5 hangulatos teraszos étterem a Balaton-felvidéken, ami tárt kapukkal vár tavasszal

Ha a Balaton-felvidéken tett kirándulás alkalmával megpihennétek, a teraszon hátradőlve remek fogások és hűsítő frissítők társaságában napfürdőznétek egy jót, vagy csak egyszerűen elmerülnétek a kiváló gasztronómiai élményekben, íme 5 hely, amit érdemes útba ejtenetek.

Mandilla

A Balaton-felvidék megelevenedett ékszerdoboza, a Mandilla Köveskál szívében várja tárt kapukkal az étterem teraszán lazítani vágyókat. A mesésen felújított Mandilla épületegyüttese a pihenés mellett a kulináris örömök megélésére is nagy hangsúlyt fektet, melyet már az első napsugarak megjelenésével élvezhetünk tágas teraszukon. A vidéki nyugalom ölelte Mandillában mind hangulatban, mind a remek ételeknek köszönhetően áldozhatunk a mediterrán élvezetek oltárán, és frissen készült pizzák, házi tészták, kiváló koktélok és természetesen válogatott borok társaságában élvezhetjük a dolce vitát.

8274 Köveskál, Városkút u. 2. | Weboldal | Facebook

Fotó: Mandilla

Bővebben itt olvashattok Köveskál ékszerdobozáról, a Mandilláról >>

Taberna Infinito

A mediterrán hangulattól egy pillanatra sem kell búcsút intenünk a Balaton-felvidéken, legfőképp a Szent György-hegyen járva, de különösen igaz ez a mesés panorámával rendelkező, botanikus kerttel ölelt Taberna Infinitóra. A Taberna nemcsak hangulatában, de a kínálatában szereplő hideg és meleg tapasokkal is megidézi a mediterrán életérzést, ami mellé könnyen csúszik egy-egy pohár friss és üde Szent György-hegyi bor. Ha pedig sikerült kellőképpen ellazulni és a hely varázsa által átszellemülni, élvezzétek tovább a Taberna vendégszeretetét, és csodáljátok meg a Balatoni Mediterrán Botanikus Kert egzotikus növényeit.

8284 Kisapáti, Kisapáti-hegy 921/2. | Weboldal | Facebook

Fotó: Taberna Infinito

Casa Christa

Magyarország első agriturismo birtokán, a balatonszőlősi Casa Christa teraszáról mandulafák sokaságára, a csillogó Balatonra és Tihanyra nyílik varázslatos kilátás. A Michelin Bib Gourmand-díjjal büszkélkedő étteremben kivétel nélkül mindenki találhat kedvére való fogást, ugyanis az olyan különleges ételek, mint a struccsteak vagy a grillezett fekete tőkehalfilé mellett vegán tételekkel és gyerekmenüvel is készülnek a hozzájuk betérő vendégeknek. Arra az esetre pedig, ha tovább élveznétek a mesés kilátást egy üveg kiváló balatoni bor társaságában, érdemes a présházak egyikét lefoglalni néhány éjszakára.

8233 Balatonszőlős, Izabella út | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Casa Christa

Neked Főztem Gasztrokocsma

A Káli-medence kapujában, Zánkán, közel 10 évvel ezelőtt egy rövid idő alatt méltán népszerűvé vált gasztrohely nyitotta meg kapuit. A Neked Főztem alig egy év alatt nőtte ki a néhány asztalból álló strandbüfét és költözött a település szívébe: teraszáról ma a Hegyestű látványában gyönyörködhetünk. Persze nemcsak a helyszín páratlan, legalább annyira különleges a gasztrokocsma kínálata, melyben szezonális, helyi őstermelőktől érkező alapanyagokból készülnek a mennyei fogások. Mondanunk sem kell talán, hogy épp a szezonalitása miatt érdemes hozzájuk minél többször ellátogatni és kérni az ételek mellé egy pohár jéghideg levendulás rozéfröccsöt.

8251 Zánka, Fő u. 7. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Neked Főztem Zánka gasztrokocsma

Öböl Piknik

A Balaton északi partjának legszebb kerékpárútja mellett, a Kerekedi-öböl kapujában a kikapcsolódás élményével, hangulatos terasszal és gasztronómiai örömökkel kecsegtet az Öböl Piknik. Akár kerékpárral, akár autóval érkeztek, valódi felfrissülésben lesz itt része a család aprajának-nagyjának, két- és négylábú családtagjának egyaránt. A toszkán hangulattal is kecsegtető étteremben szemet- és ízlelőbimbókat gyönyörködtető fogásokra számíthattok, burgerre éppúgy, mint roston sült fogasra vagy hőséget enyhítő epres tiramisura egyaránt.

8230 Balatonfüred, Kerekedi u. 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Öböl Piknik

Ha barangolnátok még egy jót a Balaton-felvidéken: