16 vintage és retró vásár Budapesten és környékén áprilisi kincskereséshez

A Budapesten és környékén meghirdetett retró és vintage vásárok közül szemezgettünk nektek, hova érdemes kincsek reményében hónapról hónapra vagy épp hétről hétre ellátogatni.

Bakancsos utcai bolhapiac (minden szombaton és vasárnap)

Minden szombaton és vasárnap várja a XVII. kerületbe kívánkozó kincskeresőket a Bakancsos utcai bolhapiac. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő piac patinája napjainkra sem kopott meg, árusok és vevők állandó helyszíne, ahol gazdát cserélhetnek a jobbnál jobb, egykor padlásokon pihenő kincsek. Az antik óráktól az érméken, porcelánokon, gyerekjátékokon át a régi képekig ezen a piacon mindent megtalálhattok, de egyetlen piacosnak sem kell lemondania a büfében kínált friss kávéról és a frissen sült lángosról sem.

Weboldal >>

Fotó: bakancsospiac.hu

Budai Zsibvásár (minden szombaton és vasárnap)

A Budai Zsibvásár szélesre tárt kapui minden szombaton és vasárnap várják a lelkes kincsvadászokat, akik érkezhetnek autóval és busszal egyaránt. A garázsokból előpakolt, pokrócokon, asztalokon, ponyvák alatt, dobozokban lapuló kincsek számtalanja várja itt a vintage és a retró szerelmeseit. Ha épp valami különleges kiegészítőt kerestek otthonra, van valami a múltból, ami a szívetek vágya, érdemes egy délelőttöt szánni az alapos kutakodásra.

Facebook-oldal >>

Fotó: Budai Zsibvásár Facebook-oldala

Gardrób Közösségi Vásár // ELTE Gömb Aula (2024. április 6., 13., 27.)

Áprilisban három alkalommal is megtelik az ELTE Lágymányosi Campus Gömb Aulája új otthonra, új gardróbra váró ruhákkal és kiegészítőkkel. A Gardrób Közösségi Vásáron április 6-án, 13-án és 27-én ezúttal is kiváló minőségű, a szezonnak és évszaknak megfelelő ruhák, cipők, táskák és ékszerek keresik majd új gazdáikat.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Gardrób Közösségi Vásár Facebook-oldala

Vintage vásár // KAZI (2024. április 7.)

Április 7-én, vasárnap családias hangulatú vintage vásáron kereshetitek majd a kincseket Budapest belvárosában, a Kaziban. A vásáron többek között a Franc Shop holmijai, valamint a Good Witch Alkemy kézzel készített ékszerei között is válogathattok majd kedvetekre. A nézelődésben, kutakodásban megfáradtakat remek kávéval, frissítőkkel és ételekkel várják, de lesz gyereksarok is a kisgyerekekkel érkezőknek.

Facebook-esemény >>

ReMarket közösségi bolhapiac és vintage vásár (2024. április 7., 14.)

Április első és második vasárnapján is érdemes lesz a Budafoki út 70. felé kanyarodni, hiszen megnyitja szabadtéri szezonját a ReMarket közösségi bolhapiac és vintage vásár. A hagyományokhoz híven 10 és 17 óra között megtelik az udvar színesebbnél színesebb, vintage és retró portékákkal, bútorokkal, lakásdekorációs termékekkel és szíveket megdobbantó kincsekkel.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Industrial Lamp Budapest Facebook-oldala

Budapesti Lemezbörze // ELTE Gömb Aula (2024. április 14.)

Április 14-én, vasárnap, miután előző nap minden ruha gazdára talált, az ELTE Göm Aula ezúttal lemezekkel és zenerajongókkal telik meg. A legnagyobb hazai lemezbörze ezúttal sem szűkölködik majd LP-ben, CD-ben, poszterekben, könyvekben, zenés relikviákban és kiegésztőkben.

Facebook-esemény >>

Kipakoló a Fény utcai piacon (2024. április 14.)

Ha éppenséggel április 14-én a Fény utcai piac esik útba, ne menjetek máshova, hiszen ismét a kerületi kipakolók veszi aznap birtokukba. 9 és 18 óra között ezúttal is gazdát cserélhetnek a mások által megunt, de még kiválóan használható játékok, könyvek, konyhai eszközök éppúgy, mint műszaki cikkek, akárcsak múltidéző portékák és kincsek.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Bolhapiac // Tündér-kert, Soroksár (2024. április 14.)

Április második vasárnapján érdemes lesz Soroksár felé venni az irányt, hiszen a Tündér-kert ezen a napon ismét bolhapiacnak ad otthont. A jó időnek köszönhetően a portékák között ezúttal már nemcsak beltéren és a teraszon, de kültéren is válogathattok majd 9 és 12 óra között.

Facebook-esemény >>

Terézvárosi lom-mentő bolhapiac (2024. április 14.)

A havonta megrendezésre kerülő terézvárosi bolhapiac hétvégente a VI. kerületi Hunyadi térre csalogatja a kincseket keresőket. A Hunyadi téri vásárcsarnok szomszédságában a szabadtéri asztalok minden hónapban megtelnek az eddig otthon lapuló kincsekkel, ruhákkal, konyhai eszközökkel, régiségekkel és könyvekkel, melyekre az arra járók boldogan csapnak le. A piac 9-kor veszi kezdetét, de ahogy az lenni szokott, érdemes időben érkezni, hogy minél több, új sorsra váró tárgy között tudjatok válogatni.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: A Hunyadi Facebook-oldala

Bolhapiac a Kultúrkúriában // Klebelsberg Kultúrkúria (2024. április 20.)

Április 20-án a II. kerület ismét jó hangulatú bolhapiac helyszine lesz, ezúttal azonban a Klebelsberg Kultúrkúriában. A garázsvásár ezen a npaon 8 és 13 óra között kínálja majd a vásárlóknak a II. kerületi lakosok által megunt portékákat, használati tárgyakat, akárcsak a porosodó, de új otthonba kívánkozó egykori árucikkeket.

Facebook-esemény >>

Kacatos bolhapiac // Dunakeszi (2024. április 20.)

Minden hónapban, egy előre meghirdetett szombati napon megunt lakberendezési holmik, játékok, könyvek, régiségek, vintage és retró gyöngyszemek, továbbá porosodásra kárhoztatott kacatok veszik birtokukba Dunakeszi repülőtéri piacterét. Ezen a hétvégi napon kora délutánig böngészhetitek a kínálatot, válthattok néhány szót az árusokkal, és alkudozhattok a legjutányosabb ár reményében.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Kispiac Dunakeszi Facebook-oldala

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál (2024. április 20-21.)

A tavasz nem telhet el az immár hagyományosnak számító Wekerlei Garázsvásár Fesztivál nélkül, melyet idén április 20. és 21. között rendeznek meg. Wekerletelep előtt nem ismeretlen a bolhapiac fogalma, hiszen rendszeresen nyílik arra alkalom, hogy a megunt, régi, de még használható holmik gazdát cserélhessenek. A Garázsvásár Fesztivál ennek a törekvésnek egy nagyobb ívű, két napon át tartó változata, ahol a kincskeresők udvarról udvarra járva kutathatják, majd térhetnek végül haza a legvagányabb kincsekkel.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Wekerlei Garázsvásár Fesztivál Facebook-oldala

Antik- és bolhapiac // Szentendre (2024. április 21.)

Hangulatosabb helyszíne aligha lehetne egy antik- és bolhapiacnak, mint a szentendrei Bükkös-patak partja. Minden hónapban, áprilisban 21-én látogatnak ki erre a mesés helyszínre az árusok és a kincsvadászok egyaránt, akik megannyi szépség, kézműves termék, vintage és retró régiség között tudnak kedvükre válogatni. Ha pedig sikerült megtalálni a régóta keresett tárgyat, a belváros egy remek helyén akár meg is ünnepelhetitek azt!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Szentendrei Vásártér – Hivatalos Facebook-oldala

Szimpla Bolha // Nagy Budapesti Kultúrzsibi (2024. április 27.)

A hagyományokhoz híven, a hónap negyedik szombatján ismét megrendezésre kerül a Nagy Budapesti Kultúrzsibi. Április 27-én a Szimpla Kert ismét megtelik eddig padlásokon porosodó kincsekkel, holmikkal és gyerekkort idéző csecsebecsékkel. A kirakodóvásár 11 órakor veszi kezdetét, nem kell tehát korán kelnie egyik lelkes kincsvadásznak sem.

Facebook-esemény >>

Nagy tavaszi bolhapiac // PostART, Budaörs (2024. április 27.)

Ha a tavasz beköszöntével már egy ideje a gardróbfrissítést tervezgetitek, szorítanátok némi helyet az újonnan beszerzett kincseknek, úgy április 27-én a budaörsi PostART-ban a helyetek. A kulturális színtér ezúttal vásári forgatagnak lesz otthona, ahol adhatjátok és kaphatjátok is a jobbnál jobb kincseket.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: PostART Facebook-oldala

Főtéri bolhapiac // Vác (2024. április 28.)

Április 28-án megnyitja tavaszi szezonját Vác főterének bolhapiaca is. Ha épp a városba terveztek tavaszi kiruccanást, érdemes némi vásárfia reményében látogatást tenni a hajnalban kezdődő vásározáson.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Váci bolhapiac Facebook-oldala

Ingyenes programok is várnak benneteket a tavasszal újjászülető Budapesten: