hétvégét. Az esemény látogatóinak száma limitált, így szerezzétek be időben a jegyeteket!

További infók >>

Szent György-hegy hajnalig, 2HA
Fotó: Heim Alexandra

Művészek, rabbik, kereskedők és mártírok // Veszprém (2024. június 2.)

Június 2-án könnyű, két órát felölelő sétára invitál a Túrajó csapata, ahol a veszprémi zsidók életének egykori színtereit járhatjátok végig. A program résztvevői a Buhim-völgy, a Cserhát és a Vásárállás ikonikus helyszíneit követően a csaknem 1500 lelket számláló közösség kiemelkedő alakjaival is jobban megismerkedhetnek. A múltidéző tematikus séta az izraelita temetőben és ravatalozóban zárul, ezért a résztvevőknek elengedhetetlen a megfelelő öltözet.

Facebook-esemény >>

Zenei Kalandozások Hévízen (2024. június 5., 6., 12., 14., 19., 20., 26., 28.)

Júniusban hat alkalommal koncertek várnak titeket Hévízen a Zenepavilonban és a Sétáló utcán.

Facebook-esemény >>

Tűzgyűrű túra a Badacsonyon (2024. június 7.)

3,5 millió éve kataklizma volt ezen a területen, mely akkor nem is így nézett ki. Milyen volt az az ősföldrajzi környezet? Volt-e akkor Balaton? Milyen kőzet építi fel a hegyet? A szó szoros értelmében valóban tanúhegy a Badacsony? Kik voltak az első szőlőültetők a vidéken? Megannyi izgalmas kérdés! Kíváncsi vagy a válaszra? Túrázás közben mindenre fény derül.

Facebook-esemény >>

balatoni programok 2024 június északi part
Fotó: Tourinform Balaton (Facebook)

Nyárnyitó pincejárás és koncert // Horváth Borház, Tagyon-hegy (2024. június 8.)

Pincejárás, borkóstoló és a nap zárásaként fergeteges koncert vár rátok a Horváth Borháznál. Igazi ellazulós, táncolós, nótázós és barátkozós maradandó élményszerzés.

Facebook-esemény >>

Nyitott pincék napja Balatongyörökön (2024. június 8.)

2024-ben is kinyitják a balatongyöröki pincéket. Látogassatok el ide és ízleljétek meg a balatoni borokat.

További infók >> 

Bortúra a Csobáncon (2024. június 8.)

Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze számotokra. Családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.

Facebook-esemény >>

ART UDVAR – ZENE, SZÖVEG & BOR. // Gyenesdiás (2024. június 12., 19., 26.)

Júniusban és júliusban szerda esténként művészetek randevúznak egymással egy hangulatos, csendes kis udvarban. Ingyenes előadások és finom bor várják a művészetkedvelő közönséget a gyenesdiási Községháza és a Pásztorház által határolt belső udvaron.

További infók >>

MOZ.GO – Magyar Mozgókép Fesztivál // több helyszínen (2024. június 12-15.)

Június 12-15. között a magyar filmet ünnepelhetjük a csodálatos Veszprém-Balaton régióban. A MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál egy igazán különleges élmény a filmrajongóknak. A Balaton partján négy napon át összesen 12 helyszínen; Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi fedett és szabadtéri mozijaiban találkozhatunk a legújabb magyar filmpremierekkel, nemzetközileg díjazott alkotásokkal és felújított klasszikusokkal. A vetítések után közönségtalálkozókon futhatunk össze hazai sztárjainkkal, valamint gyerekprogramok, kiállítások, koncertek és gasztroprogramok várják az érdeklődőket.

További infók >>

blank
Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál Facebook-oldala

Muzikális bestiák: a boszorkánykonyha – Bősze Ádám zenetörténész „rémes” előadása // Balatongyörök (2024. június 14.)

Az Art Piknik beszélgetés- és előadássorozat következő vendége Bősze Ádám zenetörténész, aki legújabb, Muzikális bestiák címet viselő előadássorozatának első részével érkezik.

Facebook-esemény >>

Éjszaka a malomban (gyerekeknek) // Veszprém (2024. június 14.)

Fedezzétek fel a Fenyves Malom titkait és rejtélyeit, miközben a félhomályban kalandoztok, utána üljetek össze a tábortűz körül, és meséljetek egymásnak izgalmas történeteket, majd nézzetek meg egy mesét a csillagos ég alatt, a kertben felállított vetítőn!

Facebook-esemény >>

balatoni programok 2024 június északi part
Fotó: Fényes Malom Veszprém (Facebook)

Bortriatlon Badacsonyban – Kéknyelű Hétvége (2024. június 14-16.)

A résztvevő pincéknél személyesen a gazda tölti poharatokba a bort, és természetesen mesél is róla. De nem csak a borokról, hanem a történetükről, a családról, szakmai titkokról, büszkeségeikről is. Egy-egy hétvégén kilenc pincénél összesen tizennyolc féle szürkebarátot, kéknyelűt, rizlinget kóstolhattok végig a program során.

Facebook-esemény >>

Balaton Piknik // Tihany (2024. június 14-16.)

Az elmúlt években az eseménysorozat Balatonboglártól kezdve Siófokig már sok parti települést meghódított, és idén Tihanyba érkezik a kockás pokrócos utazófesztivál június 14. és 16. között. Nem meglepő, hogy Tihany a levendulamezőivel, az apátsággal és a hangulatos kis utcáival sok balatoni képeslapról visszaköszön: a mesés városkát a rendezvény keretében töviről hegyire felfedezhetitek. A fő helyszínen szombaton és vasárnap piac, kortárs művészek pop-up tárlatai, estefelé pedig a hely hangulatához illő zenekarok, hazai és világsztár DJ-k várják a Balaton Piknik közönségét.

További infók >>

Kéknyelű Virágzás Ünnepe // Badacsony (2024. június 15.)

Június 15-én az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója várja a fajta rajongóit a tanúhegy déli lejtőin. A legismertebb badacsonyi értékek közé tartozó Kéknyelűt összesen 35 helyi termelői borászat személyesen mutatja be és kínálja a vendégeknek. A csodálatos természeti környezetben többek között kóstolhatók lesznek a Kéknyelű borversenyre nevezett italok, a mesterkurzusra jegyet váltóknak pedig olyan exkluzív, koros kéknyelűk kerülnek bemutatásra, amelyek már kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. Kora estétől az ünnep zárásáig a Rézeleje Fanfárosok, a SParKing zenekar és Pribojszki Mátyás és együttese fokozza tovább a hangulatot.

További infók >>

Kéknyelű Virágzás Ünnepe 2024, Badacsony
Fotó: Békássy András

Analog Balaton // Peter’s Terasz, Balatonakarattya (2024. június 15.)

Június 15-én Balatonakarattyára látogat az Analog Balaton és ott nyomnak egy óriási bulikát.

Facebook-esemény >>

Óperentzia // Bánya Kert, Salföld (2024. június 15.)

Magyarország legmenőbb pszichedelikus mesevilág zenekara újra a Bánya Kertben. A mesebeli Káli-medence ölelő lankáin koncertezik az Óperentzia.

Facebook-esemény >>

BÁNYA KERT, SALFÖLD
Fotó BÁNYA KERT

Rózsaünnep // Festetics-kastély, Keszthely (2024. június 15-16.)

Szakmai vezetés, előadás, hangverseny és grafikai workshopok várnak rátok a kastélyban.

Facebook-esemény >>

A Szigligeti vár titkai (2024. június 16.)

Könnyű, kétórás sétán hódíthatjátok meg a Szigligeti várat. A Tourinform Badacsony által szervezett programon Szigliget és környékének többezer éves történetével ismerkedhetnek meg a séta résztvevői. A lenyűgöző vár romjai között tett múltbéli, történelmi kalandozás során izgalmas korszakok elevenednek meg a keltáktól és a római kortól kezdve a magyar középkoron át a jelenig.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Tourinform Balaton Facebook-oldala

Holdfénytúra a Badacsonyon (2024. június 21.)

Egy nyár esti badacsonyi túra tökéletes kezdete lehet a nyaralásotoknak, ráadásul most holdfényben vehetitek be a hegyet.

Facebook-esemény >>

Salföldi Dalföld (2024. június 21-23.)

A megszokott változatossággal vár a kilencedik Dalföld: júniusban Salföldön lép fel a Hot Jazz Band, a Heveder, a Duckshell, a Szent Efrém Férfikar, a Dresch Vonós Quartet és a Fanfara Complexa is. Sőt, a Dalföld ad otthont a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozójának is.

További infók >> 

blank
Fotó: Salföldi Dalföld

Bagossy Brothers Company – Hegyilevegő Piknik // Felsőörs (2024. június 21-23.)

A zenekar öt szakaszra bontva körbebiciklizi a Balatont. Minden szakaszhoz tartozik egy koncert és ezek között lesz egy, Felsőörs, ahol tartanak egy 2 napos pikniket, a zenekar aktív részvételével.

Facebook-esemény >>

Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál (2024. június 21-23.)

2024. június 21-23. között kerül megrendezésre hetedik alkalommal a nemzetközi, a hungarikum műfaj színét-javát felvonultató, cirkusz- és táncművészetet ötvöző, családi kikapcsolódást nyújtó Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál.

Facebook-esemény >>

Levendula hetek // Tihany (2024. június 21-30.)

A programsorozat, amely már a tizenkilencedik a sorban, leginkább azt szeretné megmutatni a nagyvilágnak, hogy mitől olyan különleges a levendula. Ez alakalomból rengeteg gasztronómiai, kulturális, családi és gyerekprogram, kiállítás, színház, koncert vár rátok Tihanyban.

További infók >>

blank
Fotó: Györkő Zsombor

SABAROCKABILY – Marcello and The Flaming Boppers // Káptalantóti (2024. június 22.)

Mivel június közepén még lehet, hogy egy kicsit hűvösebbek az esték, egy kis ugrabugrálós szombati buliba invitálnak titeket.

Facebook-esemény >>

Be Massive Horizon // frissTerasz (2024. június 22.)

FrissTerasz nyitóbuli a Be Massive Horizon csapatával.

Facebook-esemény >>

Szent Iván-éji túra Cseszneken (2024. június 22.)

Ünnepeljétek együtt a Szent Iván-éjt Cseszneken a Kőmosó-szurdokban.

Facebook-esemény >>

Egy kirándulás mindig szuper balatoni program:

Haláp-túra (2024. június 23.)

Ahhoz, hogy egy vulkán kráterében sétálhassatok, nem kell külföldre utazni. Megtehetitek itthon is, például a Haláp-hegyen, melynek sapkáját „eltüntették” a bányászat következtében. A túra során megismerhetitek a vulkán működését, legendáját, és bújócskázhattok a hatalmas kőszobrok között is. Majd gyönyörködhettek a Tapolcai-medence látványában egy csodásan kéklő balatoni háttérrel.

Facebook-esemény >>

Esti vártúra Szigligeten (2024. június 28.)

Szigliget a pannon táj gyöngyszeme. Hát még alkonyatkor és kora este, amikor kigyúlnak a vár fényei és a környező falvak is fényárban úsznak. Milyen lehetett a naplemente a XVI. században? Erről is szó lesz várnéző túrán, mely során feltárulnak a közel 800 éves erődítmény titkai is.

Facebook-esemény >>

Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál // Balatonalmádi (2024. június 28-30.)

Idén nyáron is a legbolondosabb fesztivált hozzák el nektek Balatonalmádiba. Három napig lépten-nyomon csodákra bukkanhattok, ezernyi új emlékkel gazdagodhattok a Balaton partján. Önfeledt kikapcsolódás az egész család számára.

Facebook-esemény >>

Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
Fotó: Bondoró Fesztivál (Facebook)

Mozi & BBQ a szőlőben // Dobosi Birtokközpont, Szentantalfa (2024. június 29.)

Délután indul a piknik, beizzítják a BBQ grillt. Mindeközben élő zene, este pedig napnyugtakor indul a vetítés. Film: Az élet ízei.

Facebook-esemény >>

Tablao Flamenco by Infinito // Kisapáti (2024. június 29.)

Mágikus este, vacsorával, flamenco tánccal, énekkel, zenével.

Facebook-esemény >>

További csodás programok a környéken:

POCCA Bluespiknik (2024. június 29-30.)

Felsőörs festői külterületén a Pocca dűlőben negyedszer kerül megrendezésre a Pocca Piknik. Idén népszerű blues fellépők adják a ritmust a bódító levendulaillattal övezett tágas területen, melyhez kiváló gasztronómiai szolgáltatókat hívtak és finom hűsítőket kínálnak.

Facebook-esemény >>

Júniusi balatoni programok a déli parton

ZamJam // Zamárdi (2024. május 31. – július 2.)

A ZamJam május 31-től június 2-ig, három napon át, Zamárdi több helyszínén hív kikapcsolódásra zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal immár harmadik alkalommal. Az ingyenes rendezvény repertoárban garantáltan mindenki talál kedvére való programot, a nagyszínpadon a Hot Jazz Band és Charlie is fellép, az Irodalmi Teraszon többek között Koltai Róberttel lesz egy érdekes beszélgetés, ezek mellett pedig több koncert és sportversenyek várják az érdeklődőket. Vasárnap délelőtt a kézműves és termelői termékeket árusító Patkó Piacot is bejárhatjátok.

Részletes program >>

programok a Balaton déli partján 2024 június
Fotó: ZamJam (Facebook)

Pogány Induló LIVE // Plázs Siófok (2024. június 8.)

Az MVM Dome után először, újra nagyzenekarral áll színpadra Pogány Induló Siófokon, a Plázson.

Facebook-esemény >>

Miért pont kivi? // Balatonszárszó (2024. június 14.)

Laetitia Colombani darabja tele van szeretettel, emberséggel, gyengédséggel és humorral. A Rózsavölgyi Szalon és a Kőszegi Várszínház közös előadása.

Facebook-esemény >>

GarázsMacbeth // Balatonboglár (2024. június 14.)

Igazi műhelymunkán alapuló, saját fejlesztésű ősbemutató eredménye a John Christopher-Wood: GarázsMacbeth című fergeteges vígjátéka, thriller komédiája a Gyulai Várszínház előadásában.

Facebook-esemény >>

Kellys eBike túra Balatonföldvár (2024. június 15-16.)

A hétvégén három túrán próbálhatjátok ki a Kellys elektromos mountain bike-jait.

Facebook-esemény >> 

KőrösHEGYEN-VÖLGYÖN // Bor & Gasztro Piknik (2024. június 21-23.)

Nappal a környék szolgáltatói és turisztikai attrakciói várnak színes programokkal, éjszaka pedig lehetőséged nyílik körbe BORongolni a helyi és vendég borászatok pincéit.

Facebook-esemény >>

Be Massive Horizon // Kőröshegyi Levendulás (2024. június 29.)

A nyáresti levegőben zene és levendulaillat lejt táncot egymással a Be Massive Horizon kőröshegyi buliján.

Facebook-esemény >> 

Kőröshegyi Levendulás, Kőröshegy, levendulamező
Fotó: Kőröshegyi Levendulás