Családi programokkal, kiváló borokkal nyitja meg a nyarat a Városliget ingyenes borfesztiválja

A város legnagyobb kerti partija idén is számos remek programmal várja a rosék, a habzó borok és a finom ételek szerelmeseit, felhőtlen szórakozással egybekötve. Városliget, kerti parti, piknikpléd, ízek, illatok, napsütés és persze jéghideg rosé. Mi kell még egy tökéletes nyárindításhoz?

Fotó: Rosalia Borpiknik

A már jól ismert borászok mellett május 31. és június 2. között számos új pincészet is bemutatkozik roséival, vagy épp buborékos finomságaival a Rosalia Borpikniken. Olaszliszkáról érkezik az Emerencia Pincészet, egy kedves család különösen nagy gonddal és magas minőségi elvárásokkal készített fehér- és desszertboraival.

Szintén Tokaj-Hegyaljáról jön első alkalommal az Eskol Pince, a kis dűlők kiváló nagy boraival. A családi pincészet legfrissebb tagja, egy frizzante is bemutatkozik az érdeklődő közönség előtt. A Fivérek Borbirtok Szekszárdról érkezik, pincészetükben a hagyományos és a modern technológia fonódik össze szorosan és sikeresen, melyet a külföldi borversenyeken is elért szép eredmények bizonyítanak.

Ínyenc kalandok a Rosalián

A klasszikus fesztiválkonyha képviseletében az Országkonyha hozza el a legütősebb lepényeket, frissensülteket és lángosokat, amelyek mellé mindenki garantáltan megtalálja saját ízlésének megfelelő harapnivalóját kedvenc bora mellé.

A hamisítatlan street food falatokért érdemes lesz a Yellow Food Truck előtt kígyózó sorba is beállni egy igazi New England hotdogért vagy egy tépett malachúsos szendvicsért.

Az édességek kedvelői is készíthetik az ízlelőbimbóikat, hiszen a Waffle Dog kezdésnek érkezik az úgynevezett buborékgofrival, a hagyományos belga gofrival és a saját készítésű milkshake kreációjukkal.

Zene, buli, tánc kicsiknek és nagyoknak

A zene és az esti bulizás idén két helyszínen is várja majd a látogatókat, hogy mindenki kedvére választhasson magának programot a felejthetetlen élménykavalkádhoz. A zenebarát csemeték örömére szombaton Bolba Éva, vasárnap Bíró Eszter fogja a Rosalia színpadáról táncra perdíteni a vidám gyereksereget, miközben izgalmas történeteket mesélnek el.

Mindezeken felül Budapest zöld oázisában a kicsiket és a kutyusokat is további különleges programokkal várja a Rosalia szombaton és vasárnap.

További információk: rosalia.hu

Fedezzétek fel a főváros különleges parkjait: