9 ingyenes tavaszi program Budapesten 2024 áprilisában

Kiállítások, gasztrofesztiválok, sportprogramok és koncertek várnak benneteket áprilisban a fővárosban. Ráadásul az alábbiakat mind ingyenesen látogathatjátok! 

Zenei szubkultúrák világa – kiállítás // Turbina (2024. április 4-19.)

A kiállítás középpontjában a 90-es években indult techno és alter szubkultúra áll, melynek újraéledő korszaka egyre nagyobb teret hódít a fiatal generáció körében. A koncerteket és fesztiválokat bemutató fotókiállítás a jelenlegi trendi és ikonikus időszak mellett megidézi az induló korszakot is, egyedülálló módon szólítva meg a fiatalabb generációt az alternatív zenei fesztiválok és klubok világát bemutató képekkel a Turbina Kulturális Központ pop-up galériájában.

Facebook-esemény >>

Divatforradalmárok – kerekasztal-beszélgetés // High Five Budapest (2024. április 18.)

A Fashion Revolution Hungary szervezésében egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül vitatják meg, hogy miként formálható a fenntartható divat iránti attitűd itthon, milyen tendencia figyelhető meg 5 évvel ezelőtthöz képest, illetve, hogy milyen akadályai vannak a fenntartható divat széleskörű terjedésének. A résztvevők Gózon Eszter fenntartható szemléletű stílustanácsadó, Fritzson-Bajdor Tünde, a Swappis tulajdonosa és Majoros Zita, az egyik első, hazai környezettudatos márka, a Printa alapítója.

Facebook-esemény >>

Asian Street Food Festival // Botellón Terasz (2024. április 18-21.)

Április 18-tól 21-ig távol-keleti ízutazásra hív a Kazinczy utcai Botellón Terasz. A vendégek Ázsia egzotikus világával ismerkedhetnek meg, hála több kiváló, autentikus ízeiről ismert étteremnek. A gasztronómiai kalandot élő zene, továbbá különleges dekoráció koronázza meg. A belépés ingyenes.

Facebook-esemény >>

Fotó: Botellón Terasz

Társasjáték-fesztivál // Virág Benedek Ház (2024. április 20.)

Ha szereted a társasjátékokat, és kíváncsi vagy a magyar kiadók és tervezők kreatív világára, akkor látogass el a Társasjáték-fesztiválra, ahol több, mint 10 kis hazai kiadó mutatja be legjobb játékait! Ismerd meg a magyar szcéna tervezőit, a remek ízléssel rendelkező kis kiadókat, próbáld ki a játékokat, szerezd be a kedvenceidet, és ne hagyd ki az olyan izgalmas programokat sem, mint a tombola vagy a nyereményjáték!

Facebook-esemény >>

I bike Budapest // Népliget (2024. április 20.) 

Ha fontos ügynek tartjátok a biztonságos bringázás körülményeinek megteremtését a fővárosban, tekerjetek április 20-án az I bike Budapest csapatával. A biciklis felvonulás a Népligetből indul, majd a Ferenc körúton át a Döbrentei tér felé vezet, át a Lánchídon, egészen a Városligetig.

Facebook-esemény >>

Fotó: I bike Budapest

Föld napja a Pál-völgyi kőfejtőben (2024. április 20.)

április 25., Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat természetismereti programkavalkáddal. A rendezvény ingyenes!

Részletek >>

Te nem vagy olyan // Bura Galéria (április 26-ig)

Március 7-én, a nemzetközi nőnap alkalmából TE NEM VAGY OLYAN címmel nyílt meg a VIII. kerületi, progresszív Bura Galéria idei első kiállítása, négy fiatal roma női alkotó munkáinak bemutatásával. „A művészek különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból.” – mondja Oltai Kata kurátor a kiállítás koncepciójáról. A kiállítás megtekinthető csütörtöktől szombatig, 15-19 óra között, április 26-ig.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Szabó Richárd/visualeaf

Nemzetközi Jazznap // Városháza park (2024. április 30.)

Nagyszabású jazzkoncerttel ünnepli a jazz napját a főváros. A Városháza parkban megrendezésre kerülő, ingyenes eseményre minden zenerajongót szeretettel vár a csak erre az alkalomra összeálló zenekar, többek között Borbély Mihály (szaxofon) és Lakatos Mónika (ének).

Facebook-esemény >>

Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei // Várkert Bazár (június elejéig)

A Várkert Bazár több mint száz éve meghatározó része a főváros dunai panorámájának. A kor kiemelkedő hazai építésze, Ybl Miklós tervei alapján készült el 1875 és 1883 között. Megvalósítása az egykori Királyi Palota bővítésének nyitánya lett, valamint a modern kori Budapest építészeti fejlesztésének első jelentős sikere. A kiállításon fény derül arra, hogyan nyerte el Ybl Miklós a nagyszabású építkezés vezetését és a kor híres festői és szobrászai közül kik dolgoztak a Várkert Bazár műtermeiben. Archív képek mesélnek arról is, mi történt az épületegyüttessel a II. világháború idején, Budapest ostromakor.

További részletek >>

blank
Fotó: Várkapitányság

A programok után jólesne egy finom kávé a parkban? Mutatjuk az irányt: