A főváros ékszerdobozai: Budapest 5 különleges hangulatú kávézója és cukrászdája

Egy finom sütemény és egy jó kávé kombinációjával nehezen lehet mellélőni, főleg akkor, ha az alábbi különleges helyszínek egyikén fogyaszthatjuk el ezt a verhetetlen párost. Fedezzétek fel Budapest kevésbé ismert ékszerdobozait!

Asztalka Cukrászda

Az Asztalka Cukrászda zöld színűre festett kedves kis ajtaját megpillantva szinte lehetetlen, hogy ne támadjon kedvünk betérni hozzájuk egy-két finom süteményre. Ez a hely valójában sokkal több, mint egy cukrászda a város szívében, hiszen úgynevezett nyitott nappaliként működik, ahová bárki betérhet, és a sütik mellett különféle restaurált bútorokkal találkozhat vagy saját eseményt álmodhat meg a helyszínen. Talán abból is sejthető, hogy nem egy szokványos cukrászda kapuján lépünk be, hogy hétköznaponként kísérletezés folyik a négy fal között és hétvégén kóstolhatjuk meg a finomabbnál finomabb édességeket, jó időben a kellemes hangulatú terasz egyik asztalánál.

1013 Budapest, Döbrentei utca 15. | Facebook

Fotó: ASZTALKA Facebook

Matinée

A Kodály körönd félreeső zugában bukkanhatunk rá az egyszerre klasszikus, mégis kortárs elemekkel tarkított Matinée kávézóra. Nem túlzás azt állítani, hogy a VI. kerület egyik különleges gyöngyszemével való találkozásunk során nagy valószínűséggel törzsvendégekké válunk majd, hiszen reggeltől estig várják vendégeiket a mindig kedves hangulatú kávézóban. A kínálatban kiváló kávék és minőségi borok kaptak helyet, pontosan ezért egyaránt tökéletes helyszíne a nap első feketéjének vagy a nap utolsó vörösének legurítására.

1068 Budapest, Benczúr utca 2. | Facebook

Fotók: Matinée Facebook

Három Szerb Kávéház

A Három Szerb Kávéház falai között megelevenedik a századfordulós kávéházi kultúra egyedülálló miliője, modern jegyekkel ötvözve. A heti ebédmenün túl reggelivel, grillezett szendvicsekkel és frissen sült sütiválogatással várnak benneteket, na meg szuper programokkal. Közéleti és szakmai előadások, állandó művészeti kiállítások, koncertek, irodalmi estek, filmvetítések és kvízjátékok várják az érdeklődőket. Egy biztos, a tavasz első napsugarainak eljövetelével érdemes a kávézó hangulatos belső udvara felé venni az irányt, ahol akár órákon át szürcsölgethetjük az italunkat.

1056 Budapest, Szerb utca 3. | Facebook

blank
Fotó: Három Szerb Kávéház Facebook

Csészényi Kávézó és Pörkölő

A különleges atmoszférájáról híres Csészényi Kávézó és Pörkölőben biztosan mindig friss kávét fogyaszthatunk. Ahogy a Krisztina körúton található hely neve is mutatja, itt helyben pörkölik a prémium minőségű, a világ legnagyobb kávétermelő területeiről (pl. Guatemala, India, Kuba) importált kávébabot. Az enteriőr retró hangulattal és meleg színekkel járul hozzá ahhoz, hogy teljes legyen az élmény. Ha pedig magatokkal vinnétek az itt átélt kávéélményt, a kávékat szemes vagy őrölt kiadásban is megvásárolhatjátok!

1013 Budapest, Krisztina körút 34. | Facebook

blank
Fotó: Csészényi Kávézó és Pörkölő Facebook

MTRM roast

A VIII. kerület eldugott, József utcai kávézójában mindig friss kávé kapható, hiszen az MTRM roast elsősorban kávépörkölő-műhelyként, kávészaküzletként és bemutatóteremként üzemel. Nem kérdés tehát, hogy a lehető legjobb minőségű kávét találjuk náluk, amely egyenesen Brazíliából, Etiópiából és Kenyából származik. Amennyiben a kávébab szerelmesei vagytok, és ezeket a különleges ízeket otthoni környezetben is szeretnétek élvezni, vásároljatok tőlük a csomagolt szemes kávék széles választékából. Ha pedig kérdésetek van, bátran forduljatok hozzájuk!

1084 Budapest, József utca 46. | Weboldal

blank
Fotó: László Orsolya

Látogassatok el Buda újonnan nyitott cukrászdájába is: