Lehengerlő nyugalmat áraszt késő ősszel a déli Balaton mesebeli völgye

Csodálatos késő őszi táj fogad a Krisna-völgy nyugalmat árasztó parkjában, a Balaton déli partjától egy karnyújtásnyira. Hagyjátok magatok mögött a nyüzsgő várost, és fedezzétek fel ezt a különleges úti célt Somogyvámoson!

Fotó: Végh Katalin (Magyarország legszebb helyei-csoport)

A somogyvámosi Krisna-völgy Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb ökoközösségeként, egy 266 hektáros területen ad otthont az élővilág számtalan különleges növényfajának.

A völgy botanikus kertjében több, mint 950-féle fa- és bokorfaj található, melyek megóvására nagy figyelmet fordít az itt élő közösség.

Fotó: Végh Katalin (Magyarország legszebb helyei-csoport)

Az egész évben látogatható Krisna-völgy bejárása során megfigyelhetjük a krisnások biokertjét, ökofaluját, tehénvédelmi központját és iskoláját, a templomba pedig kérhetünk idegenvezetést is.

blank
Fotó: Végh Katalin (Magyarország legszebb helyei-csoport)

Emellett vegetáriánus étterem és indiai ajándékbolt is várja a látogatókat. A Krisna-völgy keddtől vasárnapig, 10-től 17 óráig tart nyitva.

További részletek >>

A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találhattok! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

Még több kihagyhatatlan úti cél idén ősszel: