10 szenzációs őszi fesztivál Budapesten 2023 novemberében

A végéhez közeledik a budapesti ősz, de még mielőtt kezdetét venné az adventi időszak, élvezzétek ki idén utoljára a legszínesebb évszak izgalmas eseményeit a fővárosban! Alábbi ajánlónkban a legjobb őszi fesztiválok közül válogathattok novemberben.

BUSH // több helyszínen (2023. november 2-4.)

November 2. és 4. között 13 ország előadói töltik meg zenével Budapest ikonikus klubjait és pop-up helyszíneit az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Budapest Showcase Hub klubfesztiváljának jóvoltából. Nappal szakmai konferenciákon vehettek részt, majd hajnalig bulizhattok a legfrissebb ritmusokra.

További részletek >>

MAD DJ Brunch // MADHOUSE (2023. november 4-5.)

November első hétvégéjén különleges brunchélményben lehet részetek a MADHOUSE-ban: a fergeteges reggeliételek kóstolását live DJ set fűszerezi meg. Szombaton és vasárnap is 9-től délig várják a korgó gyomrú vendégeket, akik finom ízekkel, jó hangulatban indítanák a napot.

Facebook-esemény >>

Fotó: MADHOUSE

Olasz Filmfesztivál // több helyszínen (2023. november 4-12.)

Az idei Velencei Filmfesztivál nyitófilmje, A parancsnok nyitja november 4-én a budapesti Puskin moziban a 21. Olasz Filmfesztivált. A főszereplője az Angyalok és démonokból és az Első árulóból is ismert Pierfrancesco Favinó. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényén a Puskin és a Tabán moziban 12 kortárs olasz filmet vetítenek eredeti nyelven, magyar felirattal, és kilenc alkotóval találkozhat a közönség.

Facebook-esemény >>

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Jazzfest Budapest // több helyszínen (2023. november 6-9.)

Ősszel ismét négy napon át a jazzé lesz a főszerep a fővárosban. A Jazzfest Budapest célja, hogy a legnagyobbakat hozza el évről évre a város számos jeles koncerthelyszínére példátlan összefogásban, ráirányítsa a világ figyelmét a hazai, világszínvonalú jazz-zenészeinkre. A november 6. és 9. között megrendezésre kerülő őszi jazzünnep koncertjeire az Erkel Színházban kerül sor, a szűkkörű koncertnek az Aria Hotel ad otthont.

Tovább a weboldalra >>

Libabőr Fesztivál // több helyszínen (2023. november 6-12.)

Idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal indul a Libabőr Fesztivál. Szerte az országban készülnek különleges ajánlatokkal a résztvevő borászatok, szálláshelyek és éttermek, hogy idén együtt ünnepelhessük az újbort és az új évjáratot a Márton-napi héten! Libaságok, borkóstolók és élőzenés estek várnak minden mennyiségben az év egyik legizgalmasabb gasztrofesztiválján!

Részletek >>

blank
A VakVarjú Csónakházban például kemencében sült libacombot is kóstolhatunk / Fotó: VakVarjú Csónakház

Román Filmhét // Uránia Nemzeti Filmszínház (2023. november 7-12.)

November 7. és 12. között a magyar közönség hat kortárs román alkotást láthat az immár tizenhetedik Román Filmnapokon. A hagyományoknak megfelelően idén is az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont az eseménynek.

Facebook-esemény >>

design & vintage vásár // Manyi (2023. november 11-12.)

Most, hogy újra nyitva a Margit körút kulturális műhelye, a MANYI, semmi sem szab határt, hogy design és vintage vásár kerekedjen november 11-én és 12-én. A 14 órától 20 óráig tartó vásáron saját készítésű alkotások, illetve használt ruhák és ékszerek, kiegészítők egyaránt elérhetők lesznek.

Tovább az eseményre >>>

Együtt a város – Boldog szülinapot, Budapest! // több helyszínen (2023. november 17-19.)

Budapest szülinapja alkalmából különleges meglepetésekre számíthatnak a városlakók: 12 év után újra életre kel a főváros ikonikus épülete, a Merlin Színház, birtokba vehetjük a Városháza udvarát és egy egész héten át változatos programokkal, bulivillamossal, előadásokkal, koncertekkel és szabadtéri kiállítással várják az érdeklődőket! Ünnepeljük együtt a 150 éves Budapestet!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A novemberi bulivillamos kihagyhatatlan programnak ígérkezik:

Társasjátékok Ünnepe // Millenáris (2023. november 18-19.)

November 18-19-én rendezik meg az ország legnagyobb társasjátékos rendezvényét, méghozzá a Millenáris hatalmas területén! A Társasjátékok Ünnepén bepillantást nyerhettek a társasjátékok világába, amelyben a legnagyobb magyar társasjáték-kiadók szakértői kalauzolnak el. Próbáljatok ki minél többet!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

OPEN Fesztivál // MU Színház (2023. november 21-26.)

Hetedik alkalommal rendezik meg idén november 21. és 26. között az OPEN közösségi és részvételi színházi fesztivált. Az eseménysorozat során arra invitálják a résztvevőket, hogy elmélyedjenek és újra közelebb kerüljenek egymáshoz játékokon és interakciókon keresztül. Workshop, színházi nevelési előadás, közösségi színházi projektek és részvételiségre alapozó előadások várják az érdeklődőket.

Bővebb infó >>

Vintage és retró vásárok is várnak idén ősszel a fővárosban: