5 varázslatos karácsonyi program a Dunakanyarban a meghitt ünnepi hangulatért

Számos hangulatos programmal, adventi vásárral és karácsonyi kisvasúttal invitál ünnepi hangolódásra a Dunakanyar. Ha egy rövid időre kiszakadnátok a fővárosi nyüzsgésből, mutatjuk, hol készülődhettek meghitten az ünnepekre.

Adventi kisvonat Vácon (2023. december 17-ig)

November 25. és december 17. között péntektől vasárnapig járja Vác karácsonyi díszekbe öltözött hangulatos utcáit a város adventi kisvonata. A Főtérről 16 és 19 óra között félóránként induló, karácsonyi fényektől tündöklő kisvonaton krampuszok és karácsonyi zene varázsol ünnepi hangulatot. A kisvonatra szóló jegyeiteket előzetesen a Tourinform irodában tudjátok megvásárolni.

További részletek >>>

Fotó: Vác Tourinform Facebook-oldala

Advent Dunakeszin (2023. december 24-ig)

November 25-én befutott az adventi időszak első hírnöke a Dunakeszi Casalgrande térre. Az ünnepi hangulatot varázsoló korcsolyapálya mellett megérkeztek természetesen a kézműves portékákat kínáló árusok is. A fényektől és karácsonyi díszektől mesés téren programok is színesítik az adventi hétvégéket: ünnepi koncertekkel, bábszínházzal, közösségi programokkal és közös gyertyagyújtással hangolódhattok az ünnepekre.

Tovább a programokra >>>

Fotó: Dunakeszi Programiroda Facebook-oldala

Adventus Domini // Vác (2024. január 7-ig)

Másfél hónapon át élvezhetjük Vác városának ünnepi vendégszeretetét és adventi kavalkádban fürdő belvárosi helyszíneit. A karácsonyi díszbe öltözött és ünnepi finomságok illatába burkolózott barokk főtéren karácsonyi vásár, lélekmelengető italok, a Pannónia-házban és az Elefántos házban pedig programok számtalanja várja a városba érkezőket. Karácsonyi dallamokra, vásári hangulatra, mesekuckóra, koncertekre, korcsolyapályára és közös gyertyagyújtásra is számíthattok.

További részletes programok >>>

blank
Fotó: Matkovich Ilona Facebook-oldala

Több településen is mesebeli mézeskalácsfalvak varázsolnak ünnepi hangulatot:

Esztergomi Adventi Vásár (2023. december 24-ig)

Esztergom télen-nyáron mesés városa a karácsonyi fényekben és az ünnepi hangulatban még varázslatosabb. A december 1-én nyílt adventi vásáron csak úgy tündököl majd a Széchenyi tér és a sétálóutca. Az adventi hétvégék alkalmával nyitva tartó kézműves vásár mellett korcsolyapálya, téli finomságok, forralt bor, koncertek, kicsiknek és nagyoknak szóló programok és természetesen ünnepi hangulat várja a városba érkező családokat. Bővebben ebben a cikkünkben olvashattok az vásár újdonságairól.

Tovább a programokra >>>

blank
Fotó: Esztergomi Adventi Vásár Facebook-oldala

Advent Szentendrén (2024. január 7-ig)

Szentendre bájos utcái, kedves épületei is magukra öltik legszebb fényruhájukat az adventi időszak alkalmával. Forró italokkal a kézben, kézzel készített portékák, ajándékok és kedvességek között válogatva tehetünk sétát a macskaköves belvárosban, majd különleges gasztrohelyek ínycsiklandó ételei és italai mellett melegedhetünk fel. Lesznek egész napon átívelő családi programok, kézműves foglalkozások, koncertek és természetesen ünnepi gyertyagyújtás is.

Tovább a programokra >>>

blank
Fotó: Advent Szentendrén Facebook-oldala

Ha időznétek még egy keveset az ünnepi hangulatú Szentendrén: