7 szuper strand Budapesten, ahol egész napos vízi élményekben lehet részünk

Nem muszáj messzire mennünk, ha az elkövetkezendő hetek hőségében egy kis felfrissülésre vágyunk a fővárosban. A legtöbb strandfürdő már javában nyitva áll, csak ti hiányoztok a vízpartról!

Római szabadstrand

A főváros hűsítő helyeinek listájáról nem hiányozhat Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye, a Római szabadstrand, ahol június 29-től élvezhetjük a Duna adta fürdőzési lehetőséget. A hangulatos strand gondozott partszakasszal és gyönyörű természetes környezettel biztosítja a tökéletes nyári feltöltődést, egészen augusztus 20-ig. Arról, hogy az itt töltött idő felhőtlen és biztonságos lehessen, vízimentők és partszakaszt jelölő bóják gondoskodnak. Az ingyenes strandoláshoz napágyak, ivóvíz, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználat is biztosított.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15-17. | Facebook

Fotó: Római szabadstrand

Lupa Beach

Budapest északi részén, Budakalász határában egy teljesen másik világba csöppenhettek a kristálytiszta vizű, gondosan kialakított Lupa-tónak köszönhetően. A fehér homokos part, a pálmafák, a kristálytiszta víz és a mediterrán hangulatú környezet igazi tengerparti élményt nyújt a strandolóknak. Számos szolgáltatás áll rendelkezésre a helyszínen: strandröplabdapályák, vízisportkölcsönzők, bárok, éttermek és napozóágyak. A Lupa Beach ideális helyszín a pihenésre, a város zajától távol, mégis könnyen elérhető távolságban.

2011 Budakalász, Tó utca 1. | Weboldal

Fotó: Lupa Beach

Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda

1948-ban nyitotta meg kapuit a Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda, akkoriban még Szabadság Fürdő néven. 2017-ben a fürdő területe a Duna Arénával gazdagodott, az újranyitás után pedig hét teljesen felújított medencével, játszóterekkel, sportpályákkal és egy fitneszparkkal bővült a helyszín. Így mára összesen nyolc különböző formájú és hőmérsékletű medence szolgál teljes kikapcsolódásként az ide látogatók számára. A fürdő vízellátását jelenleg a Béke kút biztosítja, széleskörű gyógyszolgáltatást garantálva a vendégek részére.

1138 Budapest, Népfürdő utca 36. | Weboldal

blank
Fotó: mnsk.hu

Különleges vízi programokkal vár Budapest idén nyáron:

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Budapest legfiatalabb fürdője 1989-ben nyitotta meg kapuit, azóta pedig számtalan átalakításon átesett az évek során. A fejlesztéseknek köszönhetően a Paskál Gyógy- és Strandfürdő minden évszakban nyitva áll a termálvíz kedvelői számára. A kinti fedett medencék még a téli mínuszokban is látogathatóak, nyaranta pedig az összes többi medence megtelik élettel és fürdőzőkkel. A strandfürdő területén gyermekmedence, úszómedence és több szauna is helyet kapott, így az egész család számára egész napos program lehet a fürdőzés.

1141 Budapest, Egressy út 178/F | Weboldal

blank
Fotó: paskalfurdo.hu

Római Strandfürdő

A Római Strandfürdő Budapest egyik legkedveltebb fürdőhelye, amely a Duna partján, a III. kerületben található. A fürdő története az 1960-as évekre nyúlik vissza, ekkor építették és nyitották meg a strandot a nagyközönség előtt. A Római területén fürdőzhetünk különböző méretű és mélységű medencékben, de többféle csúszda, játszóterek és sportpályák is adottak az aktív kikapcsolódás kedvelőinek, bármely korosztályban. A Római Strandfürdő kitűnő választás a nyári hőségben, családi programokhoz és baráti összejövetelekhez egyaránt.

1031 Budapest, Rozgonyi Piroska utca 2. | Weboldal

blank
Fotó: romaistrand.hu

Aquaworld Budapest

Az Aquaworld Budapest egyik legnagyobb és legmodernebb vízi élményparkja, amely a város északi részén, a IV. kerületben található. A komplexum 2008-ban nyitotta meg kapuit, népszerűsége pedig egyre csak nő. A fürdő összesen 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedencével, 11-féle kinti-benti óriáscsúszdával, hullámmedencével, pezsgőfürdőkkel és gyermek játszómedencékkel várja a látogatókat. A fürdőben trópusi hangulat honol, amit különleges tematikus elemekkel és egy Angkor-templommal idéznek meg. Az Aquaworld kiváló választás a pihenésre és kikapcsolódásra vágyók számára.

1044 Budapest, Íves út 16. | Weboldal

blank
Fotó: Aquaworld

Újlak utcai strand – ÚJ HELYSZÍN

Június 25-én megnyitotta medencéit az Újlak utcai strand, Budapest lakói így újabb szabadtéri fürdőhelyen, a XVII. kerületben frissülhetnek fel a nyári hőségben. A strand medencéje 1 méter mély, hőmérséklete 26 fokos, míg a gyermekpancsoló 30 fokos vízhőmérséklettel csábít csobbanásra. A strand mellett fedett uszoda is van, amely kombinált jeggyel látogatható, valamint az uszoda területén infra- és két finn szauna is működik. Az aktív kikapcsolódást pingpongasztal, strandröplabdapálya, a kisebbeknek pedig homokozó szolgálja.

1173 Budapest, Uszoda utca 2. | Weboldal

blank
Fotó: spabook.net

Esztergom élményfürdőjét is érdemes kipróbálni idén nyáron: