5 nagyszerű tavaszi kiállítás Budapesten márciusban

Fényművészeti újdonság, páratlan műveket felsorakoztató fotókiállítás és a Római Birodalomba bepillantást engedő tárlat is felsorakozik Budapest legizgalmasabb márciusi kiállításai közé.

Fénydóm

Néhány hétre különleges fényművészeti alkotások tárlatává változik a Budapesti Állatkert Biodómja. A Fénydómban, amely március 1-től 17-ig lesz látogatható, hazai és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásait lehet megcsodálni. A különleges vizuális élményeken felül a produkció különlegessége, hogy a nagyközönség számára most először nyílik lehetőség arra, hogy a Biodóm belső tereit szinte teljes egészében láthassa.

Fővárosi Állat- és Növénykert | 2024. március 1-17. | Weboldal

Fotó: Egy jó kép rólad

Nézzétek meg közelebbről ezt a különleges fényvilágot:

Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé

Az először 1987-ben megrendezett, nagy múltú Tervezőgrafikai Biennálé idei helyszíne a Magyar Képzőművészeti Egyetem impozáns Andrássy úti épülete lesz, ahol az elmúlt két év kiemelkedő tervezőgrafikai műveit, valamint többek között plakátokat, kiadványokat, illusztrációkat és emblémákat vehetünk szemügyre. A kéthetes eseményen (március 14-29.) a hazai alkotások mellett a látogatók megismerkedhetnek a legjelentősebb külföldi művészek remekeivel.

Magyar Képzőművészeti Egyetem | 2024. március 14-29. | Weboldal

blank
Fotó: grafikaibiennale.hu

most young kings get thier head│cut off

A jazz és a hiphop aranykorába repít a hazai graffiti- és street art szcénából ismert reklámszakember, Bács Levente, aka Bad Boy Levi kiállítása az Unmute Galériában. A március végéig látogatható tárlat a művész színes, kreatív világába enged bepillantást, és „az élet káoszában épített vizuális kompozíciókat” tárja az érdeklődők elé.

Unmute Gallery | 2024. március 31-ig | Facebook

blank
Fotó: Bad Boy Levi Originals Facebook

Mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből

A Magyar Fotográfiai Múzeum legféltettebb kincseit tekinthetjük meg a NEO Kortárs Művészeti Tér új időszaki kiállításán. A városligeti Millennium Házában berendezett tárlat többek között Moholy-Nagy László, André Kertész és Robert Capa legfontosabb munkáit vonultatja fel. A kiállítás hétfő kivételével minden nap nyitva tart.

Neo Kortárs Művészeti Tér | 2024. május 12-ig | Weboldal

blank
Fotó: Millennium Háza / NEO Kortárs Művészeti Tér Facebook

A római sas árnyékában – katonaélet az aquincumi limes mentén

Szeptemberben nyílt meg az Aquincumi Múzeum új állandó kiállítása, amely bemutatja az egykori Aquincum területén megforduló katonák tevékenységét, fegyverleleteit és ruházatát. Emellett a nagyközönség előtt eddig ismeretlen közkincsek is kiállításra kerülnek, amilyen például a több töredékből összeállított római páncéling.

Aquincumi Múzeum | Új állandó kiállítás | Weboldal

blank
Fotó: Aquincumi Múzeum (Hivatalos oldal/Official site) Facebook

Jobbnál jobb tematikus múzeumok közül is válogathattok: