Ingyenes fesztivál vár ránk a Feneketlen-tó partján a nyár első hétvégéjén

A Bárka Fesztiváltól lesz hangos a Feneketlen-tó és az Új Budai Parkszínpad környéke június 2-án. Összesen 13 nemzetiség kultúrájával, zenéjével, ízeivel és ingyenes Parno Graszt-koncerttel várja az érdeklődőket az egész napos, ingyenes rendezvény.

A nemzetiségek ünnepének nagy hagyománya van a XI. kerületben, ugyanis Újbuda a város egyetlen szeglete, ahol összesen 13 nemzetiség él aktívan. Ők a bolgárok, cigányok, görögök, horvátok, örmények, lengyelek, németek, románok, ruszinok, szerbek, szlovákok, szlovének és ukránok.

Fotó: Bárka fesztivál

Belőlük inspirálódva született meg a fesztivál neve, a Bárka, amellyel átmenthető az, ami igazán fontos. Éppen ezért a Bárka Fesztiválon különböző kultúrák találkoznak és mutatkoznak be zenével, táncokkal, ételkóstolókkal és kézműves foglalkozásokkal.

A nemzetiségek képviselői egész nap gondoskodnak róla, hogy együtt merülhessünk el szokásaik és hagyományaik gazdagságában, a közösségi programokban és a vibráló sokszínűségben. A részletes programról IDE kattintva tájékozódhattok!

(Nyitókép: Egy jó kép az utazásról)

Mutatunk még egy programot, amit nem érdemes kihagyni ezen a hétvégén: