A tavalyinál is nagyobb korcsolyapályával nyílik újra a Budapest Park téli mesevilága

Harmadik alkalommal tárja szélesre kapuit a Budapest Park téli mesebirodalma, a Jégvilág. A középpontjában álló korcsolyapálya idén több mint kétezer négyzetméteren, számtalan újdonsággal várja a korizni vágyókat.

Fotó: Rockstar Photographers

A Jégvilág igazán különleges légkört kínál, ahol a mámoros nyári emlékek találkoznak az új, téli élményekkel. December 1-től február 4-ig újból “befagy” a Budapest Park, a táncos cipőket pedig ismét korira válthatják a látogatók.

Az ország egyik leghangulatosabb karácsonyi mesevilága ráadásul a páratlan hangulat mellett programokkal és újdonsággal is várja a vendégeket.

Jégbe fagyott mesevilág

A Jégvilág legnagyobb újdonsága maga a korcsolyapálya, mely mind formájában, mind pedig méretében megváltozott: több mint kétezer négyzetméteren csúszhatunk, és több új helyszínnel, köztük egy romantikus kis híddal és a különleges téli italokat kínáló körpulttal is találkozhatunk.

Fotó: Rosta Márk

Idén is lesz lehetőség családi jegy és bérlet, valamint napi belépő megváltására online és a helyszínen egyaránt. Természetesen a kedvezmények sem maradnak majd el: olcsóbban vásárolhatnak jegyet a pedagógusok, a diákok, a 65 év felettiek és a IX. kerületi lakosok, míg a belépés 6 éves kor alatt ingyenes.

Idén is lehetőség nyílik majd helyszíni korcsolyakölcsönzésre, a kevésbé magabiztos korizóknak pedig a biztos támaszt nyújtó jégpingvin lesz segítségére.

Korcsolyázás közbeni feltöltődés

A korcsolyázásban megfáradtakat megújult étel- ás italkínálat is várja. A különleges, meleg frissítők és húsos ételek mellett olyan vegetáriánusok számára is tökéletes harapnivalókkal készülnek, mint a panírozott sajtgolyók vagy a hagymakarika.

blank
Fotó: Rockstar Photographers

De nem kell majd messzire mennie az édesszájúaknak sem, hiszen a Jégvilág kínálata fánkkal és churros-sal csempész majd a télbe egy falatnyi nyarat.

Programokkal teli nyitóhétvége

A december 1-jei nyitóhétvégén az ünnepi időszak összes klasszikus zenéje felcsendül majd, december 2-án pedig visszatér a Retrokert császára, DJ Thomas, aki igazi jégdiszkóvá varázsolja a Jégvilágot. December 3-a kisgyermekes családoknak kedvez, hiszen ügyességi játékokkal és kézműves gyerekprogramokkal tér vissza a Pöttömkert téli kistesója, a PöttömParty.

A további részleteket a Budapest Park oldalán ezen a linken találjátok.

Mesebirodalmak számtalanja vár karácsonyi hangulattal Budapesten: