Ingyenes koncertek, irodalmi és gyerekprogramok várnak ránk a Várkert Bazár fesztiválján

Ünnepeljétek meg együtt az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi évadát a nagyszerű, részben ingyenes könnyűzenei, kulturális és családi programokat felvonultató VárkertFeszttel, május 31. és június 2. között!

Fotó: Várkert Bazár

A VárkertFeszt 2024-es programjai

A május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt nyitónapján a Neoreneszánsz kertben látható a Grecsó fivérek Többet magunkról című irodalmi táncprodukciója. Délután Topor Tünde és Winkler Nóra, később pedig Vitáris Iván tart tárlatvezetést a Vagyok, aki vagyok kiállításon. Kora este a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában a Csipkerózsika lesz látható, a zenés naplementéről DJ Metha gondoskodik, Nagy Feró és a Beatrice pedig visszaidézi a legendás Budai Ifjúsági Park hangulatát.

Fotó: Várkert Bazár

Június 1-jén a Maszk Báb és Ifjúsági Színház előadásával indul a nap, ezután fellép Szeder és Lóci, akik a gyerekeket dalszerzésre tanítják, nem sokkal később Kovácsovics Fruzsina hívja a kicsiket és a gyermeklelkű felnőtteket interaktív utazásra. Délután Nemes Péter kurátorral lesz tárlatvezetés, majd a Tárkány Művek világzenei koncertje várja a fesztiválozókat.

Ezután Juhász Anna tart izgalmas irodalmi beszélgetést, majd kora este a Söndörgő muzsikál, zenei világukban a klasszikus kompozíciók és a jazzimprovizációk tökéletesen megférnek. Este felcsendülnek a várva várt slágerek Szulák Andrea és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának Klasszikusra hangolva koncertjén. A nap egy fergeteges Random Trip-koncerttel és a VárKERT Moziban látható Liza, a rókatündér című filmmel végződik.

blank
Fotó: Várkert Bazár

A fesztivál zárónapján délelőtt családi workshop, bábszínház és Makám interaktív gyerekkoncert is lesz. Délben a népzenei mesekoncert a Kerekégenjáró látható a Klárisok előadásában. Délután a Várkert Bazár történetei c. beszélgetésen az Omega együttes gitárosa, Molnár György Elefánt és a Várkert csapata legendás ifiparkos történeteket idéznek fel.

Beck Zoltán és Szűcs Krisztián Csengey Dénes szövegére írt Cseh Tamás-dalokat ad elő. A Jáky-gyűjteményben Barabás Márton képzőművész tart tárlatvezetést. Kora este Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet, amelynek a végén táncház is lesz. A VárkertFeszt a Szakcsi Lakatos Béla szellemi örökségét ápoló Sound of Jazz koncertjével, a Besh o droM zenekar és Dj Metha fellépésével, valamint a Tánc a kertben EXIsT előadással ér véget.

Ingyenes programok a Neoreneszánsz kertben

A Zenélő Budapest óriáshangszeres bemutatóin mindenki átváltozhat majd zenésszé és megszólaltathatja a különleges közösségi hangszereket. A Lépcsőpavilonban fotók készülnek a fesztiválozókról, a képek a Várkert Bazár Emlékfalát gazdagítják majd. Az Öntőház udvaron szórakoztató kézműves foglalkozásokat tartanak a kicsiknek. Lesznek óriás fajátékok és egy különleges hinta is. Piknikezni is lehet majd, ínycsiklandó ételekkel és italkülönlegességekkel várják a látogatókat.

További részletes és aktuális információkért látogassatok el a varkertbazar.hu oldalára.

Ne maradjatok le a Városliget ingyenes borfesztiváljáról sem: