5 szenzációs gasztrohely Budapest agglomerációjában, amit megéri felkutatni

Budapesttől egy karnyújtásnyira számos gyöngyszemre lelni, ha úgy döntenétek, kiszakadnátok kicsit a fővárosból. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, melyek a kedvenc Budapest-környéki gasztrohelyeink!

Nemdebárka

A Széll Kálmán tér nyüzsgő Nemdebárjának hangulatát Szigetmonostoron, a Dunától egy karnyújtásnyira is éppúgy átélhetitek. A budapesti bár kistestvére, a Szentendrei-szigeten található Nemdebárka, a bohém hangulatot nem nélkülözve egy tornácos ház kertjében várja az agglomerációban bóklászó fővárosiakat. A tágas kertben számtalan lehetőség van elveszni a részletekben, kiszakadni a megszokottságból és kisimítani a mindennapokban összekuszálódott idegszálakat. A hangulathoz természetesen a frissítők és az élő DJ-szettek éppúgy hozzájárulnak, mint a sütőből frissen előkecmergő nápolyi pizzák.

2015 Szigetmonostor, Nagyduna stny. 60. | Facebook

Fotó: László Orsolya

Briquette

Aligha ismerni jobb élményt annál, mint mikor olyan ételt kóstolhatunk, amiben érezhető a fán és faszénen sült ételek iránti kézzelfogható rajongás. Ez utóbbi hívta életre a BBQ-grill-kemencében készült ételek tengelyén mozgó, Budakeszin található Briquette-et, ahol az ételkészítés művészet. A grillbárban kiváló alapanyagok és tapasztalt séfek felelnek az ízélményért, a kemencében, grillen és smokerben akár 6-15 órán át készült ételekért. A Briquette azonban nemcsak ebből a szempontból kuriózum: a személyre szabott élményért legalább 48 órával, hétvégente 2-3 héttel előbb szükséges hozzájuk bejelentkezni.

2092 Budakeszi, Rákóczi u. 73. | Weboldal | Facebook

Fotó: briquette.hu

RezeDa Terasz

Nincs olyan évszak, olyan alkalom, mikor ne lenne érdemes kis kitérőt tenni a szelíden hullámzó etyeki lankák felé. A Budapest szőlőskertjének is becézett Etyeken, hétvégi kiruccanás alkalmával a Rezeda Terasz kínál különleges élményeket. Az étlapjaikat szezonálisan aktualizáló éttermekkel szemben a Rezeda Terasz emeli a tétet, kínálatuk ugyanis hétvégéről hétvégre új formát ölt. A családias hangulatú vendéglátóhelyen Dudok János konyhafőnök kápráztatja el házias ételekkel a vendégeket, akik etyeki borok, sörök, szörpök és kávék kínálatából is kortyolhatnak. Asztalt foglalni ajánlott!

2091 Etyek, Újhegy | Weboldal | Facebook

blank

Fürge Páva

Nem kell fővárosinak lenni ahhoz, hogy egy szempillantás alatt az ujja köré csavarjon benneteket a Monoron található Fürge Páva. Az élménybisztróként aposztrofált hely a gasztronómia, a virágok szeretetének és a pompás dizájnnak a tökéletes ötvözete. Mondanunk sem kell talán, hogy a lenyűgöző megjelenéstől egy percig sem marad el a kiváló kávék és mennyei sütemények színvonala. A megpihenésre remekül alkalmas kertben egy-egy könnyed mártogatós tál, egy pohár bor mellett bárki elfeledheti búját-baját. A Fürge Páva után érdemes meglesni a hely Lusta Páva névre keresztelt, legalább annyira hangulatos kistestvérét.

2200 Monor, Kossuth Lajos u. 87. | Facebook

blank
Fotó: Fürge Páva Facebook-oldala

Happiness Burger

Tudtátok, hogy Sóskút rejti a mennyei burgerek és a falatba zárt boldogság felkeresésre váró fellegvárát? A Happiness Burger szezámmaggal megszórt, adalékanyag-mentes bucikba zárja a különleges és szaftos hozzávalókat, melyek együttesen jól megpakolt burgerekként születnek újjá. Náluk nemcsak a hagyományos burgerek közül szemezgethettek, ott vannak még az extra, a prémium és a szezonális gyöngyszemek is. Az sem gond, ha épp nem hamburgerre vágytok, hiszen bőséges kínálattal kecsegtetik a különféle tálakra, könnyed salátákra és tortillákra ácsingózókat, melyeket a teraszon és bent is éppoly jóleső elfogyasztani.

2038 Sóskút, Petőfi Sándor u. 57. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Happiness Burger Facebook-oldala

Ha a gasztroélmények előtt vagy után kirándulnátok egy jót: