6 kovászos pékség Budapesten, ahol garantáltan jól indulnak az őszi reggelek

Az utóbbi évek kézművespékség-forradalmának köszönhetően már majdnem minden ujjunkra jut egy-egy kovászos pékség Budán és Pesten. Ha a hűvösebb őszi reggeleken frissen sült kenyér illatára és mennyei péksüteményekre vágytok, az alábbi pékségeket ajánljuk.

Némi Kenyér Pékműhely

A Villányi úton található Némi Kenyér műhelye egy kisközösségi pékség: a kovászos finomságok és mennyei pékáruk náluk hetente kétszer, rendelésre készülnek. Weboldalukon díjnyertes kenyereik mellett bátran csemegézhetünk kalácsból, csigákból vagy épp kovásszal készült aranygaluskából.

Átvételi pont: 1118 Budapest, Villányi út 103. | Weboldal | Facebook

Fotó: Némi Kenyér Facebook-oldala

Ide Süss Manufaktúra

Kézműves pékségek között is kiemelkedő az Ide Süss Manufaktúra Medve utcai üzlete, ahol nap nap után készülnek a kovászos péktermékek. Ropogós kenyereik, csokitól roskadozó babkáik és kalácsaik alapját egytől egyig a kifogástalan alapanyagok és a szívvel-lélekkel nevelgetett kovász adják.

1027 Budapest, Medve utca 20. | Facebook

Fotó: Ide Süss Facebook-oldala

Babushka Kézműves Pékség

A Sasadi út aprócska faházikójába a szemünk előtt sülnek ki a környék legfinomabb kovászos kenyerei és péksüteményei. A Babushkába érdemes időben érkezni, hogy legyen lehetőségünk hónunk alatt ropogós kenyérrel, pihe-puha kaláccsal, kezünkben egy-egy édes csábítással távozni.

1112 Budapest, Sasadi út – Tömös utca sarok | Facebook

blank
Fotó: Babushka Facebook-oldala

lui

A három barátnő által életre hívott, Aulich utcai luiban szem nem marad szárazon a helyben készülő kínálat láttán. Ha sikerült kiválasztani, melyik vadkovászos kenyérrel, édes vagy sós péksüteménnyel térünk haza, érdemes maradni náluk még egy finom falatra és kiváló kávéra.

1054 Budapest, Aulich u. 7. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: luibudapest Facebook-oldala

Panelpék

Soroksár sem szenved egy percig sem hiányt kovászos csemegékből a Panelpéknek köszönhetően. A pékhagyományokat továbbörökítő és különleges utat bejáró pékműhelyben kenyerek, baguettek, kalácsok, retró kiflik és tölteléktől roskadozó csigák kéredzkednek kosarakba.

1238 Budapest, Grassalkovich út 28/b | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Panelpék Facebook-oldala

Randevú Pékség

A Paulay Ede utcában várja a frissen, helyben készült kovászos kenyerekkel, reggeli kávé után kívánkozó péksüteményekkel feltöltődni vágyókat a Randevú Pékség. A pultban minden megtalálható, ami egy elégedett napindításhoz kell, legyen az croissant, szendvics, pogácsa vagy egy szelet babka.

1061 Budapest, Paulay Ede u. 44. | Facebook

blank
Fotó: Randevú Pékség Facebook-oldala

Ha a friss, kovászos kenyerek mellé finom kávét is kortyolnátok: