Piacozásra fel! – 6 termelői piac Budapesten, amit érdemes felkeresni idén ősszel

Ősszel különösen kézenfekvő programnak bizonyul a különböző termelői piacok felkeresése, ahol kellemes környezetben szerezhetjük be a minőségi alapanyagokat, hazai termelőktől. Friss portékák, piaci hangulat és finom illatok, mi több kellhet még ennél?

Római-parti Piac

Minden szombaton 8 órától 13 óráig a hazai kistermelők legfinomabb és legfrissebb portékáiból válogathatunk a Római-part szomszédságában található Nánási udvarban. A napfényes kora őszi napokon különösen kellemes lesz a szabadban való finomság- és kincskeresés, melyeket aztán szatyrokban, zsákokban vihetünk haza magunkkal, útravalóként. Vagy akár helyben is falatozhattok egy jót, a Duna-part fáinak ölelésében. A jó hangulat garantált, már csak ti hiányoztok!

1031 Budapest, Nánási út 47-49. | Facebook

Fotó: Római Parti Piac Facebook

Piac a fekete macskához

Különleges termelői piacra bukkanhatunk kéthetente vasárnap, 9 órától 13 óráig, Hidegkút szívében, a Klebelsberg Kultúrkúriában. A kutyabarát vásáron számtalan friss, helyi termelőtől származó ínycsiklandozó áru, zöldellő növény és kézzel készített termék közül válogathatunk, így biztosan nem távozunk majd üres kézzel és gyomorral. A kúria csodálatos felső kertjében a gyönyörű helyszínen túl még hangulatos élő zenével, időnként pedig különböző programokkal is készülnek a vásározóknak, amiket kár lenne kihagyni!

1028 Budapest, Templom utca 2. | Facebook

Fotó: Piac a Fekete Macskához Facebook

Városmajori Termelői Piac

Tudunk egy okot, amiért a hétfői, szerdai és pénteki napokon, 8 és 15 óra között különösen érdemes a Városmajor felé venni az irányt. Ekkor telik meg ugyanis a Városmajori Jézus Szíve-templom szomszédsága őstermelők finomságaival és árusok kézzel készített termékeivel. Az állandó kínálatban szezonális zöldségek és gyümölcsök, füstölt húsáru és tejtermékek, kenyér- és pékáru is szerepel, de a felhozatal folyamatosan változik. Így lehet, hogy időnként gyógyhatású fokhagymaitallal, dabasi csirkével, aszalványokkal, lekvárokkal és spejzkincsekkel a kézben térhetünk haza.

1122 Budapest, Csaba utca 5. | Facebook

blank
Fotó: Szövetség az Élő Tiszáért Városmajori Termelői Piac Facebook

Zuglói Kenyérközösség

Immár négy éve, hogy minden csütörtökön, 16 és 19 óra között megtelik Zugló egyik szeglete, hogy a fenntarthatóság és adalékanyag-mentes étkezés jegyében összegyűljenek a helyi kistermelők és áruba bocsájtsák portékáikat a Mogyoródi úti Sportpálya területén. A Zuglói Kenyérközösség úgynevezett átadónapjain csak és kizárólag egészséges és allergének szempontjából biztonságos élelmiszerek kerülnek terítékre, így különösen azoknak ajánljuk a heti rendszerességű vásárt, akiknek kimondottan fontos szempont, hogy mi kerül az asztalra.

1141 Budapest, Mogyoródi út 130. | Facebook

blank
Fotó: Zuglói Kenyérközösség Facebook

Dr. Market

Idén tavasszal nyitotta meg kapuit a Dr. BBQ szervezésében az étterem előtti területen kialakított termelői piac, ahol most ősszel a korábbinál is szélesebb választékkal, új termelőkkel és még több programmal várják a látogatókat. A piacra a Molnár-szigeten, a csepeli kompátkelőnél bukkanhatunk rá, általában kéthetente szombatonként, 8 és 12 óra között. Ez azonban nem kőbe vésett, ezért indulás előtt érdemes megnézni a Facebook-oldalukat!

1238 Budapest, Meder utca 2. | Facebook

blank
Fotó: Dr. Market Facebook

Sashalmi Piac

A Sashalmi Piac célja, hogy a hazai kiskerekedők és magyar termelők számára megteremtsenek egy helyszínt, ahol árulhatják egészséges, magyar élelmiszereiket, így pedig az ide érkező vásárlók asztalára is ilyen ételek kerülhetnek. Mindezeken túl izgalmas programokkal is készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt, így igazi családi élménnyé válhat a piacozás. A piac a hét minden napján nyitva áll, eltérő időintervallumban, az alábbiak szerint: hétfő–kedd 6.00-16.00, szerda–péntek 6.00–18.00, szombat 6.00–14.00, vasárnap 6.00–12.00.

1163 Budapest, Sashalmi tér 1. | Weboldal

blank
Fotó: Sashalmi Piac Facebook

További izgalmas programok szeptemberre Budapesten: