5 remek vegán desszertező Budapesten, ahol mennyei sütemények várnak

Ha a veganuár végéhez közeledve feldobnátok a napotokat egy vegán süteménnyel, netalán az év hátralévő részében is inkább vegán desszertekkel kényeztetnétek magatokat, mutatjuk, melyik vegán cukrászdákba érdemes ellátogatnotok Budapesten.

Plantmilkyway Vegan Pastry & Coffee Shop

A Fővám téri Vásárcsarnok tőszomszédságában 2019 óta létezik egy eldugott vegán desszertmennyország, a Plantmilkyway. A kizárólag növényi alapanyagokból készített desszertek és tortaszeletek glutén-, szója- és finomított cukormentesen sorakoznak egymás után a pultban, vágyakozva arra, hogy akár az ételérzékenységgel élő vendégeknek is rájuk essen a választása. A Plantmilkywayben túlzás nélkül mondhatjuk, hogy minden tortának külön története van, melyek mellé kiválóan illik egy csésze kávé, chai latte vagy akár matcha latte is.

1093 Budapest, Csarnok tér 6. | Weboldal | Facebook

Fotó: Plantmilkyway Facebook-oldala

Naspolya Nassolda

A belvárosi Naspolya Nassolda műhelyében a borokon kívül minden helyben, szívvel és lélekkel készül. A matcha-mangó pitétől, a szuperkakaón, a mákos citromtortán és tonkahabos csokitortán át az aszalt finomságokig, vitaminbombaként ható juiceokkal és reggeli granolákkal is kényeztethetitek magatokat náluk. A Naspolya műhelyében a nyers gyümölcsök, zöldségek és magvak valósággal újjászületnek, melyeket a vendégek glutén-, tej-, tojás- és hozzáadott cukrok nélkül készített finomságokként fogyaszthatnak el. Ha tehát szusszannátok egy jót a belvárosi nyüzsgésben, és mindeközben vitaminokban és tápanyagokban gazdag desszertekkel töltődnétek fel, a Naspolya Nassolda tárt ajtókkal vár!

1061 Budapest, Káldy Gyula u. 7. | Weboldal | Facebook

Fotó: Naspolya Nassolda Facebook-oldala

Hearty Vegan Cakes

A Páva utcából jól ismert vegán desszertműhely a Hearty Vegan Cakes nemsokára egy új és tágasabb helyszínre költözik. Addig azonban, míg hírt kapunk, hol találjuk meg ezentúl a város egyik legfinomabb, szívvel-lélekkel készült vegán desszertjeit, fontos tudni, hogy a desszertműhely továbbra is üzemel és rendelésre készíti a mennyei csokis és fahéjas babkákat, szezonális ízekkel megbolondított klasszikus és moussetortákat egyaránt. Külön jó hír továbbá, hogy a süteményeket cukormentesen és gluténmentesen is készítik.

Hamarosan új helyszínen | Facebook

blank
Fotó: Hearty Vegan Cakes Facebook-oldala

Tortusz Cukrászda

A Móricz Zsigmond körtértől egy karnyújtásnyira, a Bartók Béla út sűrűn szőtt kirakatai közt találni a Tortusz, korábban Vegan Sweet desszertműhelyét. A Tortusz kínálatában a vegán sütemények élveznek elsőbbséget, melyek között cukor- és gluténmentes változat is a vendégek rendelkezésére áll. A vegán kínálat mellett egy-két sütemény erejéig természetesen a hagyományos süteményeket kedvelőkre is gondolnak. Ha szívesen megkóstolnátok tehát a fűszeres kekszes vagy mogyoróvajas-lekváros fánkot, vagy a szilvás-fahéjas tortát, érdemes mihamarabb útba ejteni őket.

1114 Budapest, Bartók Béla út 70. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Tortusz Facebook-oldala

Sweet Gorilla Mentes Tortaműhely

Óbudán, a Sweet Gorilla Mentes Tortaműhelyben 2023 óta készülnek a glutén- és laktózmentes, valamint vegán tortacsodák. A kizárólag növényi alapanyagokból készült torták datolya-, agávé- vagy szőlősziruppal készülnek, sütés nélkül, tele odafigyeléssel és szeretettel. Kínálatukban a gyümölcsös és csokoládés torták egyaránt helyet kaptak, süteményboxaikban pedig variálhatjuk is az ízkombinációkat. Tortáikat és süteményeiket rendelés után tudjátok személyesen átvenni óbudai műhelyükben, minden egyes tortarendelés után ráadásul egy fa ültetésével járulnak hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Átvevőpont: 1035 Budapest, Kerék utca 34. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Sweet Gorilla Mentes Tortaműhely Facebook-oldala

Ha a vegán sütemények előtt egy új vegán éttermet is felfedeznétek: