11 ingyenes adventi program Budapesten, ahol hangolódhatunk az ünnepekre

Szerencsére nem muszáj vagyonokat költenünk ahhoz, hogy átjárjon bennünket a karácsonyi hangulat, hiszen számtalan különféle ingyenes programmal készülhetünk az adventre Budapest-szerte idén decemberben.

Advent Óbudán (2023. december 1-23.)

Varázslatos hangulat és különleges programok fogad december 1. és 23. között Óbuda Fő terén és kerületszerte. Fényárban úszó tér, karácsonyt idéző könnyűzenei és világzenei koncertek, ingyenes koripálya, csábító ízek és illatok, programok kicsiknek és nagyoknak – ez mind vár rátok!

Weboldal >>

ingyenes adventi programok Budapesten
Fotó: Advent Óbudán Facebook

Újpesti Advent (2023. december 2-24.)

Az újpesti Szent István tér megtelik karácsonyi varázslattal december 2. és 24. között. Kézműves vásár, minőségi portékák, gyermekműsorok, gyertyagyújtás és sztárfellépők koncertjei segítenek ünnepi hangulatba kerülni. Az önfeledt szórakozás mellett rászorulóknak szánt adományokat is várnak az igluban.

Weboldal >>

ingyenes programok Budapest
Fotó: ujpest.hu

Advent a Hegyvidéken (2023. december 2-23.)

A XII. kerület szívében idén sem marad el a környékbeliek által egész évben várt, az ünnepi készülődés kihagyhatatlan elemeként szolgáló vásár, amely december 2. és 23. között várja látogatóit. A bódékban idén is különböző árusok portékái között szemezgethettek, és persze a forralt bor, a forró tea és a különböző finomságok is felsorakoznak majd.

Facebook-esemény >>

advent 2023 budapest
Fotó: Advent a Hegyvidéken Facebook

Advent Erzsébetvárosban (2023. december 3-22.)

December 3-22. között igazi vásári forgatagtól lesz hangos a belvárosi Madách tér, amit a kézműves és gasztronómiai vásár mellett utcaszínházi attrakciók, koncertek, illetve családi és gyermekprogramok töltenek meg élettel. Fellép többek között Henri Gonzo és Csemer Boglárka is.

Weboldal >>

blank
Fotó: erzsebetvaros.net

Adventi hangolódás Józsefvárosban (2023. december 8-10., 15-17., 23.)

Az elkövetkezendő hetekben számtalan izgalmas családi programmal kedveskednek az érdeklődőknek a Horváth Mihály téren. Irodalmi előadások, koncertek, meseszínház és még bűvész is lesz a helyszínen, de ne feledkezzünk meg a korcsolyapályáról sem, amely minden évben nagy sikert arat. A jégpálya január 31-ig nyitva tart, a kerületi lakosok pedig lakcímkártyával ingyen használhatják.

Weboldal >>

8. Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás (2023. december 9-10.)

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a nyolcadik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében. December 9-10. között nem csak Budapesten, de Debrecenben is vár a Ronda Pulcsis Futás. Mindkét futáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Facebook-esemény >>

blank

Ha még nincs karácsonyi csúnyapulcsid:

Advent a Bikás parkban (2023. december 13.)

December 13-án veszi kezdetét a karácsonyi készülődés a Bikás parkban. A 10 napos programsorozat keretében ünnepi fények, karácsonyi ízek, jégpálya és megannyi ingyenes gyerekprogram várja a családokat. A felejthetetlen ünnepvárásról tűzzsonglőr-bemutató, kóruskoncertek és sztárfellépők gondoskodnak.

Weboldal >>

blank
Fotó: ujbuda.hu

Kakaókuckó a Tündérkertben (2023. december 14.)

A Kakaókuckó második összejövetelén a karácsony és Luca napja lesz a téma, december 14-én. Az ingyenes rendezvényen kézműves foglalkozással és családi zenekosárral készülnek nektek, a Soroksári Pedagógus Kórus jóvoltából pedig kellemes karácsonyi dallamok szólnak majd a háttérben.

Facebook-esemény >>

Pest-budai kézműves advent (2023. december 15-17.)

Ajándékkészítő műhelyfoglalkozások és vásár várja a kézművesség szerelmeseit advent harmadik hétvégéjén, december 15. és 17. között a Bartók Béla úti BBBKultPontban. Lehet majd készíteni és vásárolni többek között gyertyát, szalmadíszeket, nemezajándékokat és bőrből készült különlegességeket.

Facebook >>

Adventi fényfestés (2023. december 16.)

A 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti Pethe Ferenc tér december 16-án felölti ünnepi gúnyáját. Érdemes lesz délután 5 óra és fél 7 között a III. kerület forgalmas közterére látogatni, hiszen csodálatos fényfestésnek lehetünk tanúi. Nemcsak a tér, hanem maga a kultúrház is adventi fényekbe öltözik.

Weboldal >>

blank
Fotó: 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ

KVVKamarakórus karácsonyi koncert (2023. december 16.)

Ingyenes ünnepi koncertre invitálják az érdeklődőket a KVVKamarakórus tagjai december 16-án, szombaton. Az este 8 órakor kezdődő adventi eseménynek az Eötvös utcai Eötvös10 ad otthont. Kapcsolódjatok ki a kedvenc karácsonyi dallamaitokkal a VII. kerület szívében!

Weboldal >>

Karácsonyi hangolódás Budapest környékén: