Karácsonyi zenélő fákkal és jégpályával vár az adventi vásár Esztergomban

December 1-jén nyitotta meg kapuit az Esztergomi Adventi Vásár, ahol a korábbi évek megszokott helyszínéhez – a Széchenyi térhez – a Simor János sétálóutca is csatlakozott, így valódi adventi városi körséta fogadja a látogatókat a történelmi belvárosban.

Az idei évben a megszokott látványos kültéri installációk és a teljes belvárost körbeölelő fényfüzérek mellett újdonsággal is készülnek: adventi zenefákkal fogadnak, amelyek – a 80-as évektől napjainkig – a legnépszerűbb karácsonyi dalokat keltik életre. Így a mai friss, ismertebb dallamok mellett, a régi idők karácsonyi dalaival a legszebb gyermekkori emlékeket is felidézhetjük.

December 1-től január 7-ig a Széchenyi téren közel félezer négyzetméteres műjégpályával és korcsolyakölcsönzővel várnak minden nap, és a jeges sportokat kedvelők számára külön eseménnyel is készülnek, hiszen jéghoki, curling-bemutatónap és jégtáncshow is színesíti a programkínálatot.

A fiatalabb korosztályra is gondolva minden péntek este DJ-vel fűszerezett zenés jégpartyt szerveznek, de emellett további 50 adventi programmal készülnek a városban egészen december 24-ig.

Az idei adventi vásár a folyamatosan megújuló kézműves kínálata mellett kiemelkedik majd gasztronómiai sokszínűségével: kézműves hamburgerek, smoker ételek, erdélyi recepttel készülő kürtőskalács, egyedi hangulatú gesztenyeárus, puncsok és forró italok hatalmas választékát kóstolhatjátok meg!

blank

A négy ünnepi hétvége alatt számtalan ingyenes koncerttel és előadással készülnek, többek között az Operett-Musical Voices Társulat a Karácsonyi Angyalok című előadását hozza el, fellép a Duka Jazz Session és a Jazzformers, míg a helyi óvodások és iskolások karácsonyi műsorral kedveskednek.

blank

Az idei évben kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek a programkínálatban, hiszen az Alma Együttes, a Kiskalász Zenekar, Kovácsovics Fruzsina, valamint Masni és Pocó koncertjei várják a családokat. Mindezek mellett egy igazán interaktív sétára invitálnak benneteket, amely során megelevenedik a történelem a városban.

További információkat az Esztergomi Adventi Vásár Facebook-oldalán vagy a Visit Esztergom honlapján találhattok.

Meseszép kirándulóhelyek várnak Esztergom közelében: