Páratlan Zsolnay-kiállítással nyílt meg a Városliget meseszép szecessziós villája

A Dózsa György út és a Városligeti fasor sarkán a főváros egyik legszebb szecessziós stílusú villája nyílt meg a nagyközönség előtt, nem is mással, mint Budapest jelenleg legnagyobb Zsolnay-kiállításával.

Fotó: Mohai Balázs/ResoArt Villa

Izgalmas épületsétákkal és az egyik legjelentősebb Zsolnay-gyűjteménnyel vált a szélesebb nyilvánosság előtt is látogathatóvá a ResoArt Villa.

A főváros egyik legszebb szecessziós villája szeptember 26-án tárta szélesre kapuit a nagyközönség előtt, hogy bemutatkozótárlatán megmutassa Budapest jelenleg legnagyobb Zsolnay-kiállítását.

Az idelátogatók az 1000 darabot számláló magángyűjtemény legszebb alkotásaiból, továbbá a Zsolnay-kerámiák aranykorának tekinthető első ötven évéből kaphatnak ízelítőt.

Fotó: Mohai Balázs/ResoArt Villa

Az 1870-es és 1920-as évek között keletkező, válogatott remekművek továbbá azt is megmutatják, milyen forma-, minta-, technika- és a színbeli jellegzetességek tették híressé a Zsolnay-kerámiákat a kor világkiállításain.

Az újonnan megnyílt villába lépve a szecessziós magyar üvegművészet legnagyobb mesterének tartott Róth Miksa tervei alapján készült hatalmas üvegablak megcsodálására is lehetőség nyílik, számos más műremek megtekintése mellett.

blank
A házba belépve megcsodálhatjuk Róth Miksa, a szecessziós magyar üvegművészet legnagyobb mestere által készített hatalmas üvegablakot / Fotó: Mohai Balázs/ResoArt Villa

A kiállításon felül továbbá izgalmas épületsétákon ismerhetjük meg a Városliget építészeti remekműveit: a ResoArt Villán túl az egyedülálló Zsolnay-díszítéssel készült Millennium Házát is.

A programokra jegyet váltani a Liget Budapest oldalán tudtok. Sajnos 2023-ra már minden időpont betelt. 

Ha további izgalmas és interaktív kiállításokra vágynátok: