A Belvárosi Auguszt Cukrászda desszertje kapta a Budapest Tortája címet

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezték meg a Budapest Tortája versenyt, melynek győztes alkotása a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis nevű desszertje lett.

Budapest Tortája
Budapest Tortája / Fotó: Képszerkesztőség

A szeptemberi elődöntőn 5 tortakülönlegességet juttatott tovább a zsűri, melyek ugyan egytől egyig különféle ízvilágot képviseltek, mégis mindegyik a 150 évvel ezelőtti Budapest cukrászati korszakának meghatározó ízeit elevenítette fel.

A születésnapi tortapályázaton olyan ünnepi tortát kerestek, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli.

Budapest Tortája
Fotó: Képszerkesztőség

A Budapest Tortája címet végül a budapesti Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevet viselő alkotása kapta, amelynek fő ízjegyeiben a mogyoró, a kávé és a csokoládé köszön vissza. A telt, édes ízeket az áfonya savassága egészíti ki. A torta készítője, Müller Csilla alkotásával igyekezett megidézni az 1873-as Budapest hangulatát.

Nézzétek meg közelebbről Budapest Tortáját:

Budapest Tortáját november 17-én, a főváros születésnapján kóstolhatjuk meg először a hazai cukrászdákban, az árusítóhelyek listája pedig november 15-én lesz elérhető a cukraszat.net oldalon.

Ünnepeljétek a bulivillamoson Budapest születésnapját: