Újdonságok Budapesten: 8 hely a városban, amit érdemes kipróbálni

Hihetetlenül izgalmas gasztrohelyek nyitottak meg az utóbbi időben Budapesten. A legjobbak közül szemezgettünk ezúttal, hogy márciusban ti is felfedezhessetek egy-két új helyet!

David’s Kitchen

David és Liora Seboek a szép emlékű Baraka étteremmel tették le névjegyüket a budapesti fine dining étkeztetés asztalára, most pedig a bakeshop bizniszben vetik meg a lábukat az egészséges brunchfogásokkal, príma kovászos kenyerekkel, közel-keleti süteményekkel és fejedelmi szendvicsekkel hódító David’s Kitchennel. A kávé Sanremo karos gépből csöpög alá, a delirészlegen granolák és kézműves kencék kínálkoznak, a szupercsokis babka pedig annyira jó, hogy lehetetlen nem hazavinni belőle néhány szeletet. Az üzlet kedden és szerdán zárva tart! 

1072 Budapest, Klauzál tér 13. | Facebook

Fotó: David’s Kitchen Facebook

Jardin de Petrus

A lakásétterem műfaja Budapesten még 2007-ben jelent meg, de nem igazán sikerült gyökeret eresztenie a meghitt, személyesebb vacsoraélményt kínáló zsánernek. A Petrus Restaurant francia bisztró konyhájáért felelős Feke Zoltán mégis úgy döntött, hogy barátjával, a Jardinette mögött álló Kálmán Zoltánnal megnyitják saját lakáséttermüket. És milyen jól tette! A maximum 14 fős esteket lebonyolító Jardin de Petrus üde színfolt a fővárosi gasztropalettán, ahol minden héten új menüvel, a rusztikus francia ízek és borok izgalmas elegyével várják az asztal- és lakásfoglalókat.

1123 Budapest, Győri út 16. | WeboldalFacebook

Fotó: Jardin de Petrus Facebook

Majorelle

A Batthyány-örökmécses tőszomszédságában nyitott meg a marokkói konyhaművészet legújabb zászlóshajója, a fűszeres arab ízekben utazó Majorelle. A nevével a százéves marrákesi Majorelle Park előtt tisztelgő étteremben az étel több, mint táplálék: közvetítő, amely segít megérteni és átélni Marokkó sokszínű kulturális örökségét. Az étlap autentikus marokkói receptekre épül, amelyek a legfrissebb és legfenntarthatóbb alapanyagokkal készítve varázsolják el érzékeinket. Akár a grillezett polipot, a marha tagine-t, vagy a tenger gyümölcseivel töltött bastillát választjuk, Marokkó minden falatban velünk lesz!

1054 Budapest, Hold utca 23. | Facebook

blank
Fotó: Majorelle Facebook

La Famosa

Egy talpalatnyi Olaszországot talál, aki felkeresi a római születésű vendéglátós, Stefano De Angelis új borbárját. A Bajcsy-Zsilinszky úti La Famosa egyszerre delikáteszbolt, étterem és poharazó, ahol mennyei pinsák (a hagyományos római pizza 2.0-ás változata), antipasti tálak, kiváló tésztaételek, minőségi italok és kedves kiszolgálás garantálja a hamisítatlan talján élményt. Az olasz életérzést természetesen haza is vihetjük, a pultból sonkák és sajtok széles választéka kacsint vissza ránk, de proseccóval és olasz sörökkel is feltölthetjük az otthoni éléskamrát.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53. | Facebook

blank
Fotó: La Famosa Facebook

Spíler Biergarten

A világhírű Budapesti Borfesztiválnak is otthont adó Budai Várnegyed eddig nem igazán szerepelt a sörkedvelők térképén, ezen kíván változtatni Zsidai Roy, a frissen nyitott Spíler Biergarten tulajdonosa. A müncheni sörkertek utánozhatatlan hangulatát a polgárváros déli végébe hozó egységben lederhosenbe öltözött bier mädchenek cipelik az asztalokhoz a literes korsókat, amikhez a fehér kolbász, malaccsülök, bajor perec és császármorzsa együttese szolgáltatja a szilárd táplálékot, a hangulatot pedig lüktető sramlizene koronázza meg. Ha az Oktoberfest eddig kimaradt az életetekből, itt bepótolhatjátok!

1014 Budapest, Dísz tér 8. | Facebook

blank
Fotó: Spíler Biergarten Facebook

Mây

A bulinegyed szívében kapott helyet a város legújabb, autentikus vietnámi fogásokat ígérő étterme, a Mây. A francia gyarmati múlt és a szomszédos országok ínycsiklandó elegyét kínáló konyha olyan klasszikusaival találkozhatunk itt, mint a fokhagymás vajban pirított garnélarák, a rizstésztával, gyógynövényekkel és különböző húsokkal kérhető pho leves, a mangó saláta, na és persze az elmaradhatatlan pad thai. A friss hozzávalókból készült, autentikus recepteken alapuló távol-keleti különlegességek után kérjünk ki egy vietnámi kávét, és toldjuk meg néhány extra ízjeggyel képzeletbeli ázsiai kiruccanásunkat.

1072 Budapest, Akácfa utca 9. | Facebook

blank
Fotó: Mây – Vietnamese Restaurant Facebook

MANU+

Új fejezetet nyitott Budapest gasztronómiai életében kedvenc belvárosi nápolyi pizzázónk, a MANU+ csapata. A Károly körút egyik leghangulatosabb bérházának udvarából egy sokkal nagyobb, sokkal naposabb, és sokkal inkább szem előtt lévő helyre, a Nagy Vásárcsarnoktól kőhajításnyi távolságba költöztették nagy sikerű pizzamanufaktúrájukat, ahol a megszokott minőséget egy babakék színű fatüzelésű kemencével emelték négyzetre. A kínálat maradt a régi, kilenc San Marzano paradicsomból készült passataalapú, és hét bianca típusú vékony tésztás csoda várja, hogy megízesítsék a napunkat, 11 és este 10 között.

1053 Budapest, Vámház körút 8. | Facebook

blank
Fotó: MANU+ Facebook

Dobay Horváth-kert – Cukrászda és Pékség

A Halásztelken és immáron Budapesten is megtalálható Dobay Cukrászda a VakVarjú étteremcsaládhoz tartozik, így a gasztronómia területén szerzett, két évtizedes tapasztalat garancia a magas minőségre. A szemet gyönyörködtető cukrászremekek nem is okoznak csalódást, mellettük finomabbnál finomabb rétesek, pohárkrémek, torták, valamint vadkovászos péksütemények, kalácsok és kenyerek sorakoznak a polcokon. Mind a süteményekben, mind a pavilon enteriőrjében tetten érhető, hogy a házias ízvilág egy csipetnyi francia eleganciával találkozik.

1016 Budapest, Krisztina körút 38. | Facebook

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Budapest titkos gyöngyszemeit is érdemes felkeresni: