Adventi adománykörkép: 5 jótékony kezdeményezés idén karácsonykor

A legszebb ajándék a gondoskodás. Ha te is így gondolod, és szívesen bearanyoznád az ünnepi időszakot néhány rászoruló számára, akkor az alábbi lehetőségeket ajánljuk figyelmedbe!

Karácsonyi Cipősdoboz

A Baptista Szeretetszolgálat 2005 óta szervezi meg minden évben nagyszabású karácsonyi Cipősdoboz Akcióját, amelynek célja, hogy minél több rászoruló gyermek és család átélhesse a karácsony csodáját. Országszerte több száz gyűjtőponton várják a jótékonykodásra kész támogatók cipősdobozba csomagolt hozzájárulását, az akció honlapjára ellátogatva pedig nem csak a gyűjtőpontok listáját találod meg, de számtalan ajándékötlet között is böngészhetsz!

További részletek >>

Karácsonyi Cipősdoboz / Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

Egy doboznyi szeretet

A Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretetdoboz nevű, már hagyományosnak mondható adventi gyűjtőprogramja ismét visszatér, hogy tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel segíthesse a nélkülözésben élő családokat. A szervezethez eljuttatott tárgyi adományok mellett a 1358-as adományvonal tárcsázásával, vagy tetszőleges összegű banki átutalással anyagilag is támogathatjuk a nemes kezdeményezést, így járulva hozzá, hogy minél több háztartásba eljusson a segítség.

Bővebb infó >>

Budapest Bike Maffia

A mínuszok és a tartósan hideg éjszakák megjelenésével az utcán élők körében is egyre nagyobb szükség van a támogatásra, amit a Budapest Bike Maffia bringás jótevői teák, takarók, szendvicsek, információk és alapvető odafigyelés képében szállítanak ki a téli fagyoknak leginkább kitett hajléktalanoknak. Ha te is szívesen segítenéd adományoddal a bringás jótevők munkáját, akkor megteheted a BBM oldalán; ha pedig vészhelyzetben lévő hajléktalant látsz, tárcsázd a +36 1 338 4186-os telefonszámot!

Részletek >>

MikulásGyár

December 1. és 17. között nemes cél érdekében adnak koncertet ismert hazai zenészek a ferencvárosi Bakáts téren. A különböző zenei műfajokat képviselő előadók (köztük Pély Barna, a Matiné Zenekar, Radics Gigi, DR BRS, az Animal Cannibals és Varga Viktor) az országos hírű MikulásGyár karitatív fesztivált támogatva lépnek színpadra, és annak meghívására december 6-án Joulupukki, azaz a lappföldi Mikulás is Budapestre érkezik. Ha úgy gondoljátok, hogy az ünnep nem múlhat el jócselekedet nélkül, csatlakozzatok adományozóként a MikulásGyár kezdeményezéséhez december 21-ig, vagy jelentkezzetek önkéntesnek, és varázsoljátok szebbé a nélkülözők karácsonyát.

Még több infó >>

Fotó: voroskereszt.hu

Állatok karácsonya

Idén is megrendezésre kerül a NOÉ Állatotthon Alapítvány karácsonyi eseménye: december 16-án a budapesti Állatotthonban, 17-én pedig a szergényi Kutyaotthonban várják a látogatókat délelőtt 11 és délután 2 óra között. Az otthonokban lakó mentett kutyák és cicák mellett a gazdasági udvar négy- és kétlábúi is szeretik a finom figyelmességeket: a száraz táptól a magkeverékeken át a gyümölcsökig minden jöhet! A rendezvényen forró tea, forralt bor és házi sütemények, valamint hamisítatlan karácsonyi hangulat fogadja az állatbarát adományozókat.

Bővebb infó >>

Élvezzétek ki az budapesti karácsonyi hangulatot a város legszebb helyszínein: