Kihagyhatatlan adventi programkavalkád vár a Gödöllői Királyi Kastélyban

December harmadik hétvégéjén újra ünnepi köntösbe öltözik a gödöllői kastély, hogy a régi idők karácsonyi hangulatát becsempéssze a szívünkbe.

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély

Adventi Kastélynapok Gödöllőn (2023. december 16-17.)

Ünnepi programok december 16-án

A Gödöllői Királyi Kastély ünnepi programok sokaságával kényezteti el az erre járó látogatókat. A legkisebbeket szombaton az Apacuka Együttes gyermekkoncertje várja majd, később pedig átveszi tőlük a stafétát az Aranyszamár Bábszínház. A „kicsit” nagyobbakat a Validated Zenekar koncertje várja rögtön nyitás után, és Erzsébet királynéval is találkozhatunk, aki fogadást tart majd a kastély legszebb termében.

A nap további részeiben kézműves vásár várja a látogatókat, jászol a kastélyparkban, népi körhinta és szórakoztató előadások a Díszudvaron.

A szeptemberben nyílt bécsi műtárgyakat felsorakoztató Schönbrunn kincsei Gödöllőn című időszaki kiállításban Sisi keresztelőruháját, cipőjét, de még éjjeli ruházatát is megcsodálhatják a belépőjegyet váltók.

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély

Adventi programkavalkád december 17-én

A rendezvény másnapján a Tekergő Bábszínház Bundás bocsok karácsonya című előadásával kerülhetünk karácsonyi hangulatba, de az élő történelmet kedvelői részt vehetnek Ferenczy Ida, Erzsébet királyné felolvasónője által tartott tárlatvezetésen, ahol kulisszatitkokat árulnak el.

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar szólistáinak karácsonyi kamarakoncertje is izgalmasnak hangzik, amely betölti majd a Dísztermet. Gubás Gabi és a Szeleburdiak gyermekkoncertje már sötétedéskor érhet minket a gyertyákként világító csillárok között a nagy teremben. A programot Caramel adventi nagykoncertje zárja majd a Lovardában.

A kastélynapok mindkét napján bárhol előfordulhat, hogy hirtelen a General Pausa Vegyeskar felzendül, és hirtelen elönt minket a karácsonyi hangulat.

A Gödöllői Királyi Kastély adventi rendezvényére sétálójeggyel juthatunk be, amelyet már előre is megvásárolhatunk, és amelynek összege levásárolható a megjelölt szolgáltatásokra és termékekre.

Bővebb infó: kiralyikastely.hu

Még több varázslatos ünnepi program Gödöllőn: