7 környezetbarát bolt Budapest környékén a fenntartható mindennapokért

Budapesti ajánlónk után mutatunk néhány fővároson túli, Budapest környéki csomagolásmentes, zero waste és környezettudatos boltot is, ahol roskadásig telt polcok várják a fenntartható mindennapok iránt érdeklődőket és elkötelezetteket.

BEKA Környezetbarát Bolt, Göd

Göd csomagolásmentes boltjának falai között a csomagolásmentes vásárlás mellett számos élménnyel gazdagodhatunk. A BEKA Környezetbarát Boltban a konyhai alapanyagokon túl a mindennapokhoz szükséges legkülönfélébb hozzávalókat is beszerezhetjük. A minden földi jóval megpakolt BEKA falai közt ráadásul gardróbvásár és workshopok is segítik a környezettudatosságban való elmélyülést.

2132 Göd, Ady Endre út 10. | Facebook

Fotó: BEKA Környezetbarát Bolt Facebook-oldala

Czifra Cekker Csomagolásmentes Bolt, Fót

Fót csomagolásmentes boltjában nyakig merülhetünk nem is egy csomagolásmentes finomságban. Saját tárolóinkat roskadásig tölthetjük aszalványokkal, fűszerekkel, lisztekkel ugyanúgy, mint magokkal, babokkal és édességekkel. A kóstolókkal, workshopokkal és programokkal rendszeresen felpezsdülő Czifra Cekker ráadásul a helyi kívánságok mentén újul meg időről időre.

2151 Fót, Dózsa György u. 50. | Facebook

Fotó: Czifra Cekker Facebook-oldala

Csipet Csomagolásmentes, Gödöllő

Gödöllő csomagolásmentes boltjában, a Csipetben többnyire hazai termelők és gyártók adalék- és színezékmentes, természetes alapanyagokból készülő termékei sorakoznak a polcokon. Ha valami biztos, akkor az az, hogy a Csipetből üres tárolóval biztosan nem távozunk majd, legyen az épp nassolnivaló, egy adag a kifogyott fűszerünkből vagy az esti filmnézéshez leginkább illő, lélekmelengető tea.

2100 Gödöllő, Szabadság tér 14. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Csipet Csomagolásmentes Facebook-oldala

Földi Jó csomagolásmentes termelői bolt, Csömör

Ha Budapest környékén valahol, akkor a csömöri Földi Jó csomagolásmentes termelői boltjában minden földi jót megtaláltok. Üzletük akkor is biztos pont, ha éppen valami nélkülözhetetlen hozzávalóból kifogytatok vagy ha környezettudatos alternatívák után kutattok. És ha már náluk jártok, a slágerterméknek számító csomagolásmentes túró rudiból, frissen pörkölt kézműves kávéjukból, mentes süteményeikből vagy a több ízben kapható egészséges chipsekből bátran válogassatok!

2141 Csömör, Vágóhíd u. 1. | Facebook

blank
Fotó: Földi Jó csomagolásmentes termelői bolt Facebook-oldala

Menő-Jövő – csomagolásmentes PiacBolt, Nagykovácsi

Nagykovácsiban járva mindenképp érdemes útba ejteni a Menő-Jövő szemet gyönyörködtető, csomagolásmentes birodalmát. A konyhától a fürdőszobán át a mindennap használt tárgyakig, mindenre találunk náluk környezettudatos alternatívát. Nagykovácsi üzletük mellett Magyarország első utazó csomagolásmentes boltja is az övék, így ha épp valamelyik menő termelői piac vagy vásár esik útba, keressétek meg zero waste mobiljukat és válogassatok kedvetekre friss és ropogós kínálatukból.

2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 47. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Menő-Jövő Facebook-oldala

Mi Csemegénk csomagolásmentes bolt, Gyömrő

Gyömrő csomagolásmentes boltjában kicsik éppúgy lubickolhatnak a környezettudatos választékban, akárcsak a nagyok. Míg a felnőttek a csomagolásmentes kínálatból csemegéznek, addig a gyerekek a Pagony könyveinek és játékainak birodalmában merülhetnek el. A Mi Csemegénk tehát a legjobb választás, ha a család legifjabb tagját is bevezetnétek a környezettudatosságba és élménnyel kapcsolnátok össze a fenntartható bevásárlást.

2230 Gyömrő, Szent István út 21. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Mi Csemegénk Facebook-oldala

Miegymás csomagolásmentes és helyi termékek boltja, Verőce

Régi bútorok, szekrények, nagymama régi kredence van tele minden jóval és sorakozik egymás után a Dunakanyar első és egyetlen csomagolásmentes kisboltjában. A Vácról ismert Zab és Bab verőcei utódja a Miegymás, ahol a törekvés a háztartási hulladék csökkentésére és a környezettudatos mindennapok iránt töretlen. De igaz ez a termékek kiváló minőségére, a csomagolásmentes kivitelre, melyek helyi termelők és kézművesek portékáival lett teljes.

2621 Verőce, Csallóköz u. 5. | Facebook

blank
Fotó: Miegymás csomagolásmentes és helyi termékek boltja Facebook-oldala

Ha Budapesten is kipróbálnád a környezettudatos bevásárlást: