Pesti legek: 6 fantasztikus étterem, amit megéri meglátogatni a Duna bal partján

Soron következő ajánlónkban a Duna Pest felőli oldalán merülünk nyakig a kulináris élvezetekben: egytől egyig jó szívvel ajánljuk nektek mindet kipróbálásra és megkóstolásra!

Flava Kitchen & More

Anélkül, hogy nyakunkba vennénk a világot, páratlan utazást tehetünk és belekóstolhatunk a világ ízeibe Pest nyüzsgő Szabadság terének egyik legizgalmasabb éttermében. A Flava Kitchen & More növényektől zöldellő teraszán magunkba szívhatjuk még az utolsó késő őszi napsugarakat, hogy aztán az étteremben egy megelevenedett városi oázisra bukkanjunk. A fejünk fölé boruló növénymennyezetnek és a kellemes földszíneknek hála egy szempillantás alatt megfeledkezhetünk a belvárosi létről, amit az inspiráló fogások csak tovább fokoznak. Októbertől ráadásul megújult étlappal várják a kalandvágyó vendégeket.

1051 Budapest, Október 6. utca 26. | Weboldal | Facebook

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Rebel Burger & More

A Rebel Burger & More két pesti főhadiszállással, a belvárosi Király utcában és az Örs vezér téri Árkádban dobogtatja meg napról napra a burgerrajongók szívét. Kínálatukban a válogatott alapanyagokból komponált, ötcsillagos hamburgerek a főszereplők, melyek mellé az autentikus mexikói konyha legfinomabbjai társulnak. Választékukban a hústól roskadozó és együttműködések inspirálta kedvencek mellett állandó szereplők a növényi alapú burgerek is. A szezon kedvencét ezúttal Apor Bálint hívta életre, melyben Angus marha olvad össze tripla cheddarral és REBEL szósszal minden egyes falatban.

1061 Budapest Király utca 8. | 1106 Budapest, Örs vezér tér 25/A | Weboldal | Facebook

Tapas Fino

Mesés dunai panorámával, a Gellért-hegyre és a Szabadság-szoborra nyíló páratlan kilátással várja spanyol zamatok után áhítozó vendégeit a Tapas Fino. A világörökségi Belgrád-rakpart tapaséttermében az autentikus tapaskínálat különleges spanyol borokkal, signature koktélokkal és Cava-val jár kéz a kézben. Pest legszebb kilátású tapaséttermében válogatnotok sem feltétlenül kell, az séfajánlat ugyanis a Tapas Fino legmeghatározóbb ízeit, többek között serrano sonkát, sült paradicsomot, fekete tigrisrák kebabot, borjú Onglet steaket és churrost vonultat fel. A pezsgő mediterrán hangulatról az élő zenés esték és Petz Bálint akusztikus latin dallamai gondoskodnak.

1056 Budapest, Belgrád rkp. 24. | Weboldal | Facebook

blank

Sessions Étterem

A megannyi újdonsággal kecsegtető ősz beköszöntött a Hard Rock Hotel Sessions Éttermébe is. Pintér Sándor vezető séf megérkezésével az étterem kínálata valósággal újjászületett, így mostantól a modern amerikai konyha fogásai versengenek a vendégek kegyeiért. A megújult étlap mellett az ételek megosztása is legalább annyira fontossá vált, ami tökéletes párost alkot egy-egy kitűnő hangulatú koktélozással. Szerdánként, péntekenként és szombatonként ráadásul akusztikus élő zene társaságában élvezhetjük a homárszósszal készülő Mac & Cheese-t, a BBQ-mázas karfiolt vagy egy falatot a klasszikus burgerükből.

1065 Budapest, Nagymező u. 38. | Weboldal | Facebook

blank

TATI

A pesti belváros forgatagában kínálja hazai termelők legfinomabb falatjait a TATI. A termelőtől az asztalig koncepciót a szó szoros értelmében megvalósító étteremben éppen ezért minden a szezonalitás és a fenntarthatóság körül forog. A TATI-ban a legkülönfélébb variációkban láthatjuk viszont tányérunkon a legkiválóbb termelői alapanyagokat, melyek mellé végtelen odafigyelés és családias hangulat társul. A napindító reggelitől a natúr borokkal megkoronázott vacsorákig nincs olyan alkalom, mikor ne lenne tökéletes egy-egy fogás mellett megünnepelni a természet adta alapanyagok újjászületését.

1074 Budapest, Dohány utca 58-62. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: TATI Farm to Table Facebook-oldala

Szaletly

A Városligettől egy karnyújtásnyira bújik meg a Zugló egyik gyöngyszemének számító Szaletly. Ételeik alapját egytől egyig a friss és minőségi alapanyagok adják, melyek modern felfogásban, de a hagyományokat mélyen tisztelve készülnek. Nincs kétség afelől, hogy aki náluk vendégeskedik, a legfinomabb falatokkal kényeztetheti magát, melyek mellől olykor-olykor természetesen a hangulatos élő zene sem marad el. A Szaletlybe persze nem elég csupán egyszer ellátogatni, hiszen a séfajánlattól a szezonális finomságokig érdemes minél több alkalommal belekóstolni az általuk kínált ízélménybe.

1146 Budapest, Stefánia út 93. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Szaletly Facebook-oldala

Kiváló vidéki éttermek kínálják tányéron az ősz ízeit: