7 kihagyhatatlan családi program és különleges helyszín a tavaszi szünetre 2024-ben

Ezernyi nagyszerű program várja a családokat március 28. és április 6. között. Szolnoktól a Balatonig, szafariparktól a repülőmúzeumig összegyűjtöttük a legizgalmasabb családi programokat a tavaszi szünetben! Jó szórakozást!

Tavaszi szünet a RepTárban // Szolnok (2024. március 28. – április 7.)

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum a tavaszi szünetben is várja az érdeklődőket. A meglévő élményelemek mellett (Pilótapont, 4D Mozi, MiG-29 szimulátor, 3D karika) további programokkal készülnek a család aprajának-nagyjának. Március 28-tól kezdetét veszi a RepTár felfedezős játéka, amellyel a múzeum teljes 6 hektáros területe bebarangolható. A gyermeksarokban minden nap 13 órától múzeumpedagógiai, kézműves foglalkozás kezdődik, ahol papírrepülőt hajtogathatnak a látogatók. Emellett a látogatók díjmentes tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a RepTárral és az itt állomásozó Szojuz-35 űrkabinnal.

Facebook-esemény >>

Fotó: Takács Éva Csilla/RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum Facebook

Richter Safari Park // Nagykőrös (2024. március 28-tól)

Új attrakciókkal, a húsvéti hosszú hétvégén kibővített programokkal, még több állatlakóval és idén már foglalható tematikus szafariszállással várja a látogatókat március 28-tól Nagykőrös élményparkja, a Richter Safari Park. A szafaripark állatlakói között főként cirkuszi munkából kivont vadállatokat, elefántokat, zsiráfokat, zebrákat, tevéket, lámákat, struccokat, lovakat és az idei szezonban érkezett új lakót, Pablót, a nílusi vízilovat is megcsodálhatják az érkezők a több mint 3 km hosszú útvonalon.

Bővebb infó >>

Fotó: Richter Safari Park

Húsvéti és tavaszi szünet a Balatoni Madárkertben // Kereki (2024. március 29. – április 7.)

A Balatoni Madárkert március 29-től, azaz nagypéntektől április 7-ig kedd kivételével minden nap várja látogatóit 9 és 18 óra között. A nyuszisimogatóban találkozhattok pici nyuszikkal is, de etetni, simogatni csak a felnőtteket lehet. A törpe- és óriásnyusziknál, kenguruknál, póninál óránként helyeznek el sárgarépát, almát, amivel etethetitek az állatokat. Ha ezek elfogytak, a kifutók melletti tépett zöld fűvel folytathatjátok az etetést.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Balatoni Madárkert

Mecsextrém Park // Pécs (2024. március 29-től)

A tavasz közeledtével újra élettel telik meg a Mecsek legkalandosabb tere, idén március 29-én nyit a Mecsextrém Park. A Mecsekerdő Zrt. gondozásában működő, a régió egyetlen erdei kalandparkja ismét várja a kalandvágyókat, akik készen állnak arra, hogy kipróbálják magukat a park változatos játékkínálatában, melyben 1050 méter hosszú erdei bobpályát, hófánkpályákat és mászófalat is találunk. A különleges alpesi kötélpark, amely 3 éves kortól a nyugdíjas korosztályig mindenki számára kihívást és szórakozást ígér, a mesés erdei környezeten átvezető pályarendszerével igazi családi élményt nyújt.

További részletek >>

blank
Fotó: Mecsekerdő

Húsvét az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál (2024. március 29. – április 1.)

Az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál a négynapos ünnep alatt tojáskeresési kihíváson vehetnek részt a gyerekek, de lesz nekik kisállatsimogató, arcfestés, nyúldobó verseny, húsvéti kézművesség, hűtőmágnes-készítés és természetesen tojásfestés is. A „Mocsárjáró” programmal pedig a miocén erdő vízi élővilágát fedezhetik fel a kicsik. Emellett tematikus túra és termelői vásár is várja a családokat.

Részletek >>

blank
Fotó: Ipolytarnóci Ősmaradványok

A helyszínen bebarangolhatjátok a hangulatos lombkoronasétányt is:

Matiné a Folly Arborétumban // Badacsonyörs (2024. március 30-tól minden szombaton)

Különleges, új programokkal köszönti a tavaszt a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat: a húsvéti hosszú hétvégétől minden szombaton ingyenes, interaktív programmal várják majd a gyerekeket. A Folly Matinén a 7-12 éves korosztály pedagógusok segítségével, játékos formában ismerheti meg a kert egyedülálló élővilágát. A húsvéti hosszú hétvégén szombaton, húsvétvasárnap és -hétfőn ebédidőben a gyerekeknek ingyenes Folly Matinét, délutánonként pedig családi szabadulószoba-játékot rendeznek. Emellett fényfestéssel kísért vezetett séta, valamint rendhagyó tobozkiállítás és toborkörút is várja a látogatókat.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Folly Arborétum és Borászat

Tulipánfesztivál és tavaszi szünet a Nádasdy-kastélyban // Nádasdladány (2024. április 4-7.)

Idén ünnepeljük a török-magyar kulturális évadot, ennek megfelelően a kastély programjai a török kultúrát idézik meg. Díszítsetek kerámiabögrét decoupage technikával, vagy fessetek mini faládikát akrilfestékkel! Aki kedvet érez hozzá, az üvegfestés rejtelmeiben is elmerülhet egy kézműves foglalkozás keretében. Mindemellett egy különleges tárlatvezetésen vehettek részt, amely során megismerkedhettek az Ősök Csarnokában található Nádasdy családtagokkal Nádasdy Tamástól egészen VIII. Nádasdy Ferencig.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Nádasdladány, Nádasdy-kastély – hivatalos Facebook

Ha inkább önállóan barangolnátok a természetben a tavaszi szünetben: