7 parkkal körülölelt kávézó Budapesten, ahol csodás zöld környezetben üldögélhetünk

Nem véletlen, hogy tavasszal egyre több időt szeretnénk eltölteni a természetben, ezért összegyűjtöttük azokat a budapesti helyeket, ahol lenyűgöző zöld növényzet vesz körbe bennünket kávézás közben.

Majorka

A Városmajor gesztenyefáinak ölelésében találjuk a XII. kerület üde színfoltját, ahol évszaktól függetlenül ücsöröghetünk kellemes hangulatban, a nap bármely szakaszában. Ehhez nagy mértékben hozzájárul a gasztrokocsma folyamatosan változó környezete, amit többek között a Szilágyi Erzsébet fasor lenyűgöző fáinak köszönhetünk. Tavasszal a szirmaikat bontogató növényzet miatt különösen érdemes betérni hozzájuk, amit frissítő limonádék, finom burgerek, steakek, saláták és az eredeti recept alapján elkészített Buffalo csirkeszárny tesz teljessé!

1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16. | Weboldal

Fotó: Majorka Facebook

Léghajó KERT

A Városliget néhány évvel ezelőtt felújított és azóta sokak kedvencévé vált nagyjátszótere mellett található Léghajó KERT az egész család számára ideális helyszín a tavaszi napfürdőzéshez. A gasztrokuckóként aposztrofált kertben isteni kávéval, sütivel, szendviccsel és pihe-puha croissant-okkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, előbbiek pedig különösen örülnek majd egy kis pihenésnek két fogócskázás között. A Léghajókert újdonsága, hogy már kemencében sült pizza és ebédmenü is várja az ide érkezőket, próbáljátok ki!

1146 Budapest Dvorák sétány 1. | Facebook

blank
Fotó: Léghajó KERT Facebook

The DAM_n Good Place

A The DAM_n Good Place az újjászülető Budapart első specialty kávézójaként várja az éppen erre járó, frissen pörkölt feketére vágyó vendégeit. A zöld növényzettel körülölelt terasz szinte karnyújtásnyira van a Dunától, így igazán kellemes hangulatot áraszt, a környék pedig frissítő tavaszi sétákra csábít. A különleges kávék sora helyi termelőktől származó delikáteszcsemegékkel, a Budai Pékség frissen sült finomságaival, illetve süteményekkel, szendvicsekkel és friss gyümölcsökkel egészül ki.

1117 Budapest, Napkelte utca 2. | Facebook

blank
Fotó: The DAM_n Good Place Facebook

nor/ma grand

Mintha csak egy skandináv film egyik jelenetébe csöppennénk a nor/ma grand letisztult enteriőrjét, specialty kávévariációit, ropogósra sült péksüteményeit és zöldellő teraszát látva. Ha erre jártok, érdemes megállni legalább egy kávéra és belekóstolni kicsit a dánoknál oly jellemző hygge életérzésbe. Miután már mind jóllaktatok, tegyetek egy kellemes sétát a Széllkapu park lenyűgöző zöld oázisában, ha pedig szerencsétek van, még elcsíphetitek a cseresznyefák virágzását is!

1024 Budapest, Margit körút 75-87. | Facebook

blank
Fotó: nor/ma grand Facebook

Szóköz – irodalmi kávézó

A főváros legrégebbi kertjének hangulatos irodalmi kávézója, a Szóköz sem maradhat le a listánkról, hiszen a Petőfi Irodalmi Múzeum épületében megnyitott kávézó a Károlyi-kertre néző terasszal, isteni süteményekkel, hűsítő üdítőkkel és minőségi kávékkal várja az erre járókat. A hangulatos kávézóban külön említést érdemelnek az irodalmi idézetekkel díszített tányérok és bögrék, a kis uzsonna után pedig könnyed sétát tehetünk a kertben.

1053 Budapest, Károlyi utca 16. | Facebook

blank

PaviloN

A Bálnától nem messze, közvetlenül a Duna mellett, a Nehru part szívében bukkanhatunk rá a PaviloN apró, de annál kedvesebb helyszínére. A babzsákokkal és kiülőkkel övezett teraszon üldögélve fesztelen hangulatba kerülhetünk, esténként pedig különféle, változatos stílusban fellépő DJ-k szolgáltatják a talpalávalót. A bulik ingyenesek, a hely pedig kutyabarát!

1093 Budapest, Nehru part | Facebook

blank
Fotó: PaviloN Facebook

Kertvárosi Kávézó

A Sashalmi-kilátó szomszédságában kapott helyet a Kertvárosi Kávézó, ahol már február végén elindult a fagyiszezon. A fagylaltválasztékon túl olasz kávéval, kézműves borokkal és sörökkel, illetve zseniális süteményekkel csábítanak a kertvárosba, ahol tényleg van idő és lehetőség a lelassulásra. Élvezzétek a XVI. kerület semmihez sem fogható nyugalmát a Kertvárosi Kávézó panorámás teraszán!

1161 Budapest, Sashalom utca 6. | Facebook

blank
Fotó: Kertvárosi Kávézó Facebook

Fedezzétek fel Budapest különleges zöld oázisait: