5 kihagyhatatlan ünnepi program Gödöllőn idén adventkor

A Budapestről autóval és tömegközlekedéssel is könnyen és gyorsan megközelíthető város idén is ünnepi díszbe öltözik, és számtalan izgalmas és varázslatos programmal várja azokat, akik már javában karácsonyi hangulatban égnek.

Karácsonyház

Ha advent, akkor Karácsonyház, hiszen az elképesztő karácsonyi csodavilág már nemcsak a környékbeliek kedvenc ünnepi úti célja, hanem országszerte is nagy népszerűségnek örvend. A város szívében található mesebirodalom családi vállalkozásként indult: 1999-től kezdve az akkor rekonstruált kastélykert egyik épületében üzemelt, majd 2018-ban költözött a Várkapitányi lak épületébe, amit már messziről ki lehet szúrni a világító díszeknek, a régi időket megidéző körhintának és a Disney-filmeket megszégyenítő bódéknak köszönhetően.

Az ingyenesen látogatható ház egyszerre látványosság és vásár, ahol a folyamatosan változó és frissülő árukészletben a klasszikus piros-arany fadíszek és diótörős dekorációk mellett a lehető legextrább díszeket is megtalálhatjátok. Az egyik fő látványosságnak számító hatalmas terepasztalnak köszönhetően egy valódi téli mesevilág elevenedik meg, sőt programból sem lesz hiány: a Mikulás és a Grincs látogatása mellett számos kézműves foglalkozással is készülnek a szervezők.

2100 Gödöllő, Szabadság út 2. | Weboldal

Fotó: Karácsonyház Facebook

Adventi Művészeti Napok

Természetesen idén is megrendezésre kerül a már hagyománynak számító programsorozat a Művészetek Háza jóvoltából, így december 9. és december 22. között ismét adventi forgataggal, illetve a forralt bor és az omlós kürtőskalács illatával telik meg a város központja. Az utánozhatatlan, kézműves portékák vására mellett a téli finomságok sem maradnak el, illetve különböző programok és meglepetések is színesítik a felhozatalt egy felejthetetlen karácsonyi élmény érdekében.

2100 Gödöllő, Szabadság út 6. | Weboldal

blank
Fotó: Művészetek Háza Gödöllő – MUZA Facebook

Pálmaház Karácsony

A Gödöllői Királyi Kastély egész évben kertészetként funkcionáló pálmaháza adventkor szintén karácsonyi díszbe öltözik, ahova betoppanva egy valóságos karácsonyi mesevilág elevenedik meg. A kastélykert egyik eldugott szegletében megbújó helyen a rengeteg, ötletes és mutatós dekorelem mellett, számos imádnivaló ajándéktárgy, különleges lámpafüzér és téli finomság közül is válogathattok. Az épületen kívül pedig a helyszínhez méltó karácsonyfavásár vár titeket.

2100 Gödöllő, Martinovics Ignác utca 2/a | Weboldal

blank
Fotó: Pálmaház Facebook

Adventi Orgonaestek

Egy igazán egyedi programmal készülnek a gödöllői orgonaművészek, ugyanis az evangélikus templom új orgonáját felavatva, advent minden péntekjén, 18:00 órai kezdettel várják a zenerajongókat. Az ingyenes programsorozat során négy művész előadásait hallgathatjuk meg, hogy még különlegesebb legyen az ünnepi készülődés.

2100 Gödöllő, Petőfi tér, Gödöllői Evangélikus Templom | Weboldal

Adventi Kastélynapok

December 16-án és 17-én egy ünnepi időutazásra invitálja a látogatókat az ünnepi díszben tündöklő Gödöllői Királyi Kastély. A kétnapos programsorozat alkalmával megidézik az 1870-es éveket, amikor a királyi család előszeretettel időzött a palota falain belül, meghitten, a karácsonyt ünnepelve. A hétvége során számos állandó programon részt vehettek, a kézműves foglalkozásoktól kezdve, a Schönbrunn kincsei című időszaki kiállításig, és természetesen a karácsonyi vásár, a forralt bor és a sült gesztenye sem maradhat el. A változatos kísérőprogramok között pedig válogathattok gyermekelőadások, nívós koncertek és élő történelmi tárlatvezetés között.

2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély | Weboldal 

blank
Fotó: Gödöllői Királyi Kastély – Royal Palace of Godollo Facebook

Ha a helyi nevezetességeket is felfedeznétek: