11+1 vintage és retro vásár Budapesten és környékén a kincsekkel teli évkezdéshez

Hideg idő ide, hideg idő oda, egy lelkes kincskeresőnek mit sem számít, hogy január van, hiszen ekkor is a kincsekkel teli zsibvásárokat és bolhapiacokat bújja. Ha ti is kedvet kaptatok egy kis évkezdő kincskereséshez vagy gardróbfrissítéshez, az alábbi retro és vintage vásárokat ajánljuk Budapesten és környékén.

Kincs vagy kacat? // Konnektor (2024. január 13.)

A IX. kerületi Konnektor Inkubátorházban január 13-án a ruhacsere és bolhapiac hagyományainak megfelelően rendeznek csereberét. Ezen a napon nemcsak a karácsonyra kapott csecsebecséket lesz lehetőség elcserélni, de lesz társasjátékparti is. És ha ez még nem lenne elég 11 órától a Budapest Bike Maffia főz majd, ezzel támogatva a környéken élő rászorulókat.

Tovább az eseményre >>>

Vintage Vásár // Kazimír (2024. január 14.)

Január 14-én a Kazinczy utcai Kazimír falai ezúttal vintage vásárnak szolgálnak majd otthonául. A vásár 14 órától veszi kezdetét.

Tovább az eseményre >>>

Budapesti Lemezbörze // ELTE Gömb Aula (2024. január 14.)

Január 14-én, vasárnap az ELTE Gömb Aula újra megtelik lemezekkel és rájuk vadászó lelkes rajongókkal. Hazánk legnagyobb lemezbörzéjén két szinten lesz megtalálható minden, ami kicsit is kapcsolódik a zenéhez: LP, CD, DVD, MC, pólók, poszterek, újságok, könyvek, kitűzők, sőt még emléktárgyak is. A lemezbörze 10 és 16 óra között kerül megrendezésre hatalmas választékkal és 90 eladóval karöltve.

Tovább az eseményre >>>

Fotó: LemezPiac ⊙ Budapesti Lemezbörze Facebook-oldala

Ládafia Garázsvásár // Budakalász (2024. január 20.)

Évindító kincskereséssel készül január 20-án a budakeszi Ládafia Garázsvásár. A garázsvásárnak ezen a napon is a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár bálterme ad otthont, ahol 8 és 12 óra között asztalok sokaságán sorakoznak majd a legkülönlegesebb, új otthonra vágyó kincsek és portékák.

Tovább az eseményre >>>

BeThrifty Vintage Kilo Sale // Tesla Loft (2024. január 20-21.)

Január 20-án és 21-én beveszi a fővárost a BeThrifty kilóra mért vintageruha-paradicsoma. A kétnapos eseménynek a Kazinczy utcai Tesla Loft ad otthont, ahol mindkét nap 10:30 és 18 óra között vadászhatjátok majd a legmenőbb vintage kincseket. A választékban több ezer kiváló minőségű designer vintage ruha kerül eladósorba, melyeket lemérés után, kilós áron tudtok majd megvásárolni. Sőt, még amiatt sem kell majd aggódnotok, hogy már a nap legelején elkapkodják a hőn áhított darabokat, hiszen a kínálatot napközben is folyamatosan frissítik majd.

Tovább az eseményre >>>

Fotó: BeThrifty Facebook-oldala

Könyvbörze – A magyar kultúra napja alkalmából // Soroksár (2024. január 21.)

A magyar kultúra napja alkalmából január 21-én könyvbörzét rendeznek a soroksári Molnár-szigeten a Táncsics Mihály Művelődési Ház belső terében és teraszán. A könyvbörzén a régóta áhított példányok és kincsek mellett cserepont is lesz, de a program keretében felavatják majd a művelődési ház „Tégy egy könyvet, végy egy könyvet” elnevezésű könyvespolcát is.

Tovább az eseményre >>>

blank
Fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház Facebook-oldala

Gardrób Közösségi Vásár // ELTE Gömb Aula (2024. január 21.)

Az ELTE Gömb Aula januárban 21-én ad otthont a Gardrób Közösségi Vásárnak. A ruhavásár törzsközönsége a havonta megrendezésre kerülő programmal mára rendszeressé tette a megunt, kinőtt vagy épp soha nem is hordott ruhadarabok újrahasznosítását. A 10 és 14 óra között tartó programon asztalokon és állványokon sorakoznak majd a ruhák, cipők, táskák és kiegészítők, melyek új otthonra, új gardróbra vágynak.

Tovább az eseményre >>>

blank
Fotó: Gardrób Közösségi Vásár Facebook-oldala

Antik- és bolhapiac Szentendrén (2024. január 21.)

Január 21-én vasárnap érdemes lesz korán kelni és Szentendre felé venni az irányt. Ebben a hónapban sem marad el ugyanis a hagyományosan a Bükkös-patak partján megrendezésre kerülő antik- és bolhapiac. Az asztalokon sorakozó megannyi portéka között válogatva régi idők kincseire és múltidéző emlékekre bukkanhattok.

Tovább az eseményre >>>

blank
Fotó: Szentendrei Vásártér – Hivatalos Facebook-oldala

Ruhacsere // Marczibányi Téri Művelődési Központ (2024. január 27.)

A tudatos gardróbfrissítésre hívja fel a figyelmet a Marczibányi Téri Művelődési Központ január 27-i programja. A ruhacsere alkalmával, a belépőért cserébe annyi jó minőségű és még sokáig hordható ruhát hozhattok, amennyit csak szeretnétek és annyit is vihettek majd haza magatokkal. Az esemény alkalmával megmaradt ruhák a szervezők által az Oltalom Karitatív Egyesülethez kerülnek.

Tovább az eseményre >>>

blank
Fotó: Marczibányi Téri Művelődési Központ Facebook-oldala

Nagy Budapesti Kultúrzsibi // Szimpla Kert (2024. január 27.)

A hagyományokhoz híven a hónap minden negyedik szombatján 12 és 17:30 között kultúrzsibi veszi be a bohém Szimpla Kert minden zeg-zugát. Ha Budapest belvárosában indulnátok kincskereső túrára, nincs más dolgotok, mint elmerülni ezen a napon a Szimpla Bolha vásári hangulatában, kutatni, keresni, vadászni a kincseket és természetesen zsibvásárhoz hűen alkudozni egy jót.

Tovább az eseményre >>>

blank
Fotó: Szimpla Kert Facebook-oldala

Britney Market – y2k turi vásár // MANYI (2024. január 27.)

Január 27-én először érkezik a Párizsban méltán nagy népszerűségnek örvendő Britney Market Budapestre, a Margit körúti MANYI Kulturális Műhelyébe. Január utolsó szombatján 14 és 19 óra között válogathattok majd a 2000-es évek eleji legmenőbb vintage ruhákból, kiegészítőkből és csecsebecsékből. A vásár közbeni dallamokért és jó hangulatért Dj Badaro felel.

Tovább az eseményre >>>

+1 Budai Zsibvásár (minden szombaton és vasárnap)

Lelkes kincsvadászoknak talán nem kell bemutatnunk a télen-nyáron, minden szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő Budai Zsibvásárt. Azoknak azonban, akik valamilyen oknál fogva még nem hallottak volna róla, érdemes a hétvégék alkalmával felkeresniük a Budaörsi úton található zsibvásárt, ahol ruhától, lakásdekoráción át a legkülönfélébb kiegészítőkig minden megtalálható.

Tovább a Facebook-oldalra >>>

blank
Fotó: Budai Zsibvásár Facebook-oldala

Ha az évkezdő kincskeresés után ingyenes programokkal töltődnétek fel: