Újra látogatható Észak-Magyarország mesés lombkoronasétánya

Hazánk különleges természetvédelmi területének egy méltán kedvelt attrakciója, a fák lombkoronaszintjében kalauzoló élménytanösvény ismét várja a látogatókat.

Fotó: Ipolytarnóci Ősmaradványok Facebook-oldala

A hazánk északi csücskében, Salgótarjántól egy karnyújtásnyira található ipolytarnóci ősmaradványok területét izgalmasabbnál izgalmasabb tanösvények hálózzák be. A vulkáni katasztrófa által létrejött területen ősmaradványok sokasága maradt fenn az utókornak, melyet a különböző tanösvények mellett színvonalas kiállításon ismerhetünk meg részletesebben.

Március 1-től a természetvédelmi terület méltán nagy népszerűségnek örvendő attrakciója, a függőhídszerű Tuzson lombkoronasétány újra várja a magasba vágyókat.

A 110 méter hosszú lombkoronaösvényen nemcsak maradandó élmények várják a vállalkozó kedvűeket: játékos feladványok, valamint QR-kódok segítségével merülhetünk el a növény- és állatvilág rejtelmeiben, mielőtt a Tuzson-toronyból visszacsúszdáznánk a talajszintre.

A március 1-től, hétfő kivételével minden nap nyitva tartó ipolytarnóci ősmaradványokról és a lombkoronasétányról további információt ide kattintva találtok.

Hamarosan elkészül az ország leghosszabb függőhídja: