5 varázslatos családi program Budapesten a közös ünnepi élményekért

Nehéz szebb ajándékot elképzelni a közös élményeknél, ezért a szeretet ünnepéhez közeledve 5 mesés családi programot ajánlunk a figyelmetekbe.

Garden of Lights

Lenyűgöző fény- és hangjátékból álló, interaktív multimédia-kiállítással idézi meg Alice Csodaországát az ELTE Füvészkert. A 250 éves botanikus kert a Garden of Lights közreműködésével valósította meg az álomszerű projektet, aminek lengyel ötletgazdái az egész világot igyekeznek meghódítani látványos fénymeséikkel. Az egyedülálló tárlat egy varázslatos világ kapuit nyitja meg előttetek, ráadásul a fehér nyúl nyomába eredve mindannyian szereplőivé válhattok a világhírű mesének. Sétátok során találkozhattok a történet szereplőivel, és egy-egy ismert díszletelemet is megcsodálhattok. Számíthattok még színes fényfűzérekkel díszített fákra és sok-sok lélegzetelállító meglepetésre.

1083 Budapest, Illés u. 25. | Weboldal

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Piczinke Póniudvar

A budapestiek egyik kedvenc állatsimogatója több mint 10 éve várja látogatóit a Normafán. A belvárostól távolabb fekvő, ám könnyen megközelíthető póniudvar maga a nyugalom szigete, ezért nem csak családi programnak tökéletes, az év végi hajtás átvészelésében is számolni lehet vele. Erőt meríthettek a természet energiáiból, és kedves négylábúak társaságában tölthettek el néhány gondtalan órát, ami köztudottan pozitív hatással van a testi és lelki jóllétre. A Piczinke Póniudvarban barátságos törpekecskék, lámák, alpakák, bárányok, malackák, csacsik és nyulak csalnak mosolyt a betérő gyerekek és felnőttek arcára, emellett aktív programokon is részt vehetnek a betérők.

1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 20. | Weboldal

Fotó: Piczinke Póniudvar Facebook-oldala

Fővárosi Nagycirkusz: Csodaláda

Van egy ütős tippünk arra az esetre, ha a karácsonyi nyüzsgés közepette magatok mögött hagynátok a rohanó hétköznapokat a minőségi kikapcsolódás reményében. Látogassatok el egy igazán ünnepi hangulatú előadásra a Fővárosi Nagycirkuszba! A Csodaláda című produkció, amelyet december 31-ig tűztek műsorra, felébreszti a felnőttek gyermeki énjét, és a család legkisebb tagjaira is gondolva, bámulatos trükkökkel, humoros bohócshow-val és szédületes levegőszámokkal nyűgözi le a közönséget. Ajándékozzátok meg egymást és önmagatokat egy felejthetetlen élménnyel, amelyet csak a cirkusz lebilincselő világa adhat, és fedezzétek fel együtt, milyen titkot rejt a csodaláda.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a | Weboldal

blank
Fotó: Urbán Ádám/Fővárosi Nagycirkusz

Winter Wonderland by Westend

Ha bakancslistát készítenénk a 10 legjobb ünnepre hangoló programról, a Westend tetőkertjén megnyílt csodavilág biztosan helyet kapna rajta. A Winter Wonderland by Westend az első pillanattól ámulatba ejt: a káprázatos fényekkel díszített helyszín színes téli rendezvénysorozattal (koncertek, meseolvasás, kézműves foglalkozások), korcsolyapályával, fűtött sátorral, lélekmelengető finomságokkal és körhintával teszi különlegessé az ünnepvárást. Karácsony után is felkereshetitek, ugyanis egészen december 31-ig várja a felejthetetlen élményekre vágyó családokat és baráti társaságokat.

1062 Budapest, Váci út 1-3. | Facebook-esemény

blank

MikulásGyár

December 1. és 17. között nemes cél érdekében adnak koncertet ismert hazai zenészek a ferencvárosi Bakáts téren. A különböző zenei műfajokat képviselő előadók (köztük Pély Barna, a Matiné Zenekar, Radics Gigi, DR BRS, az Animal Cannibals és Varga Viktor) az országos hírű MikulásGyár karitatív fesztivált támogatva lépnek színpadra, és annak meghívására december 6-án Joulupukki, azaz a lappföldi Mikulás is Budapestre érkezik. Ha úgy gondoljátok, hogy az ünnep nem múlhat el jócselekedet nélkül, csatlakozzatok adományozóként a MikulásGyár kezdeményezéséhez december 21-ig, vagy jelentkezzetek önkéntesnek, és varázsoljátok szebbé a nélkülözők karácsonyát.

1092 Budapest, Bakáts tér | Weboldal

blank
Fotó: mikulasgyar.hu

Ha további hangulatos, ráadásul ingyenes programokat kerestek Budapesten: