Egyedülálló női fürdő rituálén vettünk részt Budapest törökfürdőjében
Női szemmel

Egyedülálló testi-lelki megtisztulásban volt részünk idén márciusban ADRIENNE FELLER Fürdő rituáléján, amit a Rudas Fürdő törökfürdőjében hívott életre. A rituálé során egy lenyűgöző helyszínen kapcsolódhattunk önmagunkhoz, a nőiességünkhöz, amiben Adrienne szépségápolási termékei is nagy segítségünkre voltak.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

A 25 éve szépségterapeutaként és aromaterapeutaként ismert Feller Adrienne sokak számára ismerős lehet különféle önismereti workshopjai, fürdő rituáléi és persze nem utolsó sorban a saját nevével jelzett, természetes anyagokból készült ADRIENNE FELLER kozmetikumai kapcsán.

A nőknek szóló fürdő rituálét Adrienne álmodta meg, később pedig a Budapest Gyógyfürdőivel karöltve hívták életre a Rudas Gyógyfürdő törökfürdőjének falai között. Céljuk az volt, hogy Adrienne személyesen is találkozhasson az általa képviselt világszemléletre nyitott nőkkel és átadja mindazt, ami a szépségüket a legeredetibb módon élteti.

blank
Feller Adrienne – Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Kapcsolódás önmagunkhoz

Ehhez közvetlenül kapcsolódik a víz, ami nélkül nincs élet, és ami emlékeztet a csend, a harmónia, az elengedés és az áramlás éltető erejére, ezért a törökfürdő tökéletesen adott egy ilyen rituáléhoz. A víz közelebb hoz bennünket az ősi energiákkal és egymással, ezzel elősegítve azt a semmihez sem fogható élményt, amit az ADRIENNE FELLER Fürdő rituálé közben érezhetünk, kapcsolódva önmagunkhoz és a nőiességünkhöz.

Elindult új cikksorozatunk, a Női szemmel!

Életmód rovatunk felpezsdítéseként 2024-ben olyan témákat szeretnénk érinteni új, Női szemmel című cikksorozatunkban, amelyek középpontjában a nők jólléte, az önismeretük, a kikapcsolódási lehetőségeik és a fenntarthatóságra való törekvéseik állnak. Első kézből szeretnénk bemutatni olvasóinknak a hazai trendeket: magyar szépségápolási termékeket, új mozgásformákat, izgalmas workshopokat, budapesti spaélményeket, környezetbarát termékeket próbálunk ki – női szemmel!

Adrienne korábban említett, kizárólag természetes alapanyagokból készült, testre és lélekre ható, magyar luxuskozmetikumainak lenyűgöző hatását a fürdő rituálé során magunk is megtapasztalhatjuk.

A fürdő rituálé menete

A rituáléra egy márciusi hajnalon került sor, egyikén azoknak a keddi napoknak, amikor kizárólag nők látogathatják a törökfürdőt.

A fürdő rituálé egy közös meditációval indult a Rudas Fürdő csendszobájában, majd mindenki kapott egy-egy kötényt, valamint a test leradírozására alkalmas, Himalája sót tartalmazó testradírt egy kis tálkában, hogy általa megtisztulva érkezzünk meg a fürdőbe.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

A teljes külső megtisztulás után a következő állomás a lelki megtisztulás volt, melynek első állomásaként az egyik forráshoz vezetett utunk, ahol mindannyian fogyasztottunk a termálvízből. Talán kevesen tudják, hogy termálvíz nem csak külsőleg, de belsőleg alkalmazva is rendkívül pozitív élettani hatással bír.

Ezután a gőzkabin felé haladtunk tovább. Az itt eltöltött néhány percben átgondoltuk, hogy mi az, amit ezen a márciusi napon szeretnénk elengedni az életünkből, majd mindenki megosztotta egymással a gondolatait. A rituálé során felszínre kerülhetnek erős, mélyen elzárt érzelmek, de Adrienne és segítői ott lesznek mellettünk, hogyha arra van szükség.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

A gőz után a 11 Celsius-fokos merülőmedence következett, ami igencsak intenzív élmény volt, majd közvetlenül utána egy 42 fokos medencében töltöttünk el néhány percet, ami üdítően hatott az egész testünkre.

Később a törökfürdő kupolája alatt pihentünk meg, a kellemes hőfokú termálvízben.

Ekkor Adrienne jelezte felénk, hogy még egyszer megismételjük a gőzkabin, a jéghideg víz és a forró fürdő trióját, majd a gyógyvizes medence vízének felszínén lebegtünk, Adrienne pedig eközben lélekemelő szavakat súgott nekünk.

A fürdő rituálé a csendszobában zárult, ahol egy hosszabb meditációt megelőzően egy teljes beauty rituálé csomagot is kaptunk. A meditáció végeztével mindenki megoszthatta, hogy mit adott számára ez a különleges alkalom, a megtapasztalt élmények pedig biztos vagyok benne, hogy még több napon keresztül végigkísérték a rituálé résztvevőit – ahogy engem is.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Fókuszban a nő

A különleges fürdő rituálén túl további, hölgyeknek szóló szolgáltatások vár a Rudas Fürdő. A jelenleg elérhető anti-aging prémium bőrfeszesítő olajjal végzett arc- és dekoltázsmasszázs mélyen hidratál, ellazít és új energiával tölti fel a bőrt. A fürdő gyógymasszőrei kozmetikai fogásokkal gazdagított svéd masszázstechnikát alkalmaznak, a nagyobb feszesítőhatás érdekében. A további szolgáltatásokért látogassatok el a Rudas Gyógyfürdő honlapjára!

Amennyiben pedig felkeltette érdeklődéseteket a fürdő rituálé, Feller Adrienne május 14-én két időpontban, 6 órától 8.30-ig, valamint 9.30-tól 12 óráig tartja meg a következő alkalmakat, jegyek korlátozott számban elérhetőek az alábbi linken.

Ismerjétek meg Budapest nagy múltú fürdőinek történetét: