14 vintage és retro vásár Budapesten és környékén karácsonyi kincskereséshez

Karácsony közeledtével sem kell lemondanunk a kincskeresésről, sőt! Ha még keresitek a legizgalmasabb és legmenőbb ajándékokat szeretteiteknek vagy épp magatoknak, az alábbi retró és vintage vásárokat semmiképp se hagyjátok ki!

Vintage Légy-Ott // Szimpla Kert (2023. december 9.)

Budapest legmenőbb és legnagyobb vintage és upcycled ruha- és kiegészítővására a Vintage Légy-Ott december 9-én ismét visszatér a Szimpla Kertbe. A hagyományokhoz híven ezen a napon is 8 profi vintage ruhabutikos kínálja majd izgalmas portékáját, teli őrült színes darabokkal, ingekkel, nadrágokkal, ruhákkal, pulcsikkal és kiegészítőkkel.

Facebook-esemény >>>

Fotó: Szerko.budapest Facebook-oldala

Társasjátékvásár // PLAY Station Budapest (2023. december 9.)

December 9-én 10 és 13 óra között ismét várják a társasjátékok szerelmeseit a Reitter Ferenc utcai PLAY Station Budapest társasjátékklubjába. Különösen karácsony előtt lesz érdemes ellátogatni erre a különleges eseményre, ahol nemcsak vásárolhattok a rendszerint 6-700 különböző játékból, de akár csereberélhettek is.

Facebook-esemény >>>

Fotó: PLAY Station Budapest Facebook-oldala

Ládafia Garázsvásár // Budakalász (2023. december 9.)

Adventi bolhapiac kerekedik december 9-én a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár báltermének falai között Budakalászon. A már hagyománynak számító Ládafia Garázsvásáron a megszokott kínálat mellett karácsonyi dekorációval és ajándékokkal is telis-tele lesznek az asztalok.

Facebook-esemény >>>

Gardrób Közösségi Vásár // ELTE Gömbaula (2023. december 9., 16.)

December 9-én és 16-án is lesz még lehetőségetek megtalálni a hőn áhított, régóta keresett ruhadarabokat a Gardrób Közösségi Vásárán. A helyszín ezúttal is az ELTE Lágymányosi Campusának Gömbaulája, ami 10 és 14 óra között ismét megtelik új gardróbra váró ruhákkal, kiegészítőkkel és különleges portékákkal.

Facebook-események >>>

blank
Fotó: Gardrób Közösségi Vásár Facebook-oldala

Green Market Budapest // Klauzál téri Vásárcsarnok (2023. december 9-10., 16-17.)

A szombatonként kézműves kincsektől, egyedi design alkotásoktól és kézműves gasztrofinomságoktól roskadozó asztalok vasárnap átadják helyüket az Antik Placc különleges kincseinek a Klauzál téri Vásárcsarnokban. December 10-én és 17-én ha régiségeket, vintage kincseket és retró gyöngyszemeket vadásznátok, mindenképp erre vezessen utatok!

Facebook-események >>>

blank
Fotó: Klauzál téri Vásárcsarnok Facebook-oldala

Kipakolók a II. kerületben // Fény utcai piac (2023. december 10.)

Az adventi időszakban sem kell lemondanunk a kincsvadászatról és köszönhető ez többek között a II. kerületi kipakolóknak is. December 10-én a Fény utcai piacon egy teljes napig az új otthont kereső játékoké, ruhaneműké, könyveké, konyhai eszközöké és örömöt hozó használati tárgyaké lesz a főszerep.

Facebook-esemény >>>

blank
Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Adventváró bolhapiac // Tündérkert, Soroksár (2023. december 10.)

Közkívánatra, december 10-én ismét megtelik minden földi jóval a soroksári Tündérkert. Az adventváró bolhapiacon 9 és 12 óra között vadászhatjátok majd beltéren és a teraszon, elhivatottak pedig a szabad ég alatt a legmenőbb kincseket és a karácsonyfa alá való ajándékokat.

Facebook-esemény >>>

Terézvárosi lom-mentő bolhapiac // Hunyadi tér (2023. december 10.)

A nagy sikernek örvendő terézvárosi lom-mentő bolhapiac a hideg idő megérkeztével sem marad el. A Hunyadi téren december 10-én megrendezésre kerülő adventi bolhapiacon a környezettudatos karácsony szellemében vadászhattok ajándékok után, forralt borral és forró teával a kézben és zenével a háttérben.

Facebook-esemény >>>

blank
Fotó: A Hunyadi Facebook-oldala

Vintage és kortárs kerámiavásár // InnoConcept (2023. december 10.)

Az egykori Harisnyagyár udvarában található InnoConcept falai között december 10-én a vintage és kortárs kerámiáké lesz a főszerepe. Minden olyan alkotásra, vázákra, tálakra, faliképekre és használati tárgyakra is számíthattok, melyek a hétköznapokat ünnepivé varázsolják.

Facebook-esemény >>>

Veresi Bolhapiac (2023. december 10.)

A havonta kétszer megrendezésre kerülő Veresi Bolhapiac az idei év utolsó alkalmához érkezik december 10-én. A Városháza mellett idén még egyszer, utoljára érdemes lesz szétnézni, kincsek és kacatok után kutatni az újrahasznosítás jegyében.

Facebook-esemény >>>

blank

Másodkéz gardróbvásár // Újpest (2023. december 10.)

Első alkalmára készül a Másodkéz gardróbvásár december 10-én, az Újpesti Ifjúsági Házban. A 9 és 13 óra között megrendezésre kerülő vásáron válogatott ruhák, kiegészítők és további kincsek cserélnek majd gazdát.

Facebook-esemény >>>

Adventi Antikpiac // Szentendre (2023. december 10., 17.)

Ha megpihennétek kicsit a karácsonyi vásárok forgataga után, december 10-én és 17-én érdemes lesz Szentendrén a Bükkös-patak partja felé venni az irányt. Az adventi Antikpiacon kedvetekre válogathattok a szebbnél szebb karácsonyi termékek, kézműves portékák és ünnepi finomságok között.

Facebook-esemény >>>

blank
Fotó: Szentendrei Vásártér Hivatalos Facebook-oldala

Hangpiac Zenei Börze // Marczibányi téri Művelődési Központ (2023. december 16.)

A Marczibányi téri Művelődési Központban december 16-án minden a zene körül forog majd. Kincsvadászok tökéletes helyszíne lesz a Marczi zenei bolhapiaca, ahol új és régi hanglemezek, kazetták, CD-k, hangszerek, lejátszók, hangfalak, erősítők, zenei témában megjelent könyvek, plakátok és pólók is megtalálhatók lesznek.

Facebook-esemény >>>

blank
Fotó: Marczibányi téri Művelődési Központ Facebook-oldala

Kacatos garázsvásár és bolhapiac // Kispiac Dunakeszi (2023. december 16.)

Ha az időjárás is úgy engedi, december 16-án megtartják 2023 utolsó kacatos bolhapiacát a Dunakeszi Kispiacon. A repülőtéri piactérre várnak ezen a napon is mindenkit szeretettel, aki keresgélne, kutakodna a hétköznapi és karácsonyi kincsek között egyaránt.

Facebook-esemény >>>

blank
Fotó: Kispiac Dunakeszi Facebook-oldala

Ha karácsonyi csúnyapulcsit is másodkézből szereznétek be: